Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hakun ama tat a

rowerek biegowy czy tradycyjny trojkołowy plastik?

Polecane posty

Gość hakun ama tat a

witam mamusie, mam taki problem: Syn w tym tygodniu ma 2 urodziny. Dostal miesiac temu rower 12 cali taki z doczepianymi kółkami. ale umie tylko na nim siasc, nie ma sily pedalowac. podejrzwam, ze za rok, dwa rowerek bedzie na niego dobry. chcialam mu kupic rowerek biegowy, tyle dobrego slyszalam na ich temat. pojechalismy do Decathlonu, by synek sobie poprobowal na tym biegowym, a on nie chcial o nim slyszec, tylko pobiegl na taki plastikowy trojkolowiec. moim zdaniem dziecko lepiej sie rozwinie na biegowym, bo ten trojkolowiec to najczesciej trzeba pchac, bo dziecko i tak nie pedaluje. moze jak bedzie mial w domu ten biegowy to stopniowo sie z nim oswoi? doradzcie co robic, bo dzis chce zamowic rower na allegro, tylko nie wiem ktory.

Gość babaa za kierownicą
Zdecydowanie ten biegowy. Dziecko musi utrzymać na nim równowagę. Ta umiejętność się później przydaje i nauczenie dziecka jeździć na normalnym rowerze już dwukołowym, to właściwie bułka z masłem. Jednak zmusić dziecka nie zmusisz, ono samo musi chcieć :)

Moje maluchy mają biegowe. Dla 2 latka polecam taki: http://allegro.pl/bajeczny-rowerek-biegowy-jezdzik-kurier-i1588260666.html Mój synek dużo lepiej sobie na nim radzi niż na drewnianym, który jest ciut za wysoki dla niego i zdecydowanie cięższy. Natomiast 4 letnia córcia śmiga na drewnianym. Moim zdaniem z tymi biegowymi jest dużo więcej frajdy niż ze zwykłym z podpórkami bo takim nie przejedzie się po nierównej, wyboistej drodze. Plastikowy 3 kołowy zupełnie odpada, a jeśli jeszcze ma pedały w przednim kole to nawet sobie nim głowy nie zawracaj bo dziecko nie będzie miało siły żeby pedałować.