Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NiedługoRodząca....

Porodówka w Wołominie - Wasze doświadczenia i opinie

Polecane posty

Gość NiedługoRodząca....

Witam Byłabym wdzięczna za przedstawienie Waszych doświadczeń i opinii na temat porodu w szpitalu w Wołominie. Interesuje mnie wszystko, lekarze, opieka, co trzeba zabrać ze sobą, jak przebiega poród od przyjęcia do rozwiązania, no wszystko wszystko. Z góry serdecznie dziękuję za wpisy :)

Gość NiedługoRodząca
UP

Gość NiedługoRodząca
Naprawdę nikt tam nie rodził?

Gość nkjhjhgghffg
tez jestem ciekawa

Gość Beata84
Ja rodziłam w Wołominie prawie 4 lata temu i byłam zachwycona. Jestem z Żyrardowa gdzie rodziłam pierwsze dziecko, które prawie umarło przez żle odbierany poród. Synek urodził się w zamartwicy, dostał tylko dwa punkty, był niedotleniony i musiał mieć rechabilitacjie. Porównanie szpitala w Żyrardowie z tym w Wołominie, to jak by porównać piekło z niebem. Dlatego drugie dziecko postanowiłam rodzić w innym szpitalu. Do szpitala w Wołominie trafiłam przypadkiem, bo wtedy był chwilowy wyż demograficzny i nie było miejsc do porodu w całej Warszawie, byłam umówiona z położną,, za kasę,, w Pruszkowie ale tam też nie było miejsca gdy rodziłam, a nie chciałam wracać karetką do Żyrardowa więc pozostał Wołomin. Mimo, że nikt mnie tam nie znał, zostałam przyjęta życzliwie i obdarzona wspaniałą opieką. Za poród z mężem nic nie płaciłam, za przebywanie w wannie aż do całkowitego rozwarcia i skurczy partych też nie płaciłam. Mój poród nie należał do łatwych ale spokojnie mogę powiedzieć, że czułam się tam bezpiecznie i ,,Rodziłam po ludzku,,. Gdy synek wyszedł na świat zgaszono światło i położono mi go na brzuch, potem położna go myła, bo był z zielonych wód, a wszystko mój mąż kręcił kamerą. Była tam też teściowa, która wyszła tylko w trakcie akcji porodowej na moją prośbę. Od razu po umyciu dostałam dziecko na karmienie (jeszcze na porodówce) i został ze mną już na całą noc ale gdy tylko zakwilił od razu była u Nas położna zapytać czy w czymś pomóc. Na koniec mąż dał położnej i lekarzowi, którzy byli przy porodzie po 200zł.-niedługo potem przyszło pocztą powiadomienie, że pieniądze które daliśmy lekarzowi zostały wpłacone na rzecz szpitala jako cegiełka. GORĄCO POLECAM TEN SZPITAL:):):)

Gość NiedługoRodząca
Dziękuję Ci bardzo serdecznie za ten opis :) Jeśli jest ktoś jeszcze kto ma doświadczenia z tym szpitalem i porodem tam będę naprawdę wdzięczna :)

Gość jkgfgcdfdf
up

Gość strzyga__
moja znajoma tam rodziła niedawno. była bardzo zadowolona. nie miała żadnych problemów z wysłuchaniem jej, ani przeprowadzeniem porodu jak wskazywała logika (a czego odmówiono jej w Warszawie). ciążę miała bardzo problemową.

Gość gffdf
up

Gość Oliwkaaaaa
podobno ma dobre opinie

Gość gfhgfghjp
up

Gość Ja rodzilam tam
2 razy - naturalnie i przez cc, 5 i 3 lata temu i tez mam dobre wspomnienia, mimo ze oba porody nie nalezaly do najlatwiejszych. Polecam, choc zaznaczam - nie mam porownania do innych. Powodzenia :)

Gość jhguyfg
Czy wie ktoś czy w Wołominie jest już znieczulenie zzo? Podobno coś miało się w tej kwesti zmienić?

Gość gość
W Wołominie na porodówce nie ma zzo; są inne metody nie- i farmakologiczne łagodzenia bólu.