Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ludrut

Jakie łożko dla 2 latki

Polecane posty

Gość ludrut

Nasza Mała skończyla w kwietniu 2 latka, jest dosc duza dziewczynką jak na swój wiek i konieczna jest zmiana łozeczka na łożko. Zastanawiamy sie z meżem nad ty modelem http://allegro.pl/lozko-sosnowe-gabi-z-z-materacem-i-kurtyna-i1576558706.html czy ktos mial cos takiego dla dziecka? Podoba mi sie tez klasyczny model Kritter z Ikei z barierka. Moze ktos doradzi ??

Gość TakaSobieMama
prawie 3 --> moze i sa dobre i za dobra cene, ale to nie sa lozka dzieciece :O.... nie kupuje sie dziecku lozka dlugiego na 2m :O ludrut --> fajne to lozko ale ja bum jeszcze dwulatki tak wysoko nie polozyla. Ja mam w planach wlasnie to KRITTER :) .... male, zgrabne i za przyzwoita cene :) Do tego dobry materac i spokoj na kilka lat :)

Gość Dorotka@
Mam podobny problem. :( Mój syn jest ciut starszy od twojej córki, bo ma niecałe 4 latka i u nas sprawa wygląda tak, że w marcu dostaliśmy dom po babci i właśnie kończymy go remontować. Mamy w nim mały pokój, który chcielibyśmy przeznaczyć dla syna i nie wiemy za bardzo jak go umeblować, bo miejsca jest w nim naprawdę mało. Ten pokój mógłby śmiało konkurować z typową klitką w blokach, z czego sporo miejsca zabiera jeszcze bardzo wysokie duże okno i szerokie drzwi. Mały nie ma jeszcze własnego łóżka, ponieważ mieszkaliśmy dotychczas w bardzo ciasnym mieszkaniu w blokach, gdzie przez ostatnie 1,5 roku spał na zwykłej sofie i nie miał własnego pokoiku. Chcielibyśmy kupić coś porządnego i na wyrost, na lata i żeby nie graciło i tak już małej przestrzeni. Znalazłam w tygodniu na stronie Jyska kompletny zestaw, taki wszystko-w-jednym dla dzieci i zastanawiam się czy warto zaryzykować, tylko nie wiem czy nastolatkowi będzie się nadal podobał - a wołałabym raczej nie kupować za 5 lat drugiego... same rozumiecie, prawda. Wygląda on tak: http://www.jysk.pl/359/361/3142051/a/catalog i kosztuje tyle co widać. Zdjęcie można powiększyć. Myślałam dokupić do niego jakiś fajny fotel obrotowy i wymienić uchwyty na jakieś fajniejsze, weselsze z OBI albo Leroya, ale cały czas się waham. Ten zestaw zająłby całą, albo co najmniej dobre 80% dłuższej ściany tego małego pokoiku, ale dzięki temu synek miałby postawione resztę miejsca na podłodze wolne od mebli i zyskalibyśmy przestrzeń do zabawy. Co o tym wszystkim myślicie, bo ja już dosłownie głupia jestem? Czy nastolatek nadal będzie chciał mieszkać w takim pokoju?

Gość Dorotka@
Czy któraś z was ma w ogóle doświadczenia z meblami z Jyska? Np. z ich łóżkami dla dzieci? Do prawie 3: - Piszesz, że kupiłaś córce łóżko piętrowe (przynajmniej tak sugeruje link który podałaś). Powiedz mi ile twoja córeczka miała wtedy lat? Jak dawała sobie rade z wchodzeniem na to łóżko? Czy 4 latek będzie sobie radził?

Gość TakaSobieMama
Dorotka@ --> szczerze radze, nie kupuj mebli "na wyrost" .... bo zanim syn bedzie nastolatkiem to sie te meble 3 razy rozsypia ;).... Jesli naprawde nie masz miejsca na male lozko, stolik/biurko i szafe to mozesz pomyslec o zestawie w stylu tego ktorypodalas.... ale nie nastawiaj sie na to ze syn bedzie tego uzywal przez kilkanascie lat....

Gość TakaSobieMama
....lepiej poszukaj samego lozka-antresoli i pod spodem SAMA urzadz synowi przestrzen .... bedziesz mogla wtedy poszczegolne elemlenty wymieniac w miare jak beda sie synowi nudzily albo jak sie beda niszczyly.

Gość TakaSobieMama
Na przyklad co stakiego : http://tnij.org/lnp0 Do tego male biurko/stolik, szafa jakis regal albo polki z podwieszanymi koszami na zabawki i sprawa zalatwiona :)

Gość Dorotka@
Dzięki TakaSobieMama :) Właśnie w akcie desperacji założyłam nowy temat, bo nikt nic tu nie pisał. Wiesz, u mnie w grę wchodzi jeszcze kwestia finansowa. Musimy umeblować bardzo wiele pomieszczeń od podstaw, zrobić wiele prac wykończeniowych i zagospodarować działkę, więc wolę nie kupować mebli przejściowych, tylko właśnie na lata. Sama jako dziecko wychowałam się na dorosłej długiej wersalce, więc z tym nie widzę problemu, ale piętrowego w życiu nie miałam. Czemu piszesz że te meble się rozsypią? Ja miałam na spółkę z bratem meble od urodzenia po 15 roku życia i były ok. Poza kilkoma gałkami które trzeba było dokręcać i zepsutym zamkiem od szafy były absolutnie ok. :)

Gość Dorotka@
Te z Ikei też oglądałam i nawet dotykałam ich na żywo, ale są trochę chwiejne. Do tego musiałabym dokupować wszystko to co jest już w tym gotowym zestawie, więc na to samo wychodzi pod względem szerokości i zajętego miejsca, za to może drożej kosztować.

Gość TakaSobieMama
Dorotka@ --> ja tez sie wychowalam na meblosciankach :P, zostaly w moim rodzinnym domu, maja po 30 lat i jeszcze stoja .... ale dzisiejsze meble to nie to samo co kiedys.... teraz meble sa robione "na sztuke" nikt nie potrzy na jakosc, niestety. Jasne ze kasa jest wazna, sama nie lubie wyrzucac pieniedzy w bloto ale juz sie nauczylam ze meble kupuje sie albo rzeczywiscie BARDZO drogie i solidne (lite drewno) i wtedy rzeczywiscie albo tanie i wtedy nie szkoda wyrzucic ;)

Gość TakaSobieMama
* "... i wtedy rzeczywiscie SA NA LATA" mialo byc ;)

Gość Dorotka@
TakaSobieMama, te meble z Jyska są duńskie, więc może nie taka straszna tandeta. Zdaję sobie sprawę, że meble na lata to najczęściej te z litego drewna, ale trudno dziś takie dostać bo przeważnie te najciekawsze są z MDF-u, a drewniane mają bardzo nudne wzory. Te nasze meblościanki też zresztą nie były z litego drewna tylko jakiejś paździerzówki z okleiną i się trzymały. :)

Gość TakaSobieMama
Dorotka@ --> Jyska nie znam, wiec o ich jakosci nie moge nic powiedziec... moze i nie tandeta ? :) Kazdy robi jak uwaza, ja osobiscie pokoj corki mebluje w 90% w ikei : wyzej wspomniane lozko z serii KRITTER, stolik i dwa krzeselka tez z serii KRITTER a do tego zostaje komoda ktora miala do lozeczka dzieciecego, i mala szafa (jak bedzie z miejscem ciezko to jednodrzwiowa). Mamy powieszone takie 2 polki na zabawki : http://tnij.org/lnq5 jedna nad druga, pod nimi moze stac lozko. Pokoj tez nie jest duzy (ok 3x3.5) ale mysle ze sie wszystko zmiesci :)

Gość prawie 3
ja nie wiem czemu nie kupić dziecku łozka o dł 2m, ja chciałam takie, zebym po pierwsze mogła w razie czego w nocy polozyć się z nią i zeby obu nam było wygodnie, a poza tym to klasyka i nie bedę musiała za chwilę zmieniac na większe, zresztą nie bedę się tlumaczyć, podobało mi się i już, komplet z materazcem wyszedł ok 700 zł wiec nie wiem czy tanio... chyba przecietnie...

Gość prawie 3
któras pytała o pietrowe łózko, ja kupiłam zwykłe, tez bałabym się polozyć córcię na pietrowym, przynajmniej teraz, ma 3 latka... to nasze jest fajne, bo niskie i nawet jak mala raz zlądowała na podłodze to nic jej się nie stało...

Gość prawie 3
poza tym akurat moja mała czasem budzi się w nocy z placzem, albo mnie woła i kiepsko widze wdrapywanie się w nocy kiedy jestem zaspana na lozko z linka, ktory podała autorka... ale to akurat moja mała sie budzi, wiec jesli twoje dziecko nie, to moze bedzie ok ;)

Gość TakaSobieMama
prawie 3 --> mysle ze sie nie gniewasz ze tak napisalam :).... Wierze ze mialas jakies powody zeby kupic takie lozko, ale dla mnie osobiscie takie lozko dla kilkulatka to tak jak podwiniete rekawki w bluzce albo nogawki w spodniach :P.... nie podoba mi sie i juz ;) Nie lubie rzeczy kupowanych "na wyrost" .... czy to dotyczy ubran, mebli czy fotelikow samochodowych ... ot, taki moj maly szmergiel ;)

Gość Dorotka@
TakaSobieMama: O, pomysł z półką nad łóżkiem jest bardzo dobry! Dzięki za myśl. :) Właśnie doznałam małego objawienia i wpadłam na pomysł że mogę powiesić półkę nad łóżkiem piętowym taką na zegarek, książeczki i maskotki.

Gość Dorotka@
prawie 3: Dzięki za odpowiedz. Mój synek nie budzi się w nocy ani nie schodzi w nocy do ubikacji. Jest troszeczkę starszy od twojej córki (ma 4 lata). Co do długości łóżka, to podzielam twoje zdanie. Też szukam 'doroslego' 2 metrowego, żeby nie kupować za chwilę kolejnego, bo dziecko prędko rośnie. Łóżeczko niemowlęce posłużyło mam niecałe 2 lata, więc kolejne wolałabym mieć zdecydowanie dłużej, nawet do końca gimnazjum. Nie jestem fanem ciągłych przemeblowań.

Najlepiej nad jakimiś porządnym drewnianym łóżkiem pomyśleć z dobrym materacem. Teraz Esmebel ma spore promocje, zerknij sobie na ich stronę i wejdź w zakładkę 'meble dla dzieci'. Moją uwagę zwróciło szczególnie to łóżeczko: http://www.esmebel.com/rodziny,sofie,9,Lozko_sosnowe_surowe_ze_szczebelkami_SOFIE_2,0907.html i może dla dziecka stanowić fajną zabawę bo jest do tego też zjezdzalnia i drabinka co dla dziecka będzie niezłą frajdą :) A jeśli coś bardziej zwykłeto to może to: http://www.esmebel.com/rodziny,sofie,9,Lozko_sosnowe_surowe_ze_szczebelkami_SOFIE_1,0901.html z dwoma szufladkami, co zaoszczędzi trochę miejsca i dziecko może tam trzymać np. zabawki (i mieć świadomość że spią z nim :))

Gość Maria B
Faktycznie fajne :)

Gość u nas przychodzi
nie no znowu domirodzina :o namolność nie jest mile widziana

Gość bendek_P
Sporo promocji mają w sklepie online ARM ( www.poprostulozka.com.pl ). Dużo wyprzedaży, zniżki kilkadziesiąt procent, także można zaoszczędzić. Dobrze prowadzony sklep, łóżka w różnych wymiarach, zdrowe materace, polecam.

Gość gość
my zdecydowaliśmy się na łóżko klasyczne z szufladami pod spodem, na chwilę obecną ma jeszcze barierki ale niebawem wymontować planujemy. Do tego materac, no tu było gorzej z wyborem ale w końcu mamy świetny- zdrowy i wygodny z Fiki Miki http://materacyk.pl