Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takie pytanie do mas

Dlaczego ludzie uważają dilerów narkotyków za osoby skrajnie złe i amoralne...

Polecane posty

... a właścicieli sklepów monopolowych jako jednostki zdolne i przedsiębiorcze? Na czym polega moralna wyższość jednego nad drugim?

Gość warszawski policjanttt
dilerzy oszukuja urzad skarbowy

Maso jesteście?

Odpowie mi ktoś?

Gość o_o_O
dilerzy nie oszukuja urzedu skarbowego, bo od obrotu stuffem nie sa pobierane podatki, bystrzaku:o

Gość prawiczek z warszawy
sprzedawca z monopolowego nie kręci się pod szkołą

a właścicieli sklepów monopolowych jako jednostki zdolne i przedsiębiorcze? ja ich za takich nie uważam są tak samo amoralni i zepsuci jak dilerzy i sprzedawcy kondomów czyli apteki i sieciówki oraz stacje benzynowe

Gość ach te głopie baby na kafe
Chodziłem do wielu szkół w warszawie i w życiu nie widziałem, aby pod nimi stał jakiś diler. Więcej czytaj Faktu i oglądaj Uwagi TVN :classic_cool: 🖐️

Biznes jak biznes klientela jest to i jest sprzedawca.

U mnie byli nawet w szkole i pod szkołą też.

Gość ach te głopie baby na kafe
Tie... chyba dilerzy długopisów. Nikt obcy się dilerką w szkołach nie zajmuje.

Gość dolaczam do niekoncz zabawy
dlaczego uważają ich za takich? powinieneś zapytać czemu WYZYWAJĄ ich od takich typków?? 😡 :classic_cool:

Gość amikoo9
bo narkotyki niszcza kogoś uzależniając a więc jest się bezwzględnym co do losu innych ...i możesz to sprzedac chłopaczkowi ponieżej 18eg roku życia, który je zrujnuje

Zależy też o jakich narkotykach mówimy. Nie oszukujmy sie, Mary nie uzależnia. i ma nikłe negatywne skutki. Sam dorabiam na boku, i co. Jestem dilerem a spoko ze mnie koleś.

To pozytywne, że wierzysz w siebie, w swoją spokość. Dla mnie jesteś leniem.

Gość z tym czasem ostatecznym
Marihuana nie uzależnia Jest to prawdą tylko do pewnego stopnia - a więc nieprawdą. THC ma w czystej postaci niewielkie właściwości uzależniające fizycznie. Jednak uzależnienie psychiczne następuje szybciej niż w przypadku alkoholu. Co to znaczy? To znaczy, że kiedy przestajesz palić nie masz głodów ani delirium. Do ponownego sięgnięcia po narkotyk zmusza Cię psychika, a nie ciało. O ile z uzależnienia fizycznego stosunkowo łatwo się wyzwolić (nawet przy opiatach i alkoholu wystarczy kilka dni tzw. detoksu by nieodczuwać dolegliwości fizycznych), o tyle uzależnienie psychiczne wymaga długotrwałej terapii. Głód psychiczny dużo trudniej przezwyciężyć, bo wspomagają go tzw. mechanizmy uzależnienia. Po odstawieniu marihuany po długotrwałym paleniu pojawia się specyficzny zespół abstynencyjny: ciągłe rozdrażnienie, senność lub bezsenność, bóle głowy, utrata chęci życia, spadek aktywności życiowej, obniżenie nastroju, zaburzone odczuwanie przyjemności (seks jest mniej atrakcyjny, muzyka mniej fascynuje, filmy są nudniejsze). Trzeźwość staje się nie do zniesienia. W ten sposób uzależniony mózg woła o następną porcję THC. Przy paleniu okazjonalnym objawy odstawienia są mniej zauważalne, gdyż organizm odtruwa się powoli. THC odkłada się w komórkach tłuszczowych (nie jest wypłukiwany przez płyny) i uwalnia z organizmu przez parę tygodni. Oznacza to, że jesteś pod wpływem słabych dawek narkotyku nawet parę tygodni po ostatnim paleniu. THC jest wykrywalne w organizmie człowieka do roku po zaprzestaniu palenia. Jak wykazują testy na obecność narkotyków przeprowadzane wśród osób palących skuna - jest możliwe, że to, co uważamy za czystą trawkę bywa nasączane roztworem innego narkotyku, który szybko uzależnia fizycznie. Możliwe, że stąd coraz częściej osoby decydujące się na powrót do trzeźwości, muszą zaczynać tę drogę od pobytu na oddziale detoksykacji. Coraz więcej też osób leczy się z uzależnienia od marihuany w ośrodkach zamkniętych - jednak najczęściej możliwe jest zdrowienie w ramach terapii ambulatoryjnej (wizyty w poradni). W samych tylko Stanach Zjednoczonych ok. 120 000 osób rocznie zgłasza się na leczenie z powodu uzależnienia od marihuany (Raport of National Instytut Drugs Abuse USA). Ulubiony przez zwolenników legalizacji marihuany raport WHO z 1995 roku podaje (za: Hall, 1994), że od marihuany uzależnia się do 20% osób, które jednorazowo zapaliły konopie oraz do 50% tych, którzy używają marihuany regularnie. http://zielonemity.republika.pl/mity.html

nie mam pojecia, nikt nikogo nie zmusza do kupna ich towarow...tak wiec-droga wolna i wszyscy sa kowalami wlasnego losu...