Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutniaki1

wysokość alimentów dla 3,5 letniej dziewczynki

Polecane posty

Gość smutniaki1

wysokość alimentów dla 3,5 letniej dziewczynki jaka waszym zdaniem powinna byc wysokosc alimentów dla 3,5 letniej dziewczynki jesli za samo przedszkole bede placiła 400 zl miesiecznie + 300 zł wpisowego...dodam ze chce by ojciec ponosił 70 % kosztów za utrzymanie z racji tego ze dziecko jest przy mnie. ojciec ma nielegalne wysokie dochody, jezdzi samochodem, placi za niego wysokie raty a mnie nasmiewa i zaproponował 300 zł. Zarabiam tylko 1200 zł

Teoretycznie alimenty liczy się po połowie tzn powinnaś zrobić listę wydatków i podzielić to na was oboje - to że dziecko jest z Tobą więc chcesz 70% - no niestety jak Ci nie pasuje oddaj dziecku ojcu... praktycznie dostaniesz pewnie właśnie coś koło tego co Ci facet zaproponował

Gość do smutniaki1
juz teraz nie jest tak ze po połowie, jezli tylko jedna osoba zajmuje sie dzieckiem to ma prawo zadac wiekszego wkładu finansowego. teraz jest inaczej

Gość jak, no jak?
Pisz o 1000 zł ,a ojciec pewnie sie nie bedzie śial gdyż sąd ci napewno ni skreśli a zaakceptuje tą sume ,wiem ile teraz zasądzają sądy i nie słuchają bzdetów zlinczowanych tatuśków,dziecku mama musi zapewnić spanie, jedzenie, ubrania,czas na wychowanie i lekarza,badania i np gdy zachoruje też nie śpisz spokojnie ,poświecasz sie maleństwu,a wreszcie dziecko jest równierz jego i to nie torba ze gdy potrzeba to odkużasz i przestawiasz,

Gość jak, no jak?
""śmiał "" a 1000 -1200zł to nie jest suma wygórowana na te czasy,a tatuś rekawy zawija i do pracy

Gość smutniaki1
dziekuje za te wypowiedz. ja szukam kolejnej pracy ale zebym pracowala dodatkowo musze wynajac opiekunkę. dziekuje za słowa otuchy

Gość smutniaki1
prosze o dalsze wypowiedzi, moze ktos jest w podobnej sytuacji

Gość no niestety brzydka
wysokośc alimentów określa sie na podstwie mozliwości majątkowych zobowiązanego rodzica oraz od usprawiedliwionych potrzeb uprawnionego musisz takze DOKŁADNIE wskazac jakie wydatki ponosisz na dziecko

Gość DO JENIFER8787.
dostaniesz 300 zł góra 500

Gość smutniaki1
mozliwosci majatkowe ma duze ma drogi samochód-spłaca jego wysokie raty, wydaje na siebie mnóstwo piniedzy, ma duze mozliwosci

wszystko dziel na polowe , j.w. czynsz wynajem prad ogrzewanie rowniez ..... wszystko to wszystko

to tylko teoria a w praktyce wyglada to wszystko inaczej nawet pisac mi sie nie chce:O na 17nastolatka uczacego sie w szkole mundurowej mam przyznane 400zl(dziecko z orzeczona niepelnosprawnoscia) sama wyprawka kosztowala-1700zl dojazdy-60zl leki-100zl obowiazkowy kurs-600zl basen-150zl angielski-250zl nie chce mi sie wiecej wymieniac tatus ma calkowicie zabrane prawa rodzicielskie

Gość smutniaki1
gdy wylicze wszytsko-rachunki, ubrania, lekarstwa, przedszkole,wynajem-wychodzi 1400 zł miesiecznie 0nie licze wakacji, dentysty, okularów, lekarstw, kupna mebli, rowerku itd

rozstrzygajace jest to ile tata napraawde zarabia ...... a nie to co ma na sumieniu :o

aaaa..... aspiracje mamy tez nie sa brane pod uwage , tylko niezbedne uposazenie dziecka

Gość smutniaki1
niestety tatus nielegalnie zarabia 5 - 6 tys

aha okulary-600zl raz w rku wymieniamy do tego wizytu u okulisty aparat na zeby co rok nowy jezeli ma ukryte dochody to raczej nie udowodnisz tego

wiec skoro tata zarabia 10000 to 2000 moze spoko kopsnac ale jezeli tata ma 1300 na lape to skad ma brac ? 🖐️

Gość no niestety brzydka
mozesz żadac wyższej kwoty , sad i tak oceni czy jest ona zasadna i opiera sie na rzeczywistych potrzebach dziecka mało wazne ile płacisz za wynajem czy rachunki jesli ma nielegalne dochodu to i tak tego nie udowodnisz a sad bedzie brał pod uwage jego mozliwości zarobkowe ale także i TWOJE

mysle ze jezeli jest dobrym tata to 1200 nie powinno go bolec

Gość smutniaki1
niestety chcac uprzykrzyc mi zycie za to zeodeszłam bedzie dawał jak najmniej a dodam ze odesżłam bo sie znecał nad nami

Gość smutniaki1
to ile waszym zdaniem kosztuje dziecko w tym wieku?dodam ze potrzebuje okularów, aparatu na zeby, potrzebuje na prywatnego dentyste bo sa powazne problemy i jest strasznym alergikiem

Gość no niestety brzydka
smutniaki1 to ile waszym zdaniem kosztuje dziecko w tym wieku?dodam ze potrzebuje okularów, aparatu na zeby, potrzebuje na prywatnego dentyste bo sa powazne problemy i jest strasznym alergikiem aparat na mleczaki ? prywatny dentysta ? no prosze Cie , nie rozśmieszaj mnie a okulary to wydatek jednorazowy a nie stały jeszcze raz: musisz UDOKUMENTOWAC jakie ponosisz wydatki a wydatki musza zaspokajac rzeczywiste potrzeby dziecka a nie Twoje widzimisie

Gość do brzyduli
to po co mu dupy dawałaś ?

podobne potrzeby jak u mojego syna masz w ogole przyznane alimenty na dziecko czy pierwsza rozprawa?

Gość smutniaki1
tak ma zalecenie aparatu! mam to udokumentowane, ma powazna wade zgryzu, wydatek okulary jednorazowy-na co ne mam pieniedzy

Gość smutniaki1
o alimenty zebze jak żebrak smieje sie jak prosze o stała date -mowi ze moze mi wyzysłac po 10 zł dziennie, nie było rozprawy

Gość smutniaki1
brzydula 30 i ile masz alimentów? 400zl?