Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alldayallnight wtf

czy niepotrzebnie się niepokoje? normalne w ciazy takie bóle?

Polecane posty

Gość alldayallnight wtf

dowiedzialam sie ze jetsem w ciazy, test wyszedł na tak, ale musze czekac jeszcze na wyzyte u gina, ale czuje sie dokladnie jka przed okresem i to mnie niepokoji, bóle podbrzusza mam dosć silne i napadowe, piersi pobolewaja w zasadzie najbardziej sutki, nie wiem co mam myslec mam wrazenie ze zaraz dostaen okresu. czy to normalne w ciazy?

Gość efektimak
to normalne. ja jestem w 5 mc imam bole brzucha codziennie. lekarz powiedzial ze nie ma powodu do niepokoju

Gość lekkie bóle podbrzusza
jak na @ są jak najbardziej normalne, ale mocny, niepokojący ból - NIE przed zajściem w ciążę badałaś sobie tarczycę, progesteron?

Niby normalne (też miałam bóle przypominające miesiączkowe), ale zawsze warto powiadomić o nich lekarza. Gratuluję i powodzenia :)

Gość alldayallnight wtf
troszke mnie uspokoiłyście, bo nie dowierzałam ze jestem w ciąży, bo wszystko wygląda jak przed okresem dokladnie tak samo, wrecz mam momenty ze z przyzwyczajenia lece do toalety bo mam wrazenie ze już mi leci:P ale to jednak duzo sluzu po prostu

Gość alldayallnight wtf
nie badalam tarczycy , ale jakis czas temu ok. 2 lata temu lekarz mi nabąkiwał ze moge miec niedoczynność tarczycy i powinnam badać

Gość alldayallnight wtf
to powiedzcie mi jaki to jest normalny bol a kiedy sie niepokoić? bo juz sama nie wiem:( lekarz kazał mi przyjsc pozniej i brac kwas foliowy poki co, to moja pierwsza ciaza wiec na perawde wiem malo na ten temat wszyatsko jest nowe

dla swojego dobra jeśli możesz koniecznie zrób badanie TSH, bo jeśli kiedykolwiek było podejrzenie niedoczynności, to w ciąży może być z tym poważny problem sprawdź też od razu ten progesteron i zrób sobie od razu morfologię by wykluczyc anemię

Gość alldayallnight wtf
mam skierowanie juz nawet jutro rano pojde i zrobie, a to moze zagrazac ciazy?

a jak odróżnić jeden ból od drugiego?;) hmm ciężka sprawa... jeśli pobolewa Cię podbrzusze jak zwykle przed @ albo masz delikatne kłucia to jest ok:) nie martw sie niczym na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze, ale zrób sobie te badania, o których wspominałam, jak najszybciej

Gość alldayallnight wtf
a przy takiej zwyklej morfologi wyjdzie ze jestem w ciazy?

jeśli nawet wyjdzie teraz niedoczynnosć tarczycy, to będąc pod opieką lekarza - ENDOKRYNOLOGA - nic nie zagraża ciąży:) dostaniesz lek i należy się ściśle stosować do wskazówek lekarza głowa do góry:)

Gość alldayallnight wtf
wlasnie mnie różnie pobolewa przed okresem, wydaje mi sie ze mam takie jak przed okresem ale momentaki mysle ze na prawde zaraz dostane okresu a test sie mylił

z morfologii - NIE badanie z krwi, które potwierdza ciążę, to BETA HCG

Ja przez pierwszy miesiąc od zrobienia testu ciążowego cały czas myślałam, że zaraz dostanę okres i biegałam do toalety sprawdzać majtki ;) Jeżeli te bóle nie są bardzo mocne, to ok, bo macica się rozciąga. Jak brzuch będzie bolał mocniej, to weź sobie nospę, ale tak w ostateczności, bo do końca 12tyg. powinno się unikać stosowania leków jedynie do tych koniecznych.

Gość alldayallnight wtf
wiem wiem, ale myslalm ze tam jest jakis slad:P heheczyli mam sie nie martwic? ale na prawde martwie sie:(

Gość alldayallnight wtf
ja mam wrazenie ze caly czqas mam mokro to normalne? i sluz na majtkach osadza sie taki biały czasem zółtawy ale to raczej o siusków:P

Gość alldayallnight wtf
?