Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja już zwariuje

Błagam pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość Ja już zwariuje

Witam. Dziewczyny nie wiem już sama co mam o tym myśleć. Obawiam się, że jestem w ciąży. ALe z drugiej strony tak na logike to praktycznie niemożliwe. W październiku urodziłam dziecko. Okres dostałam pod koniec grudnia. Potem normalnie w styczniu, lutym. Normalny zaczynający się lekkimi plamieniami a potem obfity, trwający po kilka dni. Tabletki anty zaczęłam brać w lutym. Po każdej paczce 7 dniowa przerwa w której występowało krwawienie z odstawienia. I chyba te tabletki tak na mnie działają bo mam shize, że mimo tego mogę być w ciąży. U lekarza byłam w tamtym tygodniu (umówić się na wymrażanie nadżerki i zmienić tabletki na inne). Powiedziałam mu o swoich obawach. On kazała usiąść na fotelu bo chce zobaczyć szyjke apropo tej nadżerki. Jak zeszłam z fotela to zapytałam czy jestem w tej ciąży. On że skoro ostatni okres miałam 3 kwietnia to jakby nawet to byłaby to ciąża dwu tygodniowa i jego badanie tego nie wykryje. Miał lekki uśmiech na twarzy więc pewnie pomyślał sobie, ze mi bije na głowe. Przez jakieś 4 dni miałam rano mdłości, żołądek mnie boli z tych nerwów jak cholera. Robiłam dwa testy (jedn około 1,5 miesiąca temu a drugi przed Świętami) oba wyszły negatywnie. A ja czuje (albo sobie wmawiam) jakby ruchy dziecka, takie muśnięcia. Wiem, że to mogą być nerwy bo nie raz takie samo coś poczuje np w udzie, taki mi nerw drga ale jednak się bardzo boje. Sorry, że się tak rozpisałam. Jeżeli komuś zechce się to przeczytać to proszę o opinie. A zapomniałabym że mimo iż biorę tabletki (tzn skończyłam brać w tamtym tygodniu w środę i już ich nie chce znać, tych konkretnych) to mąż we mnie nie kończy bo się boje wpadki.

Hej! Ja Ci odpowiem, bo mamy wiele wspólnego :) Też urodziłam w październiku, też dostałam okres w grudniu i też mam nadżerkę. Tylko ja nie biorę anty bo ciągle karmię piersią. I też już kilka razy miałam schizy. Wg mnie nie jesteś w ciąży. A te muśnięcia o których piszesz przypominające delikatne ruchy dziecka - nie wiem co to jest, ale ja też to mam prawie, że od porodu i zapewniam Cię, że w ciąży nie jestem :)

Gość do mam nie raczkujących dzieci
na pewno nie jesteś w ciązy:) też miałam takie schizy, wydawało mi się że czuje ruchy dziecka, ze brzuch mi rośnie, pomimo że biore tabletki i pilnuję bardzo godziny, to i tak mam takie wyobrażenia. to po prostu strach przed kolejną ciążą. wyluzuj:)

Gość Ja już zwariuje
Wiesz tak na logike to ja to wiem. Ale jak tylko przychodzi jakiś gorszy moment to ja o tym nie potrafie przestać myśleć. Nie mam już chyba czym płakać. Nie wiem czy te tabletki tak na mnie podziałały czy co. Ale z drugiej strony co to są te niby ruchy w moim brzuchu??

Gość do mam nie raczkujących dzieci
hahanna84 ja karmię piersią i biorę tabletki azalia

Gość Ja już zwariuje
Może ktoś się jeszcze wypowie. Może ktoś był w podobnej sytuacji?? Czy to wogóle możliwe, żeby być w ciąży i dostawać normalne obfite krwawienia z odstawienia??

Gość Ja już zwariuje
up

Nie jest to możliwe, dlatego proponuję rozmowę ze specjalistą. Zestresowana mama to zestresowane dziecko, w ciąży nie jesteś a jak sama sobie z tym poradzić nie potrafisz to poproś o pomoc lekarza.

Wiem, że są tabletki, które można brać karmiąc i już nad nimi myślałam. Ale mąż stwierdził, że może by tak w najbliższym czasie zrobić drugie i mieć z głowy, więc rozważam póki co jego propozycję :P

Gość Ja już zwariuje
Podnosze, może ktoś jeszcze się wypowie.

Gość grrrrrrrrrr.............
te niby ruchy w brzuchu to moga byc probemy gastryczne , niestrawnosc.... przy stresie dosyc czesto spotykane ;) Tez mam takie dostc czesto :)