Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo czuje inaczej

CZY NAPRAWDĘ W PIERWSZYCH 2TYG OD ZAPŁODNIENIA NIE MA OBJAWÓW??

Polecane posty

Gość bo czuje inaczej

??

Gość najwyzej piersi bolą
ale to po 3ch chyba.

Gość bo czuje inaczej
a mój facet ma na imię Azor, więc powinnam coś czuć

Gość gdfjiojsoi
Z tym jest bardzo różnie ja pierwsze objawy miałam dość szybko- jeszcze przed terminem @. To była bardzo wczesna ciąża, bo nawet pare dni później test z moczu nie wyszedł a jedynie badanie krwi potwierdziło, że jestem w ciąży.

Gość ktosiczka jakas tam :)
A ja mialam objawy przy kazdej ciazy(3) takie same w pierwszych dwoch tyg. Bylo mi zawsze okropnie zimno i mialam wrazenie jakby mnie jakies grypsko dopadalo.Piersi zaczynaly bolec dopiero kolo 4 tc.

Gość Mama_Lilianki22 vel Angels22
ja nie miałam zadnych tak wczesnie

Gość weronika1206
czy zgaga trwająca 4 dni to objaw?

raczej nic wtedy nie czuc. Chyba ze piersi sie zwiekszaja i okres zatrzymuje to mozna podejrzewac. Ale najlepiejnw dniu spodziewanej miesiaczki zrobic test:)

Gość zapomnialam nicka
ja sie czulam tak jak zawsze przed okresem czyli bol piersi, bole podbrzusza...potem brak okresu i jeszcze bardziej bolace piersi, tak, ze nawet ich dotknac nie moglam. Mdlosci przyszly w 7tc i trwaly do konca 13tyg. aa i kilka dni po terminie miesiaczki czulam gorycz w ustach...nie wiem jak to opisac, ale wszystko co zjadlam lub wypilam bylo strasznie gorzkie..nieprzyjemne uczucie

Gość ollallalalla21
Witajcie, jak bylam w ciazy pierwsze objawy jakie zauwazylam to zle widzialam na jedno oko i to nie zadna prowokacja, jakbym miala jakas ciemna plamke na lewym oku, myslalam, ze cos sie dzieje nie tak, dopiero pozniej dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy, a wyczytalam, ze moga byc problemy ze wzrokiem

Gość bylebyczka
Nie ma żelaznej reguły, że objawów nie ma, lub że są. Każda kobieta odczuwa to inaczej. Jedne już tuż przed spodziewanym okresem czują się inaczej, inne będąc już dawno po niepojawiającym się okresie nie czują nic oprócz później powiększającego się brzucha. Tak że po objawach nie ma co sądzić. Nawet objawy niby ciążowe wcale na ciążę nie muszą wskazywać, są często zmyłą, fałszywym alarmem, a okres się pojawia, Ja np. jak zaszłam w ciążę, nic nie czułam innego. Przed planowanym okresem czułam się identycznie jak na okres, tyle że go nie dostałam, Jedynym wiarygodnym źródłem informacji, czy jesteśmy w ciąży jest test ciążowy, bądź test z krwi lub badanie usg, a objawy o niczym nie świadczą.

Gość o ludzie....
Jak sa jakies objawy w tym czasie to sa tak swietnie zakamuflowane przez PMS, ze czeka sie na okres a tu go brak ( bol piersi, skorcze macicy, klucie jajnikow, zawroty glowy, sennosc itd ) Czyli o tym czasie nie ma zadnych jednoznacznych objawow, chociaz jest wiele osob, ze poprostu czuje, ze "zlapalo bociana". Chyba mozna byc jedynie pewnym jak zatrzyma sie okres i beta wykarze ciaze.

Mnie od owulacji bardzo bolały piersi, z każdym dniem coraz mocniej. Poza tym pobolewanie brzucha, czy wydzielina taka jak zwykle przed okresem. Tydzień po owulacji czułam się bardzo osłabiona, senna, bolała mnie głowa i miałam temp powyżej 37 stopni, ale mierzone pod pachą, myślałam, że się przeziębiłam, a tydzień później okazało się, że to ciąża :)

Gość weronika1206
PROSZĘ KOCHANE O RADE BO TYCH OBJAWÓW JEST ZA DUŻO A PRZYZNAM ŻE NIE JESTEM KOBIETĄ KTÓRA SOBIE TO MOŻE WYOBRAZAĆ BO JESZCZE NIE JESTEM WYCZEKUJĄCĄ DZIECKA.... OD SKONCZENIA WE MNIE MĘZA MINELY DOPIERO 2TYG, ALE - ZACZEŁO SIE 4 DNI TEMU OD ZGAGI I MDŁOSCI - TRWAJĄ CALY CZAS - TEMP 37,3 C - OD DZIŚ STRASZNY BÓL BRZUCHA I PLECÓW JAK NA OKRES LUB JAK PODCZAS OKRESU WRĘCZ - ZATWARDZENIE (NIE WIEM CZY TO MA ZNACZENIE;) CZY TO CIĄŻA??

Gość też czekam
rób test

weronika1206 ja mialam podobne tylko pierwyszm objawem bylo swędzenie piersi-czego nigdy wczesniej nie mialam mdlosci podwyzszona temperatura brzuch czulam jak na okres wiec mysalam ze wkrotce dostane i to było przed termeinem okresu a wiec szybko zrob test

Gość karolinka malinak
nie prawda że nie ma bo są objawy nie ma co słuchac sie koleżanek itp... trzeba wsłuchac się we własne ciało ja dokładnie 2 tyg i 2 dni temu współzyłam z dni płodne po upływie 7 dni od stsounku zaczeło sie mrowienie w piersiach nastepnie nabrzmiały i bolała, co jakis czas pobolewał mnie także jajnik, od 10 dnia od stosunku zaczełam byc senna i od 15.00 do 18.00 codziennie spie, kilka razy miałam zawroty głowy a dzis w 16 dniu od stosunku ( 2 tyg i 2 dni ) zwymiotowałam w pracy a mdłości miałam od 3 dni test poranny pokazał II kreski

Gość weronika1206
Zrobiłabym test ale wiem że to za wczesnie skoro okres ma byc dopiero za ok. 10 dni :(

Gość weronika1206
KAROLINA DZIEKUJE I GRATULUJE!!! :)

Gość karolinka malinak
weronika a ty czemu nie zrobiłas testu jeszcze juz wystarczajaca ilosc dni upłyneła

Gość Agggaa255
Ja nie miałam wogóle objawów. Miałam tylko PMS taki jak przed każda miesiączką, ból piersi, pobolewanie w podbrzuszu. Wszystko wyglądało zupełnie tak jakbym miała dostac miesiączkę. Mało tego gdyby nie fakt, ze miesiączka nie nadeszła, wogóle niewiedziałabym ze jestem w ciąży !!! Nic nie odczuwałam przez dobre 4 miesiące. Wynika z tego, iż każda kobieta przechodzi to inaczej, jednak chce powiedzieć, że naprawdę istnieją tkie przypadki, kiedy wógole nic nie dolega. Ja byłam jednym z nich :) Teraz jestem w 7 miesiącu ciąży :) Czuję się świetnie. Jedyne co mi dokucza to koszmarna zgaga, która pojawiła się około 6 miesiąc ciąży.

Gość karolinka malinak
ahaha juz przeczytałam życze powowdzenia

Gość weronika1206
Zrobiłam test - negatywny! Może za szybko? Czy komus z was wyszedl test najpierw negatywny a potem pozytywny? Dziwne, ciągle mam objawy te same od 4 dni a od dzis podbrzusze i plecy bolą okropnie jak podczas okresu, jakby mi ktoś brzuch rozciągał, i prawy jajnik boli najbardziej :(

Gość anikkaasdfg
Weronika jak dla mnie to dopiero masz owulacje skoro okres za 10 dni. Jesli kochaliscie sie na poczatku cyklu to nic ze minelo 2 tyg cykl ma prawie 24 a owulacja 12-16 dni przed @ nie masz co robic testow poczytaj o dniach plodnych itp

Gość anikkaasdfg
Cykl ma okolo 4 tyg - mialo byc ;) zle sie wpisalo

Gość rozumiem cię doskonale
ja pierwsze jakby sygnalizujące ciąże objawy miałam tydz po terminie miesiączki, co chwile byłam głodna, zmęczona i spac chodziłam o 19ej, a tydz przed okresem miałam takie objawy jak na miesiączkę czyli strasznie bolał mnie lewy jajnik, bóle podbrzusza, nabrzmiałe i bolące piersi w tym że niestety w 12 tyg poroniłam a było to w sierpniu 9msc temu :(:(:(