Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczuszka310

Kupno królika

Polecane posty

Gość kaczuszka310

Witam. Chcę kupić królika. Proszę mi podpowiedzieć.

Gość kaczuszka310
Proszę polecić jakąś rasę królika.

Gość amanda...
najgorsze są króliki olbrzymy a najlepsze małe króliczki.www.króliki.pl lub www.króliki.bloog.pl .

Gość amanda...
źle wczytało www.kroliki.pl lub www.kroliki.bloog.pl

Gość amanda...
Mam nadzieję że odpowiednio zadbasz o uszatka.

Gość amanda...
Mam nadzieję że odpowiednio zadbasz o uszatka.

Gość Odradzam
Straszny śmierdzą na prawdę.Ja z wielkim bólem musiałam go oddać:(

Ciekawe, z której strony królik śmierdzi?!:-P Ja mam królika miniaturkę, czyli najpopularniejszą rasę domowych królików. Króliczek absolutnie nie śmierdzi, jest czysty, zadbany, często się myje. Może poprzedniczce chodziło o smród wydobywający się z klatki? jeżeli odpowiednio o to zadbasz (porządna wyściółka, świeże sianko), to z klatki nie będzie wydobywał się nieprzyjemny zapach. Poza tym 2 x w tygodniu dokładnie myję klatkę. Jeżeli masz ogród, możesz pomyśleć o większej rasie np. baranek, ale jeżeli w grę wchodzi trzymanie królika w domu, w bloku, to zdecydowanie tylko miniaturki. Miniaturka rośnie do 1.5 kg (taką informację uzyskałam w sklepie), ale mój ma już 8 m-cy, a urósł niewiele. Pamiętaj tylko, że musisz być przygotowana na sprzątanie bobków w całym mieszkaniu, musisz zabezpieczyć kable i inne niebezpieczne przedmioty, bo króliki lubią gryźć.

Gość naatalkaa
A ja Ci powiem, że rasa nie ma nic do rzeczy, bo co królik, to inny charakterek. Miałam kilka królików, z czego tylko jeden miał spokojny charakter. Niestety, musisz się przygotować na każdą ewentualność. To tak jak adopcja dziecka, nigdy nie wiesz co z takiego wyrośnie:P Teraz mam barana i jest strasznie charakterna. Jak jej się coś nie podoba to tupie albo gryzie. Ale jest strasznym pieszczochem, sama przychodzi i prosi, żeby ją głaskać, a moje inne króliki tak nie robiły:)