Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Karmiłam córkę 19 mc , większych problemów ze skórą nie było. Czasami jakaś sucha skóra na rączce, nodze ale zawsze pomagał emolium. Po odstawieniu zaczęło się... rączki i nóżki pokryte skupiskiem maleńkich krostek, potem one czerwienieją np po kąpieli. Do mycia używam pianki atopin, do tego olejku do kąpieli atopin a całe ciało samruje olianem, jest ok ale nie do końca. Stan skóry znacznie się poprawił, ale nadal są te suche placki. Córka je wszystko, nie daję czekolady, orzechów i cytrusów. Dermatolog przepisał nam sterydy, pediatra dał skierowanie do alergologa. Nie wiem co może córkę uczulać, czy testy już wyjdą? Jeżeli tak to jaka jest cena testów prywatnie?

Moją córkę uczulił dawno temu vizir do białego, albo pieluchy bella - nie wiem które zawiniło, bo używaliśmy tego w jednym czasie.Proszek się skończył, pieluchy wywaliliśmy, mała dostała Zyrtec i Fenistil i po dwóch tygodniach od rozpoczęcia kuracji przeszło.

Używam od dawna proszku persil, pieluchy od urodzenia pampers. Teraz na tydzień odstawię jogurty i serki. Może coś pomoże. Zyrtec jest na receptę, nam go nie przepisali, ani pediatra ani dermatolog.

Hmm, to ciekawe, bo nam bez problemu zapisała go pediatra. Może to faktycznie ze skazy? Tylko po odstawieniu tak szybko nie zejdzie, ale to pewnie wiesz.

Gość ...no fajny tylko troche drogi
nie dawaj dziecku steroidow, ale idz zrob testy na allergeny. jedyny sposob na zwalczenie egzemy to dieta eliminacyjna. masci (w tym steroidowe) nie lecza, a jedynie zaleczaja i po odstawieniu jest znowu zle.

w przypadku dzieci alergie moga z czasem ustepowac (srednio trwa to do 4-6 roku zycia), a nieraz bywa ze nie ustepuja. u doroslych jest znacznie gorzej.

Nie smaruję tymi maściami. Smarowałam wczesniej ok 3 dni ale bez większego efektu. Teraz skóra jest w miare ok ale nie jest tak jak być powinno. Dermatolog powiedziała ze na testy nie da bo córka za mała (prawie 20 mc) myślę żeby zrobić prywatnie. Mamy skierowanie ale wizyta dopiero na UWAGA 7 listopada!!!

Wiesz co, ciężko powiedzieć, bo pewnie co dziecko, to inna reakcja. Moja córka mając skazę (już nie ma) miała czerwone kropki na twarzy i pod kolanami,schodziły tak do tygodnia po odstawieniu produktów z białkiem, czasami dłużej. No a to co miała po proszku, lub pieluchach, to miała długo, może zeszłoby szybciej gdybym wykupiła maści przepisane przez dermatologa, ale jak zaczęło się poprawiać po Zyrtecu, to odpuściłam. Aha, robiliśmy jej w zeszłym roku badania z krwi i wyszło, że ma lekką skazę, natomiast testy typowo alergiczne (szczegółowe) lepiej zrobić jak dziecko będzie starsze, będą bardziej wiarygodne. No i nie jest to takie hop siup, bo trzeba zrobić morfologię, badanie kału (trzy razy), no i tej krwi by określić nie będę się wymądrzać, bo to fachowy termin (coś tam całkowite) to trzeba był sporo pobrać i dziecko nam się umęczyło strasznie, bo pobierane miała z pięty...

Cholera, nie było problemu jak karmiłam. Jadła wszystko co chciała, nawet od czasu do czasu kawałek czekolady, jogurt albo serek co dziennie jeden, owoce, warzywa, wszystko. Dziękuje:)

Gość u mojej córci od niedawna
też wyszły krosteczki na pleckach i szyjce, do tego miała suche, zaczerwienione policzki. Alergolog atopowe zapalenie skóry wykluczył, bo ma za ładną skórę jak na tą chorobę. Dostała leki przeciwalergiczne i bardzo szybko wysypka ustąpiła. Prawdopodobnie ma uczulenie na pyłki. a teraz właśnie rozpoczął się okres pylenia. Testy alergiczne skórne i z krwi nie są wiarygodne. Córka mojej koleżanki ma 10 lat i alergię od urodzenia i tak na prawdę nie wiadomo na co, a testów alergicznych, lekarz alergolog nie kazał robić, bo nie są wiarygodne.

Gość u mojej córci od niedawna
ponoć dopóki karmi się dziecko piersią ryzyko wystąpienia alergii jest mniejsze. Większość dzieci wyrasta z alergii, ale uważaj, bo nieleczona alergia prowadzi do strasznych powikłań m.in. astmy.

Gość nie dawaj sterydów
Idź do innego dermatologa a najlepiej dermatologa- arelgologa, może to po prostu zwykłe łojotok tzn łojotokowe zapalenie skóry u nas też to jest od urodzenia i myśleliśmy, że to skaza, stosujemy maści od dermatologa bez sterydów, nawilżające i czasami jeszcze coś wyskakuje, ale jest poprawa. Takze polecam zmiane lekarza

wiesz ja slyszalam od mojej mamy ze nad morzem przyjmuje jakas super alergolog ktora pomaga ludziom (nawet doroslym ponoc) wychodzic z alergii i chyba sie do niej wybiore w te wakacje. tylko dobrze miec podobno zrobione juz testy bo u niej sa strasznie drogie. taniej zrobic u siebie na miejscu. zapytam sie dzis mamy jak ona ma na imie i wam napisze, bo teraz gdzies poszla. podobno bardzo pomogla jakiejs jej znajomej z dawnej pracy. a od kortykosteroidow trzymalabym sie z daleka na twoim miejscu. szkoda narazac zdrowie, tym bardziej w przypadku niegroznej alergii, na ktora sa prostrze sposoby. aha i pamietaj ze eliminujac pewne skladniki pokarmowe z diety dziecka musisz poglowkowac i skomponowac jej diete zastepujac je odpowiednikami zamiennikami, o podobnych wlasciwosciach odzywczych. np. jesli nie je prod. mlecznych to powinnas dawac jej inne pokarmy bogate w kalcium (mleka ryzowe i sojowe wzbogacane wapniem, tofu, czerwona fasole, rzezuche, brokule, seler, pasternak, jarmuz, kapuste), no i dbac o odpowiedni poziom witaminy d ktora wspomaga proces syntezy wapnia.

musisz próbować dojść drogą niemalże detektywistyczną do tego, co ją może uczulać :) ale i tak najlepsza jest wizyta u alergologa.

Warzywa je wszytskie , owoce też. Wita D podaje w kapsułkach bo takie mamy zelecenie pediatry. Na razie odstawię serki i jogurty. Dzięki za porady

bardziej wartosciowa jest witamina d zawarta z naturalnych pokarmach poraz produkowana w skorze dzieki ekspozycji na slonce ...a teraz zbliza sie lato, wiec nie ma co brac suplementow, szczegolnie jesli dziecko duze

Gość asienkamaj
Dla mojej córeczki w walce z alergią lekarz polecił transfer factor classic i ten preparet w końcu pomógł nam się pozbyc tej dolegliwości.A wcześniej stosowałam jakie tylko produkty i nic:(

Gość Egooptima.pl
Warto przeprowadzić wcześniej testy na alergię,aby dowiedzieć się co dolega naszemu dziecku,zresztą zaleca się to także dorosłym osobom. Szczegóły na www.Egooptima.pl

Gość matka lenusiii
ja dzisiaj byłam z córką na testach i koszt 158,00 mała ma 15 mies za dwa tyg będą wyniki to się okaże czy się opłacało robić.

Gość farmaceutkaaaq
nie smaruj sterydami. zrobisz więcej szkody niz pozytku