Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie stać mnie na lepszy

Co myślicie o tym wózku ??

Polecane posty

Gość jak dla mnie wozek- tragedia
to typowy czolg niestety:O Moja znajoma miala takowy i kiedys pilnowalam jej malucha i prowadzilam taki wozek. To byl koszmar jednym slowem. Nie uwazam by skretne kola byly priorytetem (sama nie mam takich w wozku), ale ten wozek akurat jest taki typowy czyli jak dla mnie bardzo ciezki, brzydki (nawet powiedzialabym, ze wiesniaczy- bez urazy). Co do fotelika to sekata ma absolutna racje, ja nie wiem jak ktos moze wierzyc, ze w zestawie 3 w 1 za 500zl bedzie mial porzadny i bezpieczny fotelik:D

Gość jak dla mnie wozek- tragedia
Ten coneco toledo juz wyglada duzo lepiej od tego dziwactwa autorki. Tylko, ze autorce pewnie za drogo:O

Gość vendettaaa
sękata ma dużo racji w tym co pisze. też nie wybrałabym takiego wózka. fotelik akurat mam jeszcze lepszy niż MC, bo Recaro ale cena jego wynosi prawie tyle co cały ten wózek:P więc nie każdego na niego stać. ale dla mnie bezpieczeństwo malucha było/ jest najważniejsze.

Gość vendettaaa
a wózek tragiczny, to fakt.

Gość Mama mary...kate
bez przesady. To, że ktoś kupuje tańszy wózek nie oznacza, że oszczędza na bezpieczeństwie i używa dołączonego do zestawu fotelika. Ja tego fotelika używałam tylko do wpięcia w stelaż, bo ten, który kupiłam nie pasował, ale do przewożenia dziecka w samochodzie używałam fotelika Maxi Cosi, bo ten uważam za najbezpieczniejszy. Kupiłam tani wózek (600 zł), ale zakupu nigdy nie żałowałam. Gondola posłużyła nam długo- 7 m-cy, spacerówka- 4 m-ce, a kiedy dziecko dobrze siedziało kupiłam lekką, skrętną parasolkę. Znam wiele mam, które kupiły np. Quinny, Mutsy, a kiedy dziecko miało rok, czy półtora, również musiały dokupić parasolkę, także nie ma reguły na to, że wózek za 2 tys. posłuży do samego końca. Jednym podobają się właśnie takie niskie, ciężkie, masywne wózki, a innym coś małego i skrętnego np. Mutsy- wszystko jest kwestią gustu.

te co zaproponowałam są nie drogie...a wg mnie wygladają spoko....w porównaniu z tym co zaproponowała autorka

Gość vendettaaa
co jeden to gorszy, matkooo

chyba fajniejsze od zaproponowanego przez autorkę??? i w podobnej cenie

do "sekata - głupia wypowiedz" -nie mam czasu dyskutować bo widze, że ciezko przyswajasz pewne tresci. Ja mowie o fotelikach, ktore JAKIES testy przechodzily, widzac fotelik wraz z wozkiem za 500zl rozumiem, ze fotelik takowy przeszedl test ale chyba na to, czy sie nie zlamie jak sie do niego dziecko wsadzi, nie piernicz i ze taki fotelik jest tak samo bezpieczny jak te rzeczywiscie przebadane, bo tworzywo z jakiego taki fotelik jest zrobiony w tkaim zestawie nie jest lepsze niz nieco mocniejsza tektura. A material jednak rozni sie swoimi wlasciwosciami w tych lepszych wozkach od tych za 500zl tak samo, jak jeansy kupione od chinczyka na targu jak te od Levi'sa, Wranglera czy Lee itd. Na 1 rzut oka bez roznicy ale jesli kiedys ktokolwiek mial dobre dzinsy z porzadnego materialu nie za 2 ani za 300zl nawet to roznice widzi i chodzi w takich spodniach i "100 lat", tak samo jest z materialem w takim wozku za 500zl.

Gość vendettaaa
jedna mądra na tym forum :) brawo sękata.

Gość vendetta = sekata i
nie widziala testow adac niestety bo glupoty wypisuje

Gość nie podam nicku o nie
sękata - z całym szacunkeim ale jak masz małe dziecko to chyba powinnas zadbac o samochód a nie wydawac kase na fotelik za 600 zł. Bo jak samochód nawali to nawet za 1000 zł fotelik nie pomoże. Piszecie o testach. Tylko w jakiej prędkości sa testy??

Gość nie podam nicku o nie
A poza tym temat jest o wózku ;]

ja dałam autorce moje propozycję wg mnie ciekawe..wózki mają podobne ceny..może zaproponujcie dziewczynie coś...trzeba ją zrozumieć nie ma kaski i tyle

Gość sekata - glupia wypowiedz
sekata, ja rowniez pisze o fotelikach ktore JAKIES testy przechodzily, a nawet nie jakies, a konkretne testy zderzeniowe adac. zaden z polskich producentow nie robi testow adac bo inaczej jego fotelik kosztowalby 50%-100% wiecej niz kosztuje, a przy srednich polskich zarobkach jak mialoby to sens? nie zauwazylas ze adac robia tylko producenci z krajow o wyzszym pkb na glowe? nic ci to nie mowi? myslisz ze taki hauck albo knorr to dobra firma i jest lepsza od polskich? a jednak ma testy i ma ocene ok, za to firm z europy wschodniej (biedniejszej) np. czeskich, wegierskich, polskich itp nie ma.

Gość cdsfseghrhrh
lepiej kupić używany mutsy niż taki badziew.

Gość vendettaaa
http://www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/0-13kg/fotelik-young-profi-plus Mój fotelik. http://dino.sklep.pl/nowy/foteliki-recaro-c-163.html mój produkowany jest w Niemczech, nawet MC jest made in china. http://dino.sklep.pl/nowy/foteliki-maxicosi-c-159.html a co mnie to obchodzi, że producenta nie stać na testy???? dla mnie mógłby być o 50% droższy fotelik jak by testy miał to bym kupiła. a , że nie ma to nie kupię. tu na kafe jest problem odwieczny między tymi których stać na droższe rzeczy, a tymi które kupują taniochę. te drugie wyzywają te pierwsze od pustaczek które wywalają kase w błoto. my staramy wam się udowodnić, że bezpieczeństwo jest najważniejsze, a wózek za 500zł sprawdzić się raczej nie może. i tez jestem zdania, że wybrałabym używany mutsy niż ten nowy szmelc za 500zł. litości dziewczyny.

Gość sekata - glupia wypowiedz
pozatym jak jezdzisz byle jakim autem z miekkiej blachy i o slabej konstrukcji, to najdrozszy fotelik ci nie pomoze. 85% fotelikow 0-13 i tak ma oceny gut, tylko 2 maja sehr gut, a 6 oceny dostateczne i niedostateczne, przy czym zaden z tych zle ocenionych nie jest klasycznym fotelkiem na pasy (jak te tanie polskie), tylko to sa takie przekombinowane (np. z bazami, albo regulowanym oparciem). to tyle. wniosek z tego ze w byle jakim ale klasycznym foteliku na pasy bez bajerow dziecko jest bezpieczne. tkaniny, wysciolki i wyprofilowanie to druga sprawa, ale wiadomo ze fotelik nie sluzy za miejsce w ktorym trzyma sie dziecko 18 godzin dziennie, tylko do jazdy w aucie (za zwyczaj nie trwajacej zbyt dlugo) i najwazniejsze by spelnial swoja podstawowa funkcje.

Gość vendettaaa
nie jeżdżę byle jakim autem :D ;]

Gość Arla Arla
To się ciesz. Zresztą na tym forum to każda pisze że ma super auto, super fotelik, a w rzeczywistości ma tylko bujną wyobraźnię i chce podnieść swoją wartość chwaląc się czym popadnie w różnych wątkach. :o Byle tylko jej było na wierzchu. Nawet nie ważne, że głupoty opowiada, byle jej było ostatnie słowo.

ja tez nie jeżdżę byle jakim autem, ba, nawet mam 2 nie bylejakie auta i co z tego? "sekata-glupia wypowiedz' dalej nie kapujesz o co chodzi wiec ostatni raz powtarzam. Nie madruj sie juz na temat jakie oceny i testy itd. bo to sie dotyczy PRAWDZIWYCH fotelikow. Nie uwazam, zeby fotelik dolaczony do wozka w cenie 500zl komplet mozna bylo wogole nazwac 'fotelikiem samochodowym' a najwyzej 'nosidlem' i koniec. Tak samo uważam, że materialy, z jakich zostal zrobiony wozek za 500zl to badziewie i koniec.