Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SrebrnaNutka

Reakcja na szczepienie?

Polecane posty

Gość SrebrnaNutka

WItam, mój maluch 6 tygodniowy wczoraj dostal szczepienia.. Nie wiem czy to jest akurat tym spowodowane, ale dzisiaj na policzkach i bródce ma szorstkie czerwone wypieki.. Co to moze byc? Wczoraj pielegniarka mowila ze moze miec podwyzszona temperature i w miejsach ukluc zaczerwienienie.. ale ani jednego ani drugiego objawu nie zaobserwowalam.. Jedynie te wypieki, i to tylko w tych miejscach. Powiedzcie czy Wasze dzieci tez miale podobne reakcje czy to moze byc cos innego?

Gość gdfgdf
to raczej skaza białkowa

Gość SrebrnaNutka
Od urodzenia jest karmiony mlekiem modyfikowanym, caly czas bebilon, nie mial zmienianego .. Mogl dostac teraz skaze? Pytam zanim wybiore sie do pediatry.

Gość gdfgdf
moje dziecko było karmione piersią od urodzenia a skaze dostało tak dopiero po 2 miesiącach

Gość gdfgdf
jak się alergenów w organizmie nazbierało

Gość SrebrnaNutka
Póki nie pójdę do lekarza mogę zrobić mu np jakiś okład?

Gość gdfgdf
raczej okłady nic nie dadzą,, nawilżanie suchej skórki na pierwszym miejscu, ale może w szczepionce jest coś co uczula, ale suche czerwone plamy na policzkach to raczej skaza

Gość SrebrnaNutka
Dzięki.

Gość pewna madra decyzja
Jasne i tak z dnia na dzien by skaze dostal..........

Gość mmmmmmmmmmmaaaa
to prawdopodobnie po szczepionce. Moja córka tez miała tak samo. A teraz po kolejnym szczepieniu na wzwb zrobiła jej się ranka na szyi. Nam lekarka powiedziała ze to atopowe zapalenie skóry, i to prawdopodobnie przez składniki ze szczepionki, min. rtęć, która jest tam konserwantem. Poczytaj troche o szczepieniach - moga wyrządzić czasem więcej szkody niż pożytku, a już w szczególności to słynne MMR . Bo skoro pije Bebilon od urodzenia a nagle po szczepionce wyszło coś takiego to ja bym sie mocno zastanowiła. Nawet jest tu gdzies taki temat o alergiach i AZS, poszukaj, tam dziewczyny wszystko dokładnie opisują.

Gość do mmmmmaaaaaaaaa
spierdalej laiku medyczny. nie znasz sie to milcz i nie strasz dziewczyn szczepieniami. przez takie pipy jak ty coraz więcej chorob, które juz dawno nie wystepowały