Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynka21

Bolące ,zmeczone nogi -pomocy:(

Polecane posty

Gość gość
Końska maść jest dobra na takie sprawy.

Gość Ekspert Diosminex
Na dolegliwości związane z bólem nóg i obrzękiem pomogą masaże (w tym pneumatyczne) i żele z diosminą, np. Diosminex Ulga. Przede wszystkim należy pamiętać jednak o odpoczynku - niebezpieczne dla nóg jest zarówno zbyt długie siedzenie, jak i stanie, dlatego bardzo ważne jest robienie sobie stosownych przerw. Prócz tego dobrze zadbać o zdrowy tryb życia. Mowa tu nie tylko o aktywności fizycznej czy odżywianiu się, ale też o uzupełnianiu płynów. W tym wypadku dobrze jest także zrezygnować z wysokich obcasów i nadmiernej ekspozycji na słońce.

Gość lambada_pi
Mnie jakiś czas pomagały gorące kąpiele na nogi. Ale z czasem coraz gorzej. Jestem fryzjerką w takim dużym spa, więc cały dziń na stojąco praktycznie. To daje popalić też na kręgosłup. Ale pisze, bo może komuś się przyda. Ostatnio do salonu kupiliśmy takie łóżko masujące na zasadzie gorących "kamieni". Działa na pilot. Po całym dniu pracy taki masaż na kręgosłup to po prostu wybawienie. Jest też nakładka na nogi. Aż sama bym sobie takie łóżko do domu kupiła.

Gość Mariola Bankierka
Pracuję w biurze i obowiązkowo mamy mieć buty na obcasie. Jak się o tym dowiedziałam zakupiłam 5 par butów z niższej półki ale to się na mnie zemściło. Ból nóg, piekące stopy. Moja znajoma mi poleciła firmę która produkuję obuwie skórzane http://gamis.com.pl/ . Kupiłam buty z tej firmy i powyższe problemy zniknęły....

Gość gość
A może powinnaś sobie załatwić takie specjalne wkładki do butów? Najlepiej to pójść do podologa, bo zrobi ci badanie stóp i zaprojektuje indywidualne.. :)

Gość gość
Ja ostatnio na moje zmęczone nogi odkryłam Vedimasan. Jest to żel z nakładką masującą. Daje rewelacyjne efekty. Polecam wam wszystkim. Zawsze wiezorem jak oglądam telewizję to biorę tubkę i się masuję. To jest już mój rytuał :)

Gość AgataDogorsz
w aptece jest taki z olejkami eterycznymi mięty pieprzowej i lawendy lekarskiej. za jakieś 35 zł ale testowany wolny od perfum nie alrgiczny, Materea zapytaj

Gość gość
Też miałam problem z obolałymi nogami. W mojej pracy muszę dużo stać. Zdecydowałam się na medycynę naturalną. Na www.septyk.eu zamówiłam żel z Oczaru Wirgilijskiego na nogi. To naprawdę mi pomogło, więc polecam też wam.

Gość mariolak285
Na zmęczone nogi polecam suplement diety http://maxi3vena.pl który dla mnie okazał się złotym środkiem. Mam stojący tryb pracy i po powrotach do domu czasami nawet nie moglam spac przez bol nog, ale maxi 3 vena przyniosl ulge;)

Gość gość
Ja mam pracę stojącą 8 h dziennie także moje nogi też są w kiepskim stanie. Przydałby mi się właśnie jakiś suplement na te problemy. Niestety maści nie pomagają tutaj trzeba właśnie zadziałać od środka spróbuję może ten maxi3vena i zobaczymy

Gość ZabkaMala
Ja mam siedzącą pracę- 8h w jednej pozycji nie wpływa dobrze na krązenie, przez co nogi często mnie bolały i puchły-szczególnie w lecie, podczas upałów. Ale kupiłam sobie https://adamed.expert/product/maxi-3-vena/ i pol regularnym stosowaniu odczułam naprawdę duzą ulgę

Gość klaszka

@ZabkaMala, ja też od jakiegoś czasu używam tych tabketek i jestem zaskoczona jak dobrze i szybko działają! A co najwazniejsze, to dzięki temu, że nogi mnie tak nie bolą i nie puchną, to mam więcej sił i energii, żeby np. wyskoczyć z domu na siłownię lub pobiegać.

Gość rappapap

Polecam LiotoMax, żona cały dzień na mogach pracując w szpitalu. Bardzo chwali

Gość Bożenkaa

A ja ostatnio domowego sposobu spróbowałem. Do miski nalać chłodnej wody tyle, żeby zakryły nogi do kostki. I dodać łyżeczkę kurkumy. Moczyć stopy przez 15 min. Rewelacja. Polecam seredecznie.

Gość Mgiełka

Wypróbuj maxi3venę, bo to często przez zbyt siedzący tryb życia i problem z krążeniem, coś takiego występuje. Maxi3vena zawiera ruszczyk, który pomaga na tego typu dolegliwości. U mnie poprawa zaczęła się po coś ok. 10 dniach regularnego zażywania. Większa ilość ruchu - spacery, rower, bieg do uciekającego autobusu, na pewno się przyda.

Gość mrezcczki

ja właśnie testuję maxi3venę, ale biorę tabletki dopiero od niecałego tygodnia, choć muszę przyznać, że nieco mniej pierzchną mi nogi wieczorami, a w pracy to już prawie wcale, bo przyznam,że mnie nogi niestety bolały prawie cały dzień...

Gość Alicja

Miałam bardzo podobnie, ból w nogach był nie do zniesienia, ale przy stojącej pracy to jest niestety częste.. ale na szczęście poradziłam sobie z tym, codziennie biorę maxi3vene, do tego robię sobie masaże i zimne okłady dwa razy dziennie i jest dużo lepiej, mam nadzieje, ze jeszcze miesiąc dwa i przejdzie całkowicie 

Gość gooosc

Po ośmiu godzinach w pracy nie ma się co dziwić że stopy są zmęczone wymagają regeneracji i pielęgnacji.  Jest taki fajny kosmetyk kąpiel wierzbowa do stóp marki Hildegard Braukmann. Fajnie odżywia stopy sprawia że skóra staje się gładka i miła w dotyku.

Gość Życzka

Również zastosowałam maxi3venę, bo chyba lepiej radzić sobie z problemem od wewnątrz, a nie kremami. I pomogło. Nogi już nie są takie zmęczone i bolące. Staram się tez więcej ruszać, bo problem wywołała siedząca praca.