Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma_tu_rzy_stka

Praca po liceum !?

Polecane posty

Gość ma_tu_rzy_stka

Słuchajcie, pisze teraz mature i zastanawiam się co dalej. Mam taki plan żeby isc na studia zaoczne i gdzies do pracy, tylko tu się pojawia problem bo czy znajde jakąś bez doświadczenia? No i jakas w miare przyzwoita, nie mowie że mam nie wiadomo jakie wymagania no ale wiadomo. Moi rodzice mówią ze mogę mieć z tym problem i już sama nie wiem Poradźcie coś !

Znaleźć znajdziesz, ja pracowałam chodząc jeszcze do liceum.. no ale to zależy jakie masz te wymagania? Ja pracowałam w agencji mody na zlecenia jako hostessa ( co drugi weekend bo liceum zaoczne miałam) a na stałe na magazynie w hurtowni farmaceutycznej gdzie mimo braku doświadczenia szkolili mnie na fakturzystkę

Gość mariamagdalenaa
A gdzie mieszkasz? Ogólnie w większych miastach jest prościej, ale wydaje mi się że jest dużo ofert pracy nawet dla ludzi bez doświadczenia, studentów itd. Chociażby w galeriach handlowych albo np. telesprzedaży. Ta druga opcja jest lepsza bo zawsze zdobywasz jakieś doświadczenie które się potem może przydać, to też zależy od charakteru pracy i firmy. Bo np. moja koleżanka która pracuje w Eniro ma tam sporo obowiązków takich biurowych, wypelnia różne dokumenty, ofery, rozmawia z klientami, takie dość rozwijające zajęcie.

Gość looskowska
A ja uważam ze na pewno tez pomocne moze okazać sie to ze pójdziemy do takiej szkoły jak Cosinus i dzieki temu zdobędziemy doświadczenie i po prostu potem łatwiej bedzie nam o prace.

Gość gość
Faktycznie, mozna isc do pracy ale obok tego mozna też wybrać szkołe policealna. To moim zdaniem dobre rozwiazanie.

Gość gość
Nie ma sie co stresowac, tylko moza zacząc sie zastanawiać czy taka szkoła jak Cosinus w tym momencie nie bedzie dla Ciebie własnie najlepszym rozwiazaniem.

Gość gość
Chyba własnie zawsze jest jakies wyjście, zwłaszcza jesli nie dostaniemy sie do wybranej przez nas szkoły- pozostają policealne chociazby takie jak własnie Cosinus.

Gość gość
To prawda, tutaj ciekawych kierunków nie brakuje Kazda z nas znajdzie coś dla siebie ;)

Gość gość
Co do takiego kierunku to ja rozpoczęłam własnie 3 semestr kosmetyki w Cosinusie w Białymstoku. I uważam ze dzięki temu kierunkowi w sumie bedzie mi łatwiej znalezc prace w zawodzie który już sobie dawno wymarzyłam.