Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylvii22

sukienka na wesele

Polecane posty

Gość sylvii22

Hej, za miesiąc mam wesele kuzynki. Za namową męża zakupiłam na ten dzień bardzo elegancką długą sukienkę w kolorze ecru. Mam jednak mieszane uczucia i obawy czy nie zostanie to źle odebrane. Jest to zwiewna sukienka ze złotym wzorkiem pod biustem. Coś podobnego do tej której link zamieściłam . Proszę doradźcie co zrobić i czy wypada założyć ją na wesele. Mam do niej lekko błyszczący szal. http://yulla-shop.pl/Suknia_Elena-192.html

Gość timtirimti jejee
to znaczy się tak ; mi to by nie przeszkadzało ale wielu pannom młodym może być przykro ,że na 'ICH" ślub przyszła jakaś cizia w długiej niemal ślubnej sukience. Tak średnio to wygląda z punktu widzenia kuzynki . No chyba ,ze jest lajtowa i ma w doopie takie drobiazgi

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Kolor ecru i bialy jest zarezerwowany dla panny mlodej...tymbardziej taka sukienka jak Twoje...ja bym nie poszla:P

uważam że jest ok:) bardzo mi się podoba, chciałam kupic bardzo podobną ale wybrałam w końcu czerwoną w podobnym fasonie. Powiem tak: mówi się że biel jest zarezerwowana dla panny młodej wiec śnieżnobiała na pewno odpada, sama byłam na weselach gdzie laski miały białe sukienki i nie było to źle odebrane. Poza tym popatrz na ślub Kate i Wiliama, jej siostra miała białą sukienkę :) jesli tylko dobrze się w niej czujesz to śmiało idź i baw się dobrze :)

Gość ale w Polsce
musisz chyba spytac o to kuzynke.Moze ona wlasnie ma skromna suknie i bedziesz bardziej wygladala jak panna mloda niz ona.A moze ma bogata i wszystko jej jedno.Jesli co to jej sprawisz przykrosc a nie nam.

Gość vieralg
NOOOOOO nie za bardzo , dla mnie wygląda jak ślubna. Kup lepiej troszkę skromniejszą, teraz na wesela specjalnie nie pasują suknie balowe ale i tak to panna młoda ma błyszczeć. Ja w takiej sukni bym nie poszła..... ale to twój wybór!!!!!!!!!!

Gość kichanka
jak dla mnie to ta sukienka wygląda jak ślubna.. więc nie rób tego przyszłej pannie młodej i nie zakładaj tej sukienki

Gość komunijnabizuteria
Nie musi być czarna ale nie taka ślubna! To jest skromniejsza suknia ślubna i już. ja bym w takiej niezręcznie się czuła.

ta sukienka wyglada jak ślubna? ja bym w takiej ślubu nie wzięła i nie dlatego że jest nieładna, bo bardzo mi się podoba, ale na pewno zbyt skromna jak na ubranie panny młodej. Może wyżej sram niż dupe mam, ale sama biore niedługo ślub i mam juz wybraną suknie, nie jest balowa na wielkim kole o szerokości dwóch metrów:) ale jest "bardziej" ślubna :) niż ta, zapytaj siostrę, mamę kuzynkę, nie wiem ogólnie kogos bliskiego co o tym sądzi, bo sa różne realia i upodobania:)

Gość komunijnabizuteria
Dokładnie tak. Jeśli nie daj Boże pan Młody się kropnie i Ciebie na noc poślubną zabierze:D ---------------------- Biżuteria ślubna: http://allegro.pl/listing.php/search?string=k oral&category=0&us_id=1683433&order=t

Gość komunijnabizuteria
becia sie nie stresuj - to nie Twoja kiecka, jak dla mnie ta wygląda jak ślubna i nie chodzi o żadne koła. Może być ale w INNYM niż biały kolorze. bo biała, zwiewna, długa i elegancka to ma być Panna Młoda!

ja się nie stresuje :) ja bym w niej poszła a dziewczyna zrobi jak bedzie chciała, tylko radze, poza tym mam koleżankę które brała ślub w czerwonej sukni ... wiec co? laski które przyszły na jej ślub w czerwonym mają się źle czuć? ile osób tyle opinii, jak to w zyciu bywa :)

Gość co od tej bieli to
moim zdaniem jeśli sukienka jest biała ale krótka i w ogóle nie podobna do ślubnej to można iść ale taka to naprawdę przypomina ślubną, byłam ostatnio na weselu, gdzie młoda miała taką suknię, tylko góra troszkę inna, jeszcze skromniejsza i na cienkich ramiączkach więc dla mnie ta suknia mogłaby być też spokojnie ślubną. ja bym nie poszła.

ja bym się na pewno nie obraziła, wg mnie ta sukienka nie przypomina za bardzo ślubnej i jak dla mnie mogłabyś spokojnie przyjść :)

Gość sylvii22
o kurcze ile odpowiedzi... dziękuję pięknie za rady:)jak wspomniałam wcześniej sukienka jaką zamieściłam jako przykład jest podobna do tej którą ja mam... maja jest skromniejsza. hmm... sama już nie wiem. Co do koloru - nie jest biała a kremowa i zamierzam w niej wystąpić tylko na początku a później się przebrać... Czy to nieco zmienia postać rzeczy?:)

Gość lisvel
Sukienka jest naprawdę bardzo ładna ale wydaje mi się że za bardzo przypomina suknię panny, może gdyby był jakiś inny kolor to wyglądało by zupełnie inaczej, po prostu nieświadomie możesz tego dnia przyćmić pannę młodą :P ale sukienka jest naprawdę śliczna:)

Gość sylvii22
No cóż... Miałam ogromne wątpliwości przy jej zakupie, ale mój mąż był szalenie przekonywujący ;P Tak mu się spodobała no! Oczywiście nie chciałabym nikogo urazić a już z pewnością nie PM gdyż sama wiem jaki to wyjątkowy dzień. Ale wszyscy przekonują mnie, że jest odpowiednia... Już sama nie wiem.:>

Gość ja płacę mojej
a może załóż ciemny żakiet czy szal i ocenisz na weselu jaką suknię ma panna młoda. poza tym jak zobaczysz na poczatku,że ma skromną a i tak masz zamiar się przebrać to po prostu przebierzesz się wcześniej i po problemie, a jak do kościoła założysz ciemny żakiet to nikt nawet się nie połapie co na sobie masz :) bo jeśli panna młoda będzie miała taką skromniutką to lipa trochę jak będziesz w podobnej, ale jeśli będzie miała suknię na kole, z jakimiś ozdobami to raczej nie będzie problemu

Gość jasne że pasuje
nie słuchaj tych ciziek które srają wyżej niż dupę mają udające cnotki z tą bielą. Moja świadkowa będzie miała sukienkę w takim kolorze bo sama nawet sugerowałam ;)

Gość Tyrokksyna
zasada jest jedna. Jak PM jest pasztetem to i tak nie będą zwracali na nią uwagi tylko na pozostałe ładniejsze. Zejdźcie na ziemię. Jak czytam komentarze "w białej nie, ecru też nie, czerwonej też nie (!) ponoć przyćmi się młodą :D ani żadnych jaskrawych kolorów itd to śmiać mi się chce. Jesteście nieziemsko zazdrosne i obłudne i z przekrwionymi oczami patrzycie tylko czy aby jakaś śliczniejsza od was się nie pojawiła na weselu. Zal mi takich osób. dla mnie najważniejsze jest to że jestem najpiękniejsza dla męża a resztę mam gdzieś. Nie będę zakazywała gościom ubierać się w jasne kolory bo mam takie widzimisi. Na głowę nie upadłam i mam ważniejsze sprawy na głowie niż kolor sukienki mojej świadkowej. Jak będzie chciała to niech zakłada białą czy kremową. Slub i tak jest nasz a wesele mamy dla gości niech każdy czuje się swobodnie a nie pod dyktando młodych.

Gość Tyrokksyna
że będę najpiękniejsza * ślub za niedługo :P

Gość zgadzam się z wypowiedzią wyże
podajcie mi w jakim kodeksie prawnym czy w jakimkolwiek źródle zakazującym białego koloru na ślub przez osoby inne niż młoda pani. To jest tylko i wyłącznie wasz wymysł i wasze głupie chore widzimisie. Kolor ecru i bialy jest zarezerwowany dla panny mlodej - gdzie jest tak napisane? Daj pannie Młodej być ta jedyną... - haha tą jedyną na co?:D bez komentarza. Wasze argumenty opierają się tylko na "chcemisie"

Gość a mnie nie będzie
żadna mówiła co mam zakładać na ślub tym bardziej jakaś udająca cnotkę a tak naprawdę mająca w gębie więcej razy chuja niż ja frytek :D Skończcie z tą bielą i nie udajcie już tych cnotek przecież każdy wie że robicie to po to byleby sobie do innej nie poszedł

http://allegro.pl/sukienka-koralowa-wesele-impreza-kokarda-i2995913925.html http://allegro.pl/sukienka-czarna-bershka-kamienie-przeswity-i2995901257.html http://allegro.pl/sukienka-koralowa-bombka-studniowka-wesele-duza-i2992066375.html http://allegro.pl/sukienka-asos-cekiny-nowa-pudrowy-roz-na-juz-i2982319492.html 10 styczeń waga 78,8kg, 157cm ..... jakoś leciało pomału 02.03.2012r- 66,2kg 21.03.2012r- 63,6kg 21.04.2012r- 58,1kg 27.04.2012r- 57,2kg 27.06.2012r- 52,6kg 15.07.2012r- 51,8kg - III FAZA!!! 24.12.2012 - 50,1kg