Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem matka polka

Dziecko spi ze mną i się tego nie wstydzę.

Polecane posty

To fajnie że się nie wstydzisz swoich decyzji, ale ja nawet nie próbuję sobie wyobrażać jak bym się czuła gdyby mąż zaproponował że on pójdzie spać z dzieckiem do innego pokoju. Na pewno nie komfortowo... Seks już nie jest ważny po urodzeniu dziecka? Dla nas był i jest ważny, a czas na zmianę przyjdzie jak będziemy stali, stetryczali i niewydolni seksualnie. Dziecko jest najważniejsze? Ja tam planuję dojrzałe życie spędzać z mężem a nie z dziećmi i wnukami i staram się dbać o męża tak samo jak o dziecko...

Seks można uprawiać wszędzie, już chyba dawno wyzbyliśmy się tych schematów, że seks tylko w łóżku, po ciemku i pod grubą pierzyną. W tym codziennym zabieganym dniu, gdzie człowiek ma na głowie i dom, i dzieci, i pracę i nie raz masę problemów, nie ma się czasu na bliskość, po prostu bliskość. Ja po całym dniu przy dzieciach marze jedynie o tym aby mąż mnie objął ramionami..i abyśmy zasnęli. Nie wyobrażam sobie wyeksmitować na kanapę człowieka dzięki któremu czuję się najszczęśliwszą kobietą na świecie :)

Gość po co wy wogóle z nim
a potem jedna z druga zakładaja tematy: "mąż ma kochankę, chce rozwodu-co mam zrobić????" pieluchy w mózgu i nic poza tym:O

"W tym codziennym zabieganym dniu, gdzie człowiek ma na głowie i dom, i dzieci, i pracę i nie raz masę problemów, nie ma się czasu na bliskość, po prostu bliskość. Ja po całym dniu przy dzieciach marze jedynie o tym aby mąż mnie objął ramionami..i abyśmy zasnęli." DOKŁADNIE! a mam pytanie do śpiących z dziecmi - jak wy to robicie? dziecko wiadomo, idzie spac dosc wczesnie - kladziecie na lozku i zostawiacie samo? czy kładziecie sie razem z nim? ja sobie jakoś tego nie moge wyobrazic właśnie technicznie :)

Gość każdy ma prawo wyboru
Ja też śpię z dzieckiem i mężem. Dziecko ma 4 lata i co w tym złego??!! Seks jest średnio raz na miesiąc, bo mnie się nie chce za bardzo tego robić. Jeżeli mam bzykać sie tylko dlatego, żeby przytrzymać męża, to sorry ale w tym momencie jestem zwykłą prostytutką. Facet i tak po porodzie traktuje swoją partnerkę jak matkę swojego dziecka. Do dziecka trzeba dojrzec i mieć świadomość, że kończy się bycie kochankami i zaczyna bycie rodzicami.

Gość jestem matka polka
Normalnie kładę dziecko spać w mojej sypialni i później przychodzę spać. Jak mam ochotę na seks to idę do męża, robimy to w pokoju, w którym spi mąż. To wcale nie jest takie trudne do zrealizowania.

Gość jakas taka mila chwila....
Ja nie wiem dlaczego wy mamuski tak sie oburzacie,ze jakas inna mama spi ze swoim dzieckiem w jednym lozku smieszne jestescie .Ja tez spalam ze swoim synkiem do poltora roku maz spal w pokoju obok i jakos ani ja ani on nie widzielismy w tym zadnego problemu,dzis maly ma prawie 3 latka i spi w swoim pokoju.A jesli chodzi o sex w czasach gdy spalam z synkiem to tez tez problemu z tym jakos nie mielismy,sexu nie tzreba uprawiac tylko w lozku,moze tego nie wiecie??

Gość ja też wszystko zaplanowałam
Ja tez przed ciążą zarzekałam się, że dziecko będzie spało u siebie w łóżeczku, a teraz jak już je mam, to wolę żeby spało ze mną. Może jestem leniwa, ale nie chce mi się wstawać, nie chce mi się nasłuchiwać, czy nie idzie, kiedy uprawiamy z mężem seks. Dziecko nie powinno czuć się odtrącone, a przecież najlepiej jest mu u mamy:-) :-) Syn ma 3 lata, śpi ze mną tzn. śpimy razem z mężem w trójkę. Seks jest, ale oczywiście nie przy dziecku.

Gość moje dzieci tez
spia od urodzenia w woim pokoju. nie wyobrazam sobie zeby spali z nami w lozku. wiadomo ze zdarzaja sie wyjatki ale zeby dziecko dziennie spalo z rodzicami w lozku nieeee a jeszcze gorzej ja z dzieckiem w lozku a maz w innym pokoju?????? ja bym poleciala zaraz do meza hehehehehhe

Gość ale ale ale ale ale ale ale
no jakoś tyle lat jestem po ślubie i mąż nie traktuje mnie tylko jako matki swojego dziecka ale tez przyjaciółke i kochankę, to rzeczywiscie zamiast libido masz pieluchy w mózgu:) 1 w miesiącu? boze, współczuję twojemu facetowi ale znając kolej rzeczy przy takiej czestotliwoscie a dziecko 4 lata to długo juz z nim nie bedziech i chyba ci to na ręke bo mówisz o nim jak o przedmiocie a nie o ukochanym, partneru życiowym

to było do kazdy ma prawo wyboru

Ja tez wlasnie kladlam swojego synka kolo 7-8 do lozka swojego(a mam szerokie) On zasypial i wtedy mielismy z mezem wieczor dla siebie.Naprawde zaden problem,a jaka wygoda dla mamy i dla taty rowniez gdy ten musi rano do pracy wstawac,a wiadomo ze taki maluch w nocy czesto sie budzi czasami placze,a ktos kto musi wstawac bardzo wczesnie rano nie wiem czy na dluzsza mete da rade tym bardziej gdy ma odpowiedzialna prace.Nam taki uklad bardzo odpowiadal.Jesli dwoje ludzi jest odpowiedzialnych to

Gość oburzone bez powodu
Ja mam 8 miesięczne dziecko i śpię z nim. Nie mam zamiaru wstawać w nocy do niego po 50 razy. Mąż śpi w innym pokoju, a to dlatego że wstaje rano do pracy i by się po prostu nie wyspał. O seksie na razie nie myślę, bo jeszcze za wcześnie. Spanie z dzieckiem nie oznacza, że jest się jakąś idiotką. Ja musze się zająć dzieckiem, mąż rano wstaje, więc ma prawo się wyspać. A ja nie zostawie tak małego dziecka samego w pokoju na noc.

dokanczam bo maly mi posta wyslal :P TO do zdrady nie dojdzie,bo niby dlaczego?

bo we wszystkim trzeba znależć równowagę a nie wpadać w skrajności i wbijać klin między małzonków tylko dlatego, że pojawiło sie dziecko, ale wiecie co to znaczy czas pustego gniazda? to czas gdy dzieci dorastaja i odcinaja pępowine a wtedy my zostajemy w naszymi pratnerami życiowymi, i tak jak ich traktowalismy przez tez nacz tak bedziemy miały, pracujemy na czas pustego gniazda całe ,zycie, a faceci, którzy widzą , że sa odusnięci no bo czy wyobrazacie sobie pierwszy czas po slubie czy narzeczeńswo w innych łóżkach , w innych pokojach? to co sie kurcze stało? ze w odstawke? to jest skrajności, której niektóre kobiety zrouzmieć nie potrafia, ale zrozumieja jak on znajdzie bliskośc albo nawet jej namiaste w postac zainteresowania ze strony innej kobiety, bo ta która współżyc nie chce z mężem ma chyba jakies problemy ze sobą, bo co innego po porodzie a nie jak dziecko ma 4 lata

Gość hehehehehhe
Jak tak obserwuję pary u mnie na wsi, to stwierdzam, że większość ma syndrom nadętego ryja. Ida do kościoła: baba przodem a jej mąż 2 metry za nią. Buczą po sobie, obgadują. Nie wyobrażam sobie, żeby tych ludzi łączyla jakaś bliskość, bo skoro w dzień sa do siebie wredni, to co wieczorem nagle stają się miłymi kochankami? Ale ja mieszkam na wsi.

jak dziecko jest malutkie to żaden problem ale chore jest dla mnie spanie w trójkę np z 4 latkiem albo matka z dzieckiem a mąż gdzie indziej, a jak macie 2 dzieci to wszyscy w 4 w jednym łózku? i to tak wygodnie? bo wam sie nie chce wstawać, no własnie, BO SIE NIE CHCE, wiec nie mówicie ze to matki polki spią z dziecmi w jednym łózku tylko matki leniwe, bo dziecko które przyzwyczajone jest do włąsnego higienicznego łózka nie budzi sie tak czesto w nocy, to jak masz problem z odzywczajeniem go od spania z toba, to będzie problem z nocniczkiem, bo trzeba dziecko w nocy wysadzać przecież i z wieloma innym, tak na łatwiznę najprosciej iść

ale ale ale ale ale ale ale bzdury piszesz,lozko to nie wszystko w zyciu licza sie inne tez wartosci i tak jak wyzej napisalam to ze malzonkowie przez jakis czas spia osobno,nie musi wcale oznaczac,ze ktores z nich ma czuc sie odtracone czy cos w tym rodzaju,wszystko mozna sobie ladnie poukladac by byl wilk syty i owca cala.A jesli ktos tego nie potrafi to byc moze zdarzaja sie takie historie,ze maz sobie w bok skacze,ale nie ma co uogolniac i tyle.

Gość bo tak i już
ok, każdy ma prawo do swoich wyborów, nie za bardzo rozumiem tylko z czego autorka jest taka dumna... Nie rozumiem też jakim cudem dziecko które spi w swoim łozku ma się czuć odtracone, toż to normalna czynnoś. A to że jestem rodzicem nie skresla mnie z listy kochanki, partnerki i przyjacióki. Dziecko jest dla mnie najwazniejsze tak samo jak mój partner. Na szczescie umiem wytrzymać bez dziecka pare h w nocy i nie przeraża mnie wstawanie . W kazdym razie to dla mnie nie sa argumenty przemawiajace do spania z dzieckiem.

"Ja mam 8 miesięczne dziecko i śpię z nim (...) O seksie na razie nie myślę, bo jeszcze za wcześnie." ..yyyy, za wcześnie?... :O

Gość oburzone bez powodu
No za wcześnie, chyba nie będę się zmuszać, skoro nie mam ochoty.

ale ja tez mam dziekco które 6 lat skończy a teraz w ciązy jestem, nie spała w jednym łózku z dzieckiem to znaczy , że coś mnie omineło? moze nie dałam mu wsyatrczajaco bliskosci bo spało u siebie? to sa dopiero bzdury, owszem byłam zmeczona wstawaniem, ale tych wstawań było coraz mniej a równowaga to to, że byłam dla dziecka i dla męża, bo miałam ochotę na seks i nie tylko seks ale zwyczajne przytulenie i np nago zasypianie, to jest poczucie więzi nie tylko seks, a tego nie dostarcczysz ani sobie ani mężowi bo zasypiacie a między wami dziecko, nie mówiąc ze istenie niebezpieczwństwo, bo mając twardy sen nie raz zdarzały sie wypadki, że dziecko udusiło sie przykryte kołdra, poczytajcie lepiej o wadach takiegospania a nie zachwalacie, bo nie raz dziecko spadło z łózka u rodziców, i wątpię czy spanie z 4 latkiem jest wygodne, bo małe tez po całym łózku sie wierci, i to my ustalamy reguły czy dziecko nam?

no jak można nie miec ochoty na bliskośc z osobą którą się kocha? a nie pomyslałaś ze on ma ochote? no to juz widac skrajnosci bo jak sie jest razem to nie ma ja ty tylko MY

Gość truskaweczka78
No bo wiesz niektore uwazaja,ze kobieta tydzien po porodzie musi juz wspolzyc z mezem,bo w innym razie on ja zdradzi :P

nie no jak nie masz ochoty... aczkolwiek osobiście osiem miesięcy braku ochoty poważnie by mnie zaniepokoiło.

Gość truskaweczka78
Mezowie to bostwa!!! ktorym wszystko sie nalezy....co tam potrzeby zony i dziecka to sie nie liczy wazne by pan byl zaspokojony.A to ze zona zle sie czuje,ze zmeczona itp.... co tam.... to nie wazne.Kazda z Was mysli tylko o sexie ludzie wezcie sie opanujcie.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
autorko ales Ty głupia :D moja kuzynka tez spała z synkiem, z mężem tez sie bzykała bo to fakt ze nie tylko w łózku mozna to robic, ale facet poczuł sie kopniety w dupe po urodzeniu dziecka i znalazł sobie kochankę, a kuzynka wtedy szok a przeciez sama sie o to prosiła, spanie w jednym łózku to nie tylko sex a tez bliskośc między małżonkami a u Was tego nie ma. Bedziesz dumna z siebie dopóki mąż nie znajdzie kochanki, poza tym 5 latka to juz duza panna i powinna spac w swoim łóżku, uczysz ja jakis chorych zachowan, spanie z takim duzym dzieckiem jest niesmaczne wręcz podpada pod jakies zboczenie

Tez wlasnie nie rozumiem,co tu niektore wypisuja za bzdury,dla mnie i dla meza najwazniejsze jest dziecko,dlugo na nie czekalismy i to jego potrzeby sa na pierwszym miejscu.Ani ja ani moj maz nie czujemy sie przez to odtraceni wzajemnie,gdy chcemy bliskosci to ja mamy,uczucia sobie okazujemy.Fakt ze pierwsze poltora roku gdy pojawilo sie dziecko spalismy osobno niczego w naszym zwiazku nie zmienilo.

czytasz truskaweczka? to jak cię mąż przytula to zawsze seks? a co z poczuciem bliskosci, samym przytualniem, czyciem ciało męża jak zasypia i WCALE NIE MUSI BYĆ SEKS! a taaaak zona zmęczona, no ale doprawdy, to jakos sobe nie radzi jak 8 miesiecy jest zmeczona, nie przypominam sobie bym po czasie połogu nie chciała współzyć a jak bliskośc okazac?co z dotykiem, nie macie potrzeb takich? to sa juz problemy hormonalne jak dla mnie, dziadki moga lezec przy sobie, ale zdrowa para nie jest białą para, to jak dziecko rbiliscie? wtedy sie chciało?

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
do oburzonej bez powodu, jestes 8 miesiecy po porodzie i nie myślisz o sexie???? :D współczuję facetom których zony po urodzeniu dziecka maja go w dupie, a potem dziwic sie ze sa zdrady jak baby same sie o to proszą