Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona i załamana!!!!

Matura- jestem załamana, pomocy! :(((

Polecane posty

Gość uyyy
i jeszcze jedno pytanie tylko czy komisja patrzy na plan? bo oddałam taki z dwoma literówkami i boję się że przez to źle na mnie spojrzą

Normalnie wejdź, "dzień dobry". Stoisz albo siedzisz, jak ci wygodniej. I zaczynasz mówić. Chyba, że komisja coś tam sama zaczepi dla rozgrzewki ;) A najlepiej wyobrażać sobie, że już po wszystkim.

Gość dagmaraaaxl
ja druga i dobrze ,bede miala z glowy:) chipsy z biedronki podasz mi jakies przykladowe pytanie? bylabym bardzo wdzieczna...

Gość matórzysta3469
czy prezentacje mozna napisac ze swojej wiedzy? np ja bardzo dobrze orientuje sie w lekturach, ktore mam w prezentacji, umiem o nich opowiadac, wiec czy litertura przedmiotu jest tak wazna?

Gość matturzystkaaaaaaaa
W sumie to nie do konca tak jest, ze jak sie napisze samemu to nie trzeba na nauke poswiecac za wiele czasu. ja napisalam sama, ale gdybym mowila ja z glowy tak calkowice to pewnie zbyt proste zdania bym tworzyla, a zeby bylo ladne bogate slownictwo to musze trzymac sie prezentacji wiec przyswojenie tego zajelo dluzej niz przeczytanie raz. Mimo, ze pisalam prezentacje sama. od A do Z.

Gość eureka120
i prawda jest ze nie udupiaja z matury ustnej, tobie na studia sie nie przyda, bo nikt na to nie patrzy. u nas nawet najwieksze tlumoki, ktore siedzialy naprawde minimum czasu, nie odpowiadaly na pytania, zamiast przedstawic, to przeczytaly prezentacje dostaly te minimum 6pkt, potrzebne do zdania. wystarczy ze prfzeczytasz...na mnie nawet nikt sie nie popatrzyl z komisji jak mowilam, nie wiem nawet czy sluchali...

A tam, literówki, Word czasami sam przestawia nawet jak się kilka razy poprawi. Liczy się, czy plan jest poprawny merytorycznie, czyli "naukowo". Moja rola dobiegła końca :) Nie panikujcie, bo nie warto aż tak tego przeżywać :)

Gość dagmaraaaxl
matórzysta3469--czy ty nie oddawales bibliografii?

Gość dsfgrghyhyuyi jhf
czipsy z Biedronki---prawda jest jedna,chuja jestes egzaminatorka i tyle

A twoje zdanie o jakości mojej pracy akurat nie ma dla mnie żadnego znaczenia :) Wejść, zdać i wyjść - takie jest zadanie maturzysty. A sens matury ustnej to już inna bajka :)

Gość matórzysta3469
oddawalem

Gość matturzystkaaaaaaaa
przeciez nie mozna przeczytac prezentacji.. kurde ja bym nie zaliczyla osobie, ktora nawet nie próbuje czegos z glowy zaprezentowac nawet 6 punktow bym nie dala. A swoja droga na egzamin przeciez nie mozna wejsc z niczym innym niz pomocami jak prezentacja, czy karta cytatow i konspektu nic wiecej nie mozna wniesc i na pewno nie prezentacje cala;/ nie wierze ze pozwolili komus przeczytac;/

Gość uyyy
myślicie że 4 pozycje w literaturze przedmiotu to za dużo? bo gdzieś czytałam ze 3 najlepiej

Gość matturzystkaaaaaaaa
tzn mozna wejsc tylko z prezentacja multimedialna, ale nie ta na papierze! ktos tu chyba bajki wciska

Gość Skrypa
Witajcie, mam do Was prośbę a dokładniej do tatusiów. Pod tym linkiem http://www.ankietka.pl/ankieta/61302/rola-ojc a-w-procesie-wychowania-dziecka.html jest ankieta dla tatusiów. Potrzebuję żeby ojcowie ją wypełnili bo jest mi to potrzebne do badań na zajęcia. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc.

Gość matórzysta3469
odpowie mi k,tos? oddawalem bibliograie ale mam ja uboga, bo takze mam w niej slowniki i str. internetowa

Gość dagmaraaaxl
uyyy--no cos Ty,ja mam nawet 5 pozycji w literaturze przedmiotu i piec lektur,chyba minimum trzeba miec 3 lektury zeby praca jakos wygladala i mieli Cie z czego kosic..niezle sie wkopalam ,materila do ogarniecia spory ale dam rade;) trzeba byc dobrej mysli

Gość matturzystkaaaaaaaa
odpowie ale jakie bylo pytanie?:)

Gość dagmaraaaxl
matórzysta3469--no i co ze masz uboga? a ile masz wgl lektur?

Gość matórzysta3469
mam 4 (w tym wiersz), znam je dobrze i moj temat swietnie pasuje do mojej wiedzy, wiec nie uwazam ze jakies tam inne pomoce byly mi potrzebne wiec umiescilem tam slowniki i strone

Gość matturzystkaaaaaaaa
Ja mam 2 ksiazki, 1 wiersz i dwa filmy i mysle, ze jest ok prezentacja mi zajmuje na styk 15 minut.

Gość eureka120
ja osobiscie weszlam i z plnem wypowiedzi iz sama prezentacja na papierze...wierz mi lub nie ale nikt nawet nie sprawdzil co wnosze na sale...ludzie!za bardzo sie przejmujecie!!!! i panikujecie, a z tgo nigdy nic dobrego nie wychodzi

Gość matturzystkaaaaaaaa
nie przejmuj sie skoro orientujesz sie w temacie to nie ma to znaczenia co wzieles jako pomoc. Wazne co powiesz

Gość matturzystkaaaaaaaa
eureka ale jesli ktos czyta to juz widac na pewno

Jak to dobrze, że mam jeszcze ponad tydzień do tej cholernej matury ustnej :)

Gość a prawda jest taka
że jak mają kogoś ud.pić, to ud.pią. Jak zdałeś pisemną, to raczej rzadko się zdarza, by uwalili na ustnej i wyluzujcie trochę

Gość matturzystkaaaaaaaa
jak zdales pisemna to rzadko sie zdarza by uwalili w ustnej, a skad niby oni wiedza jak ci poszla pisemna? jesli ktos umie to nie ma sily zeby uwalili chyba, ze wjedzie i ani me ani be. No to pozamiatane.

Gość matórzysta3469
czytałem wczesniejsze wypowiedzi. co jesli egzaminatorka zapyta mnie jaka pomoc naukowa mi najbardziej pomogła? nie korzystalem zbytnio z tej lit. przedmiotu bardziej pisalem prace ze znajomosci lektury

Gość dagmaraaaxl
idzcie ludziska sie uczyc,bedzie to co musi byc . przezyjemy ..oby;/

Gość a prawda jest taka
po prostu te klapki, które dziś się niektórym zamykają, pootwierają się przed szacowną komisją, no, chyba, że w bibliografii nie poruszamy się nawet po omacku, a prackę sobie zwyczajnie kupiliśmy. Czasu na nadrobienie ciut przymało...