Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje_sie1

nietypowe zachowanie 15 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość boje_sie1

Dziewczyny martwi mnie rozwoj mojego dziecka .. 1). Nie chodzi jeszcze . Za to rozwija sie fizycznie prawidlowo poniewaz staje przy meblach, przesuwa sie kolo nich, raczkuje itp. 2). najgorzej mnie niepokoi jej zachowanie. Od jakiegos czasu stala sie strasznie nerwowa. Jak sie zdenerwuje kopie nogami , krzyczy, wrzeszczy i ciezko ja uspokoić. Szczegolnie gdy sie zabierze jej zabawke czy jej ona po prostu spadnie. Nie lubi by ja dotykac szczegolnie po nogach. Od jakiegos czasu w ogole praktycznie nie chce jesc. Wypluwa jedzenie, wyciaga z buzi, kopie w talerz i przy tym okropny wrzask. Ja nie wiem czy to normalne :/ wasze dzieci tez sa takie nerwowe??????

Gość wegwegwe
Hihihi, to normalne. Moja nawet odrzucała nasze rodziców) ręce gdy oparliśmy się o jej łóżeczko, czasem nie chciała żeby na nia patrzeć gdy się bawi. kiedy indziej była przymilna. Po prostu zaznaczała - jak twoja córcia - własną przestrzeń i własne zdanie (w tym o upadających zabawkach).

Gość boje_sie1
ale byla az tak nerwowa, ze kopala, i krzyczala - piszczala przy tym ? Bo to ciezko juz placzem nazwac:/ Nawet gdy ja kladziesz by zmienic pieluszke , az piszczy z nerwow i krzyczy :(

Gość PEWNIE JEST NIEDOROZWINIĘTA
dzieci z zespołem DAWNA tak mają sorry

Gość boje_sie1
pewnie Twoje tak ma :) stad taka obeznana w temacie jestes:) A ty nie masz ani wyczucia ani konkretnej wiedzy :) Najpierw wiec zaczerpnij troche wiedzy na temat dzieci uposledzonych ( jak sie uda) a pozniej podyskutujemy :) Zeby tobie sie czasem dziecko uposledzone nie urodzilo.. uwazaj.. ojj uwazaj..

Gość a moze to po prostu chimery?
Co do chodzenia, moje dziecko puscilo sie samo 3 dni przed skonczeniem 15 miesiecy wlasnie... Jak mialo 11 mies. to zaczelo raczkowac, gdy mialo 13-14 zaczelo wstawac, chodzic przy meblach i za raczke, ale balo sie puscic samo... Twoje dziecko byc moze czuje sie pewniej, gdy sie czegos trzyma, ale w koncu przelamie strach i sie pusci-nie martw sie...

najlepiej będzie, jeśli dla świętego spokoju odwiedzisz neurologa dziecięcego. To mała cena za spokój ducha...

Gość maniani1
Typowe zachowanie :) spokojnie, przejdzie. Jeśli zachowuje się nerwowo, krzyczy, kopie, bije - ignorujcie ją - brak uwagi to dla takiego malucha największa kara. Jesli nie bedziecie obdarzac jej uwagą w takich chwilach szybko zobaczy ze takie zachowania nie dają efektu. Z chodzeniem spokojnie, dzieci roznie sie rozwijają. Moj zaczął chodzic, a wlasciwie od razu biegac :) jak mial prawie 14 mies, a syn sasiadki chodził mając 10 mies, kazdy ma swoj czas

Gość co z tymi matkami teraz
z byla gownem lataja do specjalistow. dajcie tym dzieciom rozwijac sie spokojnie. a lekarze tylko rece zacieraja na latwa kase, bo wiekszosc wizyt i tak prywatnie trzeba zalatwiac.

Gość boje_sie1
maniani1 - dziekuje Ci bardzo za rady - w sumie dostalam od Ciebie takie jakich potrzebowalam. Co do chodzenia to mniej mnie martwi poniewaz mielismy juz skierowanie od pediatry do neurologa jak corcia miala rok. Wszystko z dzieckiem wporzadku i wedlug niego niedlugo powinna zaczac chodzic a wszystkie postepy zrobila w przeciagu miesiaca. Zauwazylam , ze jak zawsze zaplakala to ktos po nia biegl i na raczki. Na 100% wlasnie to tego przyczyna. Zawsze byla spokojnym dzieckiem a teraz zaczela zauwazac ze moze miec wlasna wole i nie musi w pewnych kwestiach byc juz uzalezniona od rodzicow. Dziekuje jeszcze raz za mile slowo:*

Gość maniani1
Ja wlasnie przy takich "dziwnych" zachowaniach mojego synka doceniałam metode ignorowania. Mój synek miał niemiły zwyczaj uderzania rączkami w duże lustro. Bałam się, że w koncu je rozbije. Mówiłam ze nie wolno, pokazywałam jak mogłam, że może stać się krzywda, zatrzymywałam rączki itd.. a mały tylko się usmiechał i dalej swoje. I wiesz co? Po prostu wyszłam do drugiego pokoju. Aktor pozostał na pustej scenie bez widowni. W sekundzie był przy mnie i zapomniał o lustrze.

Gość a ja nie wiem co doradzxic
hm moj syn mial 20 miesiecy jak zaczal chodzic i wszytsko bylo ok leniwy i tyle rozija sie i zyje normalnie ale wolniej od rowiesnikow albo moze ciut wolniej lekarze mowi ze dzieci tak maja:)jedno tak drugie inaczej