Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia510

LOCACID

Polecane posty

Gość sylwia510

Witam :Lekarz przepisał mi lek na krosty - izotek. Stosowałam go pół roku, wszystko okej, krosty zniknęły, jestem zadowolona. Ale niestety pozostały blizny.. byłam niedawno u lekarza i przepisał mi krem - LOCACID. W związku z tym mam pare pytań do osób, które miały styczność z tym kremem. Czy to prawda, że skóra strasznie sie łuszcza i robi sie czerwona i sucha..? Czy ślady po trądziku znikną? I czy wolno sie opalać podczas stosowania tego kremu? Napiszcie własne opinie : )

Gość dziwni ci lekarze jest mase
nie stosowalam tego kremu ale bralam curacne to odpowiednik izoteku i juz samo branie tabletek powodowalo sile zluszczanie skory i splycenie blizn. przebarwianie utrzymywaly sie jeszcze po zakonczeniu leczenia a skora byla delikatna przez 6 miesiacy po kuracji. mi lekarz polecal na blizny dermabrazje ale raczej w okresie zimowym o mniejszym naslonecznieniu. kosmetyczka tez mowila o zluszczaniu kwasami, ale to wszystko nie wczeniej niz pol roku po leczeniu i zima.

Gość sylwia510
zabieg kwasowy u kosmetyczki też mnie czeka, ale to dopiero po kuracji kremem. w ulotce jest napisane, żeby właśnie unikać słońca lecz mam nadzieje, że to w większym stopniu nie przeszkodzi. Ogólnie niema napisane w ulotce ani nigdzie w internecie o tym, żeby ten lek pomagał na blizny.. bo krostki już nie mam ani jednej : )

Gość dziwni ci lekarze jest mase
jesli ma dzialanie zluszczajace to pewnie pomaga ale jak pisze zeby unikac slonca to stosuj sie do tego bo opalanie po lekach na zluszczanie i tradzik niestety moze powodowac oparzenia i przebarwienia. moze przesun kuracje na jesien.