Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama X3

nuvaring i....brak krwawienia???

Polecane posty

Gość mama X3

Używam nuvaringu od ok 6 m-cy. Do tej pory za kazdym razem wystepowało planowane krwawienie po wyjęciu , podczas tych 7 dni przerwy.....ale nie tym razem. Mam pytanie do mam, które stosowały tą antykoncepcję czy miałyście tak kiedykolwiek? Ja powinnam załozyc juz nowy w poniedziałek..a tu nic.... Zaszła któraś z was w ciążę podczas stosowania nuvaringu???

Gość mama X3
żadna nie stosuje tego???

ja nie mialam nigdy tak zeby mi nie wystapilo krwawienie zupelnie. mialam nie raz ze wystepowalo pod koniec tych 7 dni, np dopiero 5 dnia rano. wtedy wkladalam normalnie bo zwykle krwawienie i tak juz wtedy prawie zanikalo (przy nuvaring ma sie krotsze i malo obfite krwawienia). przykro mi ale ni moge Ci pomoc bo nie mialam takiego przypadku. w ciaze owszem mozna zajsc bo 100% pewnosci nigdy nie ma. zwlaszcza jesli np. bralas jakies antybiotyki (wtedy zalecane jest stosowanie dodatkowego zabezpieczenia). dla pocieszenia znam 3 osoby ktore uzywaly/uzywaja nuvaring i zadna w ciaze nie zaszla ;) na ulotce jest info ze musisz sprawdzic czy jestes w ciazy jesli nie dostaniesz 2 miesiaczek. a takze sprawdzic jesli nie dostaniesz miesiaczki a kolko bylo poza pochwa dluzej niz 3 godziny w ciagu tych 3 tyg, jesli nie dostaniesz miesiaczki a wlozylas krazek po dluzej niz 7 dniach przerwy, pozostawilas krazek na dluzej niz 4 tyg. tak ze jesli wszystko w porzadku to dopiero po 2 miesiaczce ktorej nie dostaniesz powinnas sprawdzic czy jestes w ciazy. prawde mowiac ja bym dla pewnosci zrobila test teraz a nie czekala miesiac. trzymam kciuki

Gość mama X3
o luudzie biorę właśnie od 2 tyg antybiotyk... ( mam w perspektywie 1/2 roczne branie na tądzik rózowaty) Prędzej menopauzy bym sie spodziewała niż ciąży....masakra... moje najmłodsze ma 2 lakta...a najstarsze studia kończy.... nie zasnę dzisiaj chyba...

Gość Eleya
Ja stosuje nuvaring prawie 3 lata i zawsze występowało planowane krwawienie. Może zrób test zanim włożysz nowy krążek, tak dla pewności?