Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no pleasure

Nie odczuwam ZADNEJ przyjemnosci podczas SEKSU!!!!

Polecane posty

Gość gość
"nie słuchaj głupot o orgazmie pochwowym bo o nie istnieje" co raz lepiej a pochwa w ogóle istnieje czy to też mit ?

Gość każda bzdura powtarzana 1000x
każda bzdura powtarzana 1000x staje się faktem ale od orgazmu to jest łechtaczka

Gość kobieta 28
Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda. Jestem ciekawa jak teraz wygląda sprawa u autorki, czy coś się zmieniło w tej kwestii? Mam podobny problem. Nie odczuwam przyjemności w czasie stosunku. Przed jestem podniecona, szybko robię się mokra, ale gdy dojdzie do seksu nie czuję nic. Od 10 lat jestem w związku z jednym partnerem, 6 lat po ślubie, mamy dwoje dzieci. Początki były cudowne, nawet miałam kilka razy orgazm. Nawet po pierwszej ciąży uwielbiałam seks i było mi przyjemnie. A od trzech lat nic. Nie wiem co się ze mną stało. Nie masturbuję się, gdy próbowałam nie odczuwałam przyjemności. Nie mam orgazmów łechtaczkowych.

Gość gość
@ "każda bzdura powtarzana 1000x staje się faktem ale od orgazmu to jest łechtaczka " - tzn ze jeżeli nie mam orgazmu łechtaczkowego to nigdy nie osiągnę przyjemności podczas seksu/masturbacji? Przecież kiedyś było mi przyjemnie - nie za sprawą łechtaczki

Gość gość
dziewczyny, które miały podobny problem - poradziłyście sobie z nim jakoś? Czy jesteśmy skazane na brak przyjemności z seksu?

Gość gość
Anorgazmia to niemożność osiągnięcia orgazmu mimo przeżywanego przez kobietę podniecenia seksualnego. Winny temu bywa np. niedobór testosteronu i estrogenów oraz nadmiar progesteronu. Wśród przyczyn wymienia się także te o podłożu psychologicznym. Fizjologiczne przyczyny anorgazmii: Czynniki somatyczne: wady wrodzone, bądź nabyte narządu rodnego, np. wady statyki macicy, wady wrodzone pochwy zaburzenia hormonalne obniżające libido np. dysfunkcja tarczycy, hiperprolaktynemia, hipoestrogenizm zaburzenia neurologiczne - np. uszkodzenie nerwu sromowego, urazy rdzenia kręgowego zaburzenia w następstwie zabiegów operacyjnych zmiany poporodowe stany zapalne w obrębie narządu moczowo-płciowego hipotonia brak kurczliwości mięśnia Kegla zmiany menopauzalne Somatyczne przyczyny anorgazmii leczy się według zasad znanych z ginekologii lub endokrynologii. W leczeniu anorgazmii przydatne są treningi masturbacyjne, ułatwiające odkrycie sposobów pobudzania sfer erogennych kobiety. Osłabienie mięśnia Kegla można leczyć ćwiczeniami polegającymi na rytmicznym napinaniu i rozluźnianiu grupy mięśni krocza. Psychologiczne przyczyny anorgazmii: Czynniki psychogenne: traumatyczne przeżycia seksualne w dzieciństwie stany lękowe towarzyszące współżyciu: lęk przed ciążą, brak intymności w realizacji zbliżenia czasowe zmniejszenie pożądania seksualnego - np. zły nastrój, przemęczenie fizyczne i psychiczne miłość konfliktowa, brak zgodności między partnerem emocjonalnym a seksualnym, uczucia skierowane do innej osoby, niż ta z którą realizuje się zbliżenie konflikty w związku zależne od partnera - brak zapewniania dogodnych warunków przez mężczyznę, niska kultura erotyczna, rzadziej - nieudany dobór partnerski, chęć dominacji mężczyzny w związku niechęć do partnera http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/problemy-z-seksem/anorgazmia-czyli-chorobliwy-brak-orgazmu_38890.html