Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SiostraSiostry

Czy powinnam sie na to zgodzic w ramach prezentu dla dziecka ??

Polecane posty

ja też tak uważam (że jesteś super ciocią) masz naprawdę dobre serce i takich osób szukać ze świecą, popieram Cię i trzymam kciuki, żeby się wszystko udało

Gość majjjka35
AUTORKO,NIE SLUCHAJ TYCH WSZYSTKICH GLUPIO-MADRYCH RAD,TYLKO ZROB JAK UWAZASZ,PO CO CI OPINIE INNYCH NA TEN TEMAT? PRZECIEZ TO NIE JEST NICZYJA SPRAWA TYLKO TWOJA.CHYBA ZAUWAZYLAS JACY LUDZIE TU PISZA,JAKIE PODEJSCIE MAJA DO RODZINY,DO POMAGANIA INNYM? ZALOSNE TO JEST.JA UWAZAM ZE TO CO CHCESZ ZROBIC JEST JAK NABARDZIEJ W PORZADKU,TEZ BYM TAK POSTAPILA GDYBY BYLA TAKA POTRZEBA.

Moim zdaniem to jest bardzo dobry pomysł. Dziecko powinno się uczyć, że ważne wydarzenia świętuje się w gronie najbliższych. To przecież nie musi być wystawne przyjęcie, wystarczy tradycyjny obiad i tort do kawy, a jeśli jesteś chrzestną - to chyba warto też pomyśleć o jakiejś symbolicznej pamiątce. Tylko jedna rada, tak z własnego doświadczenia... Moja młodsza siostra, samotna matka, też ma problemy finansowe. Również staram się pomagać jej w każdy możliwy sposób, ostatnio nawet chciałam kupić jej jakiś używany samochód, który ona spłacałaby mi w symbolicznych ratach nawet przez lata - ot, ma małą córeczkę, do miasta kilka kilometrów, ułatwiłoby to jej życie, mogłaby spokojnie dojeżdżać do pracy. Stać mnie na to. Ale ktoś bliski, ktoś spoza rodziny, zwrócił mi uwagę, że zamiast rybę - powinnam dawać wędkę...

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
SiostroSiostry jestes super ciocia i siostra, na Twoim miejscu zapłąciłabym za komunię siostrzenicy, jak dobrze ze na tym chorym świcie istnieja jeszcze tacy ludzie jak Ty ;)

Gość majjjka35
POLAAAAAAAAAA DOKLADNIE!!!!!! NIENAWIDZE SAMOLUBOW KTORZY MYSLA TYLKO O SOBIE I ZEBY TYLKO IM BYLO WYGODIE I DOBRZE... AUTORKO TAK TRZYMAJ :) POZDRAWIAM GORACO.

Gość KAFTOSA
Autorko, ty jesteś chrzestną i ty powinnaś się zastanowić z perspektywy dorosłej osoby co będzie najlepsze dla dziecka. Czy dla dziecka będzie najlepsze, żeby spędzić czas w gronie bliskich znajomych przy symbloicznej kawie i torcie. Czy sprosić całarodzinę na huczne przyjęcie (która bez przyjęcia nie przyjedzie). Czy lepiej wydać pieniążki na imprezę dla rodziny czy np. na wycieczkę dla dziecka kiedyś w przyszłości. Ja pojechałabym na komunię do bliskiej osoby nawet na drugi koniec polski nie oczekując przyjecia żadnego. Zawsze moge isć na obiad do knajpy, a kawę wypić u rodziny.

Ale przecież autorka nie pisze o hucznym przyjęciu dla całej rodziny. Tylko o skromnym przyjęciu dla najbliższych.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
falsificate Ty nie słuchaj nikogo spoza rodziny a słuchaj własnego serca :) osoby spoza rodziny zawsze zazdroszcza takim zgranym , kochajacym i pomagajacym sobie rodzinkom i lubią w nich zasiac zamęt.

Gość ktosiczka jakas tam :)
ale tu przeciez nie ma mowy o hucznym przyjeciu,tylko o symbolicznym.

Gość SiostraSiostry
Powiadomilam wczoraj na sam wieczor siostre ze niech dzisiaj idzie kupic zaproszenia, niech powypisują i wysląc. Łacznie bedzie 12-13 osob, przekalkulowalam ze to wyniesie maksymalnie ok 600 zł w tym wliczyłam szampana i wino w symmbolicznej ilosci, od tak po kieliszku dla kazdego do ciasta. Wódki, piwsk i spirytow do uchlania nie bedzie, nie bedziemy robic z komuni izby wytrzeźwien tylko po kieliszku lub dwa , nie wiecej To nie tak ze ja mam wszystko na głowie, poprstu płace za koszt organizacji i wspolnie z siostrą bedziemy potrawy przysszykowywać Chrzesnicy do tego dorzuce deskorolke w ramach prezentu bo zawsze marzyła o tym , zeby takze cos miala o demnie

Gość taka.jadna.ja
autorko dokladnie sluchaj sie serca swojego a nie tego co ludzie powiedza albo sadza ja zrobilabym tak jak radzi siostra autorki, za kwote ktora mialabym dac na prezent zrobilabym zakupy potrzebne do zorganizowania symbolicznego przyjecia

Gość ja nie moge :(
jestes nienormalna kobieto, nie wiem do czego ty zmierzasz? robiac obiad w ramach prezentu? paranoja

Gość lala xx
Autorko, Bardzo dobrze robisz! Brawa dla ciebie za dobre serce! Po to jest rodzina, a zwlaszcza tak bliska, zeby sobie pomagac. Jestem pewna ze twoja siostra nigdy nie zapomni twojej pomocy a dzieciak bedzie mial mile wspomnienia! Pozdrawiam

Gość pitulinka
Uwazam, ze swietny pomysl z tym obiado-prezentem. Dziecko, bedzie szczesliwe, a i ty napewno nie bedziesz zalowac.

Gość gxfgxx
pojebany pomysł, kurwa rosól w ramach prezentu, ja pierdole :p musze to zapamietac

Gość eh, no niestety
nie chccę byc złosliwa ale takze uważam że jest to pojebany pomysł, mimo ze to smiesznie zabrzmiało, ale zgadzam sie ze w ramach prezentu rosół i kawałek kuraka to jest poprostu smieszne i żałosne jak na wyczyn chrzestnej :(

Gość a co sie dziwisz?
Nie umiecie czytac? Autorkaa napisala, ze da kase i pomoze zorganizowac maly poczestunek, a dziecku kupi deskorolke-bo dziecko o tym wlasnie marzy...

Gość i kto tu jest d...
Dziewczyna nie daje chrześnicy rosołu i kawałka kurczaka w ramach prezentu komunijnego!!!! Daje o wiele więcej-mozliwość przeżycia tego dnia z gośćmi, z prezentami... Tak, jak mają inne dzieci :)

Gość beats antique
jestes naprawde kochana osoba i milo mi czytac takie tematy. Fajnie,ze ludzie nadal troszcza sie o innych.

Gość nie no bez jaj...;/
nadal z uporem bede twierdzic ze wyprawianie takich uroczystosci lezy z gestii RODZICOW

Gość bukaaa
Owszem, lezy w gestii rodziców, ale jak rodzice nie mają pieniędzy na życie, to przyjęcia nie zrobią. Potrafisz ogarnąć tę prostą rzecz?

Gość nie no bez jaj...;/
kurwa! Ten temat ciagnie sie killa dni!! doszlismy juz dawno do tego ze o komunii nie dowiadujesz sie z dnia na dzien! trzeba bylo po 20 zeta od roku dwoch odkladac a nie czekac az inni sie zlituja i sfinansuja "impreze" ;/ swiad sie konczy nad debilizmem coponiektorych!

Gość nie no bez jaj...;/
swiat mialo byc, wkurzulam sie na ta nademna ;/

Gość ale ktoś idiotycznie napisał
chrzestna nie da kurczaka czy ziemniaki na Komunie do zjedzenia tylko wyprawi chrześnicy przyjęcie, a to jest różnica. Mama dziewczynki zapewne córkę poinformuje, że gdyby nie ciocia nie byłoby przyjęcia i prezentów to jest bardzo wiele :) Nie słuchaj dobrych rad!! Ja mojej siostrze płacę za połowę chrzcin, bo ją nie stać :( Nauczmy dzieci, że nie tylko pieniądze są prezentem czy drogi rower, komputer itp Deskorolka to świetny pomysł! Takie właśnie prezenty powinny otrzymywać dzieci :) Pozdrawiam Cię cieplutko autorko!

Gość SiostraSiostry
Chrzesnica bardzo się ucieszyła na wiadomośc że pomagam w finansowaniu przyjęcia i także cos symboliznego dorzuce ( jeszce nie wie co :) ) Łącznie będzie ostatecznie 12 osób, mysle że to tak w sam raz

Gość smiech na sali z ta mala
pewnie ze sie ucieszyla bo znalazla sie naiwna co sfinasuje czyjs OBOWIAZEK!

Gość A...........jak..........KASIA
jeśli myślisz ze jest to dobr pomył to taki też bedzie i nie ma co sie przwejmowac innymi.. NIEZWYKLE PIĘKNY GLOBUS OBROTOWY Z KRYSZTAŁU http://gadzeteo.pl/pl/p/Globus-Obrotowy-Cristal/98