Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ajron de Zoo

niby fajnie, ale dla równowagi coś się popsuć musiało

Polecane posty

Gość Ajron de Zoo

byłoby bosko - wyspany, pyszne śniadanie przyrządzone przez żonkę, przyjemna poranna przejażdżka rowerem, w pracy luz ... ale jakiś morn musiał usunąć mi oczywiście czarny profil, psując sielankę :O [wściekły]

Gość raz zimna raz gorąca
zazdroszczę tej sielanki:D

Gość szczotka.pl
i jak tu żyć bez czarnego nicka?

Gość Ajron de Zoo
normalnie tylko siku się bardziej jakby chce ...

Gość niektórym to dobrze...
chciałbym mieć takie problemy jak ty... pewnie jesteś urzędnikiem. profil na kafe skasowali i źle... w dupach sie poprzewracało kurwa

Gość Ajron de Zoo
nie spinaj się tak, bo ci żyłka pierdząca pójdzie

Gość Ajron de Zoo
wiem :classic_cool:

Gość Ajron de Zoo
nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inkwizycji :classic_cool:

Gość Ajron de Zoo
nie

Gość Ajron de Zoo
nie płakłaj

Gość popudupulus jr.
vera, a czyj to cytat w stopce?

Takiego portugalskiego pisarza. Bardzo dobrego. Polecam. Prawdę powie Ci wujek Google.

Tylko, że cytat jest nieudolnie wyrwany z kontekstu. Powinno być: „Nie podoba mi się myślenie, że wszystko co się robi jest nowe. To bezmyślne. Tylko ktoś kto nie zna historii i nie czytał zbyt wiele uważa wszystko za nowe i oryginalne". Tutaj chodzi raczej o pokorę niż o wiedzę.

Oczywiście. Nie sadzisz, ze to takie kafeteryjne? Wyrywać z kontekstu? :) Przetwarzać na własne potrzeby? A ja tylko chciałam, żeby zmieściło sie w jednym wersie. :) Nie pouczaj, to głupie. Poczytaj Tavaresa. Potem pogadamy. :) najpierw trzeba mieć punkt odniesienia.

Tak, ale Tavares wyrwany z kontekstu i przeinaczony już Tavaresem nie jest. Jeżeli pouczanie jest głupie, to co jest mądre? Wrzucasz go do stopki, a potem zachowujesz się jakbyś jakieś intelektualne szlaki przecierała, zupełnie wbrew cytatowi, który masz w stopce.

Nie w tym rzecz, Numero duo. Nie w tym rzecz. :) Ślicznego dnia Ci życzę.

Za Tavaresem mogę powiedzieć: Tylko idiota nieznający życia uważa, że nikt poza nim nie czyta książek.

Gość Ajron z Zielonego Wzgórza
no i kolejny spina poślady, jakby mu co najmniej ktoś kota kosiarką przejechał

ja tak książek nie czytam, od tego psuje się wzrok i przedwcześnie się łysieje :):D

A co to znaczy "znać życie"? Chyba nie istnieje żadna prawda uniwersalna dotycząca życia. A może istnieje, ja sie tam nie znam. Jedno jest pewne. Kafeteria to nie życie. Ani głupoty, które się tu wypisuje, ani nicki (czy moze też po prostu niki) ani stopki. Przynajmniej dla mnie. :) Można sie głowić nad tym czym jest prawda - według Heideggera całym problem to dowiedzieć się co stanowi jej podłoże. Wittgenstein pisal, że "wiedzieć co sie mówi, to mówić prawdę". I tak dalej. Ja natomiast, wzorem mojego ulubionego bohatera literackiego przerabiam jeno autodestrukcyjny kurs z Junga, Freuda i Fromma. Fromm nawet mi sie kiedyś przyśnił. Z kombiwarem na głowie. Zastanawiam się tylko, co usilnie chcesz mi udowodnić. Znikam, naprawdę muszę wziąć się za porządki. Słonca! 🌻

Gość Ajron Bajron
ja z literatury to głównie etykiety z chemii w klopie

Witek, moze masz i rację. Jestes za to przykładem na to, ze od nieczytania rzeźbi się klata. tak trzymaj. :D I czesć Ci! Czołem i nawet piersią. 👄 Szkoda, ze nikt tu nie mieszka w mojej pustej pale i nie wie do czego piłam. A prawda jest taka, że piłam, a nawet dalej jawnie piję do siebie. :)

Gość popudupulus jr.
numero duo: to ty jeszcze nie wiesz, że to takie typowe dla very? :D dopierdala niby znajomością literatury, próbujesz popolemizować, wytykasz błąd, ale wtedy nie rozumiesz, bo nie o to chodziło, albo jesteś niedorozwiniety, masz stulejkę albo jeszcze co i taka dyskusja:D dobrze zareklamowałaś siebie i swojego portugalskiego geniusza... tekst który masz w stopce jest conajmniej banalny... gdyby nie numero duo, już bym stwierdził że Tavares to idiota :D

Gość Ajron Bajron
kur­wa, to nie miał być temat o pedalskich autorach nudnych książek! wypier­dalać!