Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dziewczynki...

problem po przekłuciu ucha

Polecane posty

Gość mama dziewczynki...

Mam problem u córki po przekłuciu ucha. Przekłułyśmy u kosmetyczki 2,5 miesiąca temu. Jedno ucho się ładnie zagoiło, a na drugim jest zgrubienie, taki guzek o średnicy ok. 0,5cm i od tyłu płatek uszny jest taki prawie granatowo - fioletowy. Myślałam, że zebrała się tam ropa, bo to ucho długo ropiało, ale nie wiem co z tym zrobić. Zdjęłam kolczyk i myślałam, że wycisnę, ale niestety nie, ucho wygląda jak wygojone i nic się nie sączy. Może, któraś z Pań mi doradzi, co z tym fantem zrobić. Taki stan jest od dwóch dni, ale ja już bardzo panikuję. Córka mówi, że jej to nie boli, jedynie czuje przy dotykaniu i oczywiście krzyczy, że nie pozwoli zdjąć kolczyków, a jeśli to zrobię, przekłuje kolejny raz. Nie wiem jak postąpić.

isc do osoby, ktora to wykonywala. mam nadzieje, ze przemywalas ucho corce ?

Gość mama dziewczynki...
tak przemywałam woda utlenioną i sola fizjologiczną. Wczoraj przemywałam spirytusem salicylowym. Tyle się słyszy dziś różnych powikłań, że zaczynam już fiksować. Mam nadzieję, że skończy się na strachu, ale już żałuję, że się zgodziłam na to przekłucie.

Gość okl;ui
przemyj moczem

Gość mama dziewczynki...
dziękuję

Gość mama dziewczynki...
9 lat

MaxiBiotic też jest dobry. Ogólnie mam podobnie, gdy przekłuwam nos - duża gula sina, która nie chce zniknąć. Później dowiedziałam się, że po prostu mogę nosić kolczyki jedynie ze stali chirurgicznej(a twoja córa na pewno ma jak nie ze stali, to srebra, więc nie powinno uczulać). Używałam wtedy MaxiBiotic i pomogło, ale nie można go stosować długo. Również wybrałabym się do tej kosmetyczki...

Gość mama dziewczynki...
założyłam jej złote 2 tygodnie temu, a teraz taki problem