Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jojojojokkka

CO SĄDZICIE O UNIWERSYTECIE JANA KOCHANOWSKIEGO W KIELCACH? DAWNEJ AKADEMII

Polecane posty

Gość jojojojokkka

ciezko sie tam dostac? jak z praca pozniej?

Dostac sie jest banalnie prosto uniwerek toto od niedawna :) Co do pracy w Kielcowku zapomnij bez znajomosci to grajdol a nie miesto kichniesz na Stoku na Slichowicach mowia na zdrowie :D A jaki kierunek Cie interesuje?

Gość jojojojokkka
ekonomia. Tylko,że tam nie ma specjalnosci rachunkowosc. Waham sie miedzy Kielcacmi, a Politechniką Radomską, gdzie jest na ekonomii specjalnosc rachunkowosc.

Gość jojojojokkka
ekonomia. Tylko,że tam nie ma specjalnosci rachunkowosc. Waham sie miedzy Kielcacmi, a Politechniką Radomską, gdzie jest na ekonomii specjalnosc rachunkowosc.

OMG chcesz zasilic rzesze bezrobotnych????

Bierz ze specjalnoscia rachunkowosc otworzysz wlasne biuro pity bedziesz rozliczac ksiegowosc dla firm itp I nie w KCK ja Cie prosze tu diabel mowi dobranoc a wrony zawracaja calymi stadami

Gość jojojojokkka
Kaciaaa- czyli lepiej do radomia isc na ekonomie spec rachunkowosc??? bo tak myslalam własnie. W kielcach jest tylko zarzadzanie spec rachunkowosc, ale kurde to zarzadzanie:-O a Radom troche blizej warszawy...

Gość ludzie wy naprawde myslicie
ze otworzenie biura rachunkowego to taka prosta sprawa :D studia daja tylko gowniana teorie, ktora ma sie nijak do praktyki :D a z reszta poczytajcie co trzeba zrobic by byc ksiegowa, bo same studia nie wystarcza.

Ja Ci radze idz do kraka miasto super uczelnie nienajgorsze zycie studencie extra :) Na pewno nie sama ekonomia tylko z jakas specjalnoscia bo radom..... no prosze Cie.....

Nie taka prosta otworzyc ale latwiej np ekonomiscie niz komus bez zadnego przygotowania albo z badziewnym kursem Skonczy studia porobi kursy etc i bedzie gites majonez :)

Dotacje z Unii kursy szkolenia itp bedzie ok

Gość ludzie wy naprawde myslicie
oj mylis sie studiuje 3 lata rachunkowosc. ostatnio mialam okazje uczestniczyc w 6 miesiecznym kursie z rachunkowosci. wniosek jeden - stracone 3 lata na studiach ;/ na kursie nauczylam sie wiecej niz na studiach !

Gość jojojojokkka
tak tylko,że krakó jest daleko, nie ma pieniedzy,żeby sie utrzymac w krakowie. Dlatego wybieram tańsze miasto i blizej. Chodzi mi o dzienne. Na zaoczne nie chce isc , bo u mnie w małej miejscowosci ciezko z praca.

No ale to wolny wybor kazdego a moze Panna ma w rodzinie radcow ksiegowych itp??? I ma przejac biznesik familijny :)

Krk wcale nie jest taki drogi wbrew pozorom poza tym pelnomtam pracy dla studentow nawet na weekendy dasz rade pozwiedzasz itp ;)

Gość jojojojokkka
Poza tym za pozno sie zorientowałam i nie zdaje matmy rozszerzonej( bo byłam chora i nie zmieniłam w deklaracji poziomu), wiec byłoby trudniej sie dostac np do takiego lublina.

Gość intime
w ogole jesli myslisz o takim kierunku jak ekonomia to nie na uniwersytecie!

Gość jojojojokkka
nie mam w rodzinie ksiegowych:) raczej wybieram ten zawód bo lubie cyferki, chciałabym znalezc prace- po ekonomii moze gdzies sie wkrece łatwiej by było niz np po politologii... Poza tym mam rente rodzinna po zmarłym tacie i nie byłoby mi łatwo utrzymac sie z niej w warszawie czy krakowie:(

Gość rtgbrt
Kielce to potega i ty to wiesz!

Gość jojojojokkka
intime--- no zastanawiałam sie nad politechnika w radomiu, a uniwersytetem w kielcach. jak myslisz?

Ale tam w Krk pelno pracy dla studentow spoko dasz rade a jakby co ja Cio pomoge :)

Gość jojojojokkka
tylko czy się dostanę tam , skoro tam tyle ludzi startuje:(

Gość intime
mozesz nawet zostac w kielcach na politechnice, sama jestem na pierwszym roku ekonomii, ale pamietaj ze to nie jest kierunek do studiowania na uniwersytecie jakimkolwiek.

Gość jojojojokkka
intime--- no tez tak słyszałam....A Ty gdzie studiujesz ekonomię???

Gość intime
wlasnie na politechnice w ck

Gość pati.kielce
A jak polecam UJK. Pochodzę z małej miejscowości z południa polski. Skończyłam mgr na ujk+3 podyplomówki. Mam pracę. Nie mam znajomości. Znałam ludzi z ekonomii, miekszałam z nimi w akademiku. Poziom ekonomii jest tu niezły. Polecam!

Gość pati.kielce
Chociaż kierunkiem o najwyższym poziomie i renomie jest tu historia!

Gość jojojojokkka
słyszałam ,że poltechnika radomska i UJK maja chyba podobne poziomy

Gość gość
Tez mialam rente rodzinna po tacie, dostalam akademik w Warszawie I przetrwalam jakos cale studia bez brania zadnych kredytow itp. Poza tym mozna sie troche postarac I miec stypendium naukowe. Ja radze wybrac najlepsze studia jakie mozna i w duzym miescie, wtedy masz kilka lat na rozejrzenie sie w terenie i moze w przyszlosci pozostaniu tam na stale. A w czasie studiow tez wieksze mozliwosci pracy dorywczej.