Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menka2

LABRADOR ZAGRYZŁ MI YORKA

Polecane posty

Gość menka2

PONAD MIESIĄC TEMU SUKA LABRADOR ZAGRYZLA MOJEGO YORKA A RACZEJ GO ZLAPAŁA ODRZUCILA I PO PIESKU ZNALAZLAM WŁAŚCICIELI KTÓRZY NAJPIERW OSKARZYLI MNIE O KRADZIEŻ ICH SUKI POTEM MNIE STRASZYLI A KIEDY PRZYJECHALA POLICJA PODPISALI OŚWIADCZENIE ŻE ZWRÓCĄ MI ROWNOWARTOŚC ZA PSA !NIEBYLO ŻADNEGO PRZEPRASZAM!!!!MIJA TERMIN ZWROTU A PAN MNIE PO PROSTU .... JAK WYGLĄDA ZALOŻENIE SPRAWY CYWILNEJ JAKIE SĄ KOSZTA?

Gość kłamiesz
labrador krzywdy nie zrobi no chyba, ze zakochał tego yorka na śmierć

Gość pudernicaaa
jesli to nie prowo,to nie wiem dokladnie ile kosztuje sprawa,ale jak oni przegraja,to oni placa. wiec zwroci ci sie:) do dziela!

Labradory pomimo ogólnie przyjętego poglądu są dość niebezpieczne (ostatnio była lista psów które nie powinny być w domu z dziećmi...chyba trzecie miejsce miały przez swój porywczy charakter). Swoją drogą, autorce szkoda psa czy kasy?

Gość sdcds
Labradory pomimo ogólnie przyjętego poglądu są dość niebezpieczne (ostatnio była lista psów które nie powinny być w domu z dziećmi...chyba trzecie miejsce miały przez swój porywczy charakter). hahahhahahhahahahhahahha Boze tekst miesiaca przysiegam, labrador agresywny, moj wujek od 12 rokuz zycia trenuje psy i od 20 lat ma hodowle labradorow, wiem o nich wszystko, wiec jak czytam takie bzdury to mi sie slabo robi...

Gość chu steczka
sprawa przegrana na samym poczatku. każdy pies powinien mieć kaganiec. skutki tego zaniedbania sa różne. m.in jak ten powyższy. jeszcze zaplacisz karę.

labki agresywne? no co wy.. yorki za to sa strasznie halasliwe i upierdliwe.. wystarczy go lekko potrzasnac i po psie bo to takie kruche.. przykro mi z powodu psa, naprawde mimo iz nie lubie tej rasy.. pytanie teraz do ciebie a ty gdzie bylas jak pies zaatakowal ci yorka? jak widzialas ze wiekszy do niego podbiega, nie moglas go wziasc na rece?

Gość kachaaa8888
jak ja bym stracila tak mojego kochanego yoreczka:) to nie dalabym im spokoju!! nie chodzi o kase! mnie tez wk... duze psy. czlowiek nie moze nawet wyjsc na spacer bo ludzie chodza bez smyczy z wielkimi psami i jeszcze k...a mowia ze on "nic nie zrobi"!! jak wychodze z moim psem to musze go brac na rece bo k...a wielki pies idzie bez smyczy i kaganca! a moj krasnal na smyczy!:?k...a co to za spacer!! sory ale naprawde mnie to wk..a!!

nie napisałam, że są agresywne, tylko niebezpieczne. Częściowo ma się to do tego, ze nie każdy umie je wychować, a są mimo wszystko dużymi, silnymi psami i źle wychowane mogą zrobić krzywdę. Biorąc pod uwagę twoją wypowiedź, dobrze, że to twój wujek, nie ty, wychowywał tego psa.

Gość retytrrtert
Bardzo mi przykro :( Też mam yorka (swoją drogą był prezentem dla takiego dziecka w rodzinie, ale jak okazało się, że piesek siusia i chce jeśc to się rozmyślili. Dzięki Bogu go wzięłam) i dwa wilczury (jeden ze schroniska, miał 2 lata jak go wzięliśmy - był bity), drugi "kupny", 6 latek :) W każdym razie zawsze myslałam, że labrador żadnej krzywdy nie zrobi :( Naprawdę mi przykro, nie potrafię sobie wyobrazic, co teraz czuje Przepraszam, ze wypowiedziałam się nie na temat, zmykam :)

kazdy pies zle wychowany staje sie niebezpieczny.. labki sa bardzo przyjazne tylko maja swoj temperament, lubia szalec, bawic sie, wyglupiac.. zaloze sie ze Twoj york zaczol za nim ganiac i szczekac piskliwym glosem.. jak kazdy zreszta

Gość retytrrtert
"zaloze sie ze Twoj york zaczol za nim ganiac i szczekac piskliwym glosem.. jak kazdy zreszta" moj tak nie robi

Gość kachaaa8888
labki sa bardzo przyjazne tylko maja swoj temperament, lubia szalec, bawic sie, wyglupiac.. - tak dla twojej informacji to yorki tez:P

menka2: po pierwsze chomiki trzyma się w klatce. retytrrtert: trzeba być pojebem, żeby robić dzieciakowi prezent z psa tudzież chomika jakim jest jork :| Dobrze chociaż, że go przygarnęłaś.

Bardzo współczuję, ale... święty by nie wytrzymał ataków yorków... Mam owczarka niemieckiego, który jest codzienne atakowany, dosłownie, przez te niby kanapowe pieski... Kiedyś może nie wytrzymać tych ataków i będzie wielka afera. Apel do właścicieli yorków... trzymajcie te maleństwa na smyczy.

Gość tajemnica kafe
debilki :o szkoda pieska, każdy jebany kundel powinien byc na smyczy w i kagańcu bo ajk dorwie małego pieska to nie ma zmiłuj chuje ejdne co psa nie potrafią upilnowć, już nie pamiętacie jak labrador zagryzł dziecko??? właścicel tez pewnie mówił nic nei zrobi :o

tajemnica kafe: co to jest "jebany kundel"? to właśnie właściciele małych chomików jak jorki powinni je sobie pilnować. biega to szybko jak chomik robi dużo ruchu i bardzo łatwo wyprowadza z równowagi normalne, większe psy.

Gość kachaaa8888
apel do wlascicieli duzych psow! trzymajcie je w kagancu i na smyczy!! najbardziej rozwala mnie to ze ludzi kupuja duzego psa do bloku. toz to debilizm:/

Nie musiał ganiać, Yorki w większości to żywe, głośne psy, a labradory przez swoją przyjacielską naturę zwykle nie są odpowiednio wychowywane. Tylko, że to wciąż duże psy, które też tracą "nerwy", czasem się złoszczą, a nienauczone się kontrolować mogą nawet skrzywdzić w zabawie.

19:12 [zgłoś do usunięcia] kachaaa8888 apel do wlascicieli duzych psow! trzymajcie je w kagancu i na smyczy!! najbardziej rozwala mnie to ze ludzi kupuja duzego psa do bloku. toz to debilizm:/ >>> Oj, dla mnie debilizmem jest zakup yorka. Która z nas ma rację? :D :D

Gość szkoda psiaka to fakt
Ja mam 2 yorki i życie bym za nich oddała. Po pierwsze autorko dlaczego ty nie miałaś swojego na smyczy? Ja jak ze swoimi idę na spacer, zawsze na smyczy prowadzę ale jak widzę wielkiego psa to zaraz biorę na ręce bo aż strach pomyśleć co takiemu odbije i może coś zrobić... Nie wiem w ogóle kto wymyślił, że yorki są zaczepne? Moje nigdy nie podchodzą do innych psów na spacerze, jak idą to nigdy nie szczekały na żadnego psa :o

Gość kachaaa8888
Oj, dla mnie debilizmem jest zakup yorka. Która z nas ma rację? - no widac inteligencja nie grzeszysz!

19:16 [zgłoś do usunięcia] szkoda psiaka to fakt Ja mam 2 yorki i życie bym za nich oddała. Po pierwsze autorko dlaczego ty nie miałaś swojego na smyczy? Ja jak ze swoimi idę na spacer, zawsze na smyczy prowadzę ale jak widzę wielkiego psa to zaraz biorę na ręce bo aż strach pomyśleć co takiemu odbije i może coś zrobić... Nie wiem w ogóle kto wymyślił, że yorki są zaczepne? Moje nigdy nie podchodzą do innych psów na spacerze, jak idą to nigdy nie szczekały na żadnego psa >> No są, naprawdę. :) U mnie na osiedlu jedynymi psami, które zaczepiają mojego owczarka, są właśnie yorki. W ilościach hurtowych. Uwierz mi. :) Staram się omijać je szerokim łukiem, mój nie reaguje, raczej lekceważy, ale to tylko zwierzak... może być reakcja bezwarunkowa... A właściciele yorków wychodzą z założenia, że to mały piesek, krzywdy nie zrobi... no pewnie, że nie zrobi, ale wkurwić może... :D

Wychowanie psa tyczy się każdej razy, Yorków też. I o ile się ich nie nauczy, że nie wolno do obcych podchodzić to będą przyłazić (bo faktycznie, z natury są zaczepne, niekoniecznie w tym dobrym znaczeniu). Sama mam dość nerwowego, małego pieska, który rzuca się na wszystko (efekt zostawienia go na czas kwarantanny w dobrych rękach rodziny, SIC!). Próbował już atakować mocno zaskoczonego amstafa i konia...małych, ruchliwych zwierzątek trzeba pilnować.

Gość kachaaa8888
Nie wiem w ogóle kto wymyślił, że yorki są zaczepne? - ktos kto ich nigdy nie mial.

Gość sdcds
fawila dziecko kazdy kazdy kazdy [ies jest niebezpieczny jezeli nie otrzyma odpowienich bodzcow wychowawczych. KAZDY!!!!!! ale jest tez cos takiego jak osobowosc, labki z natury nie sa agresywne ani niebezpieczne i jak czytam ze sa 3 miejscu niebezp psow to nie moge!!!!!!haha tak labki naleza do czolowki niebezp psow a jednoczesnie sa liderami wsrod psow zalecanych dla dzieci

Gość kachaaa8888
właściciele yorków wychodzą z założenia, że to mały piesek, krzywdy nie zrobi... no pewnie, że nie zrobi, ale wk**wić może... - jednych wkuriwaija yorki a innych duzy psies jakiego ty masz!

19:20 [zgłoś do usunięcia] kachaaa8888 Nie wiem w ogóle kto wymyślił, że yorki są zaczepne? - ktos kto ich nigdy nie mial. >>> To w końcu wiesz, czy nie wiesz? :D :D