Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anti redooks

O co chodzi z tym waszym okresem że nie wstajecie z łóżka i aż tak cierpicie?

Polecane posty

Gość anti redooks

Ja też jestem kobietą i owszem czasem trochę boli ale bez przesady. Ja jak mam okres to biegam na basen, dyskotekę, pije, szaleję do rana. A tu na forum czytam że dziewczyna jutro nie idzie na maturę bo dostanie okresu i nie wstanie z łóżka... Co z wami nie tak? PS chodzi o to ze wiele dziewczyn mówi ze jak ma okres to nie wstają z łóżka.

każdy jest inny równie dobrze możesz przypieprzać się do chorych na raka, że źle się czują. Skoro możesz imprezować i chlać to korzystaj póki masz z kim.

Gość gttgyryyr
poprostu nie kazda przechodzi okres tak jak ty ja np. okres mam za 5 dni a juz boli mnie brzuch, nie jestem chora, ani nienormalna, moja babcia tak miala, mama i ja tak mam w czasie okresu czesto mam wymioty, jest mi slabo, boli mnie krzyż, ogolem pierwszy dzien praktycznie leze, do tego okresy mam baaardzo obfite, tak juz mam jedni maja lagodne inne mocne menstruacje

Gość rexonaaa
każda kobieta jest inna i inaczej reaguje na miesiączkę i ból z nią związany ;/ tak ciężko to zrozumieć ;/

Gość anti redooks
To nie dziwie się ze feministki powstały skoro niektóre az tak cierpia.

Mnie boli bardzo, ale jeżeli ktoś ma aż tak, że nie da rady się podnieć z łóżka przez cały okres, to coś mu dolega i powinien iść się zbadać. Marilyn tak miała i musieli jej nawet operację robić. To nie żarty!

Gość anti redooks
Jezuuu ale sie teraz wszystkie laski na mnie rzucaja... :D Ok cieszę się że nie mam tak jak wy bo bym nie strzymała .

Gość ewelinkaaaa7799
jakby ciebie tak bolalo, ze o 2 w nocy sie budzisz, dostajesz biegunki, masz mroczki przed oczami i lezysz godz. na zimnych kafelkach (dla ulgi) mimo, iz lyknelas tabletki to bys zrozumiala;///

Gość anti redooks
To jak macie tak ostro to moze idźcie do lekarza? To chyba nie jest normalne?

Gość taka jedna pisząca maturę
Bo niektóre kobiety mają takie okresy, że aż mdleją z bólu i dlatego nie mogą wstać. Ja należę do tych, których nie boli, mojej mamy też nie bolały nigdy okresy, ale rozumiem te które mają wielki bóle. Każdy ma inaczej. Ale rzeczywiście uważam, że przebadanie się by nie zaszkodziło, bo to chyba niemożliwe, żeby takie bóle były bez żadnego powodu. Niektórzy to mają przerąbane. :(

Gość hahaaaaaaaaaaaaa
Mnie bardzo boli brzuch przy okresie, az tak ze czasem nie moge ani chodzić ani siedzieć ani leżec, jak nie wezmę tabletki to tak jest. Nie wiem co wtedy zrobic ze sobą. Ale to nie wszytsko bo przy okresie mam biegunkę i latam do klopa co chwile i oczywiście chce mi sie wymiotować :O Dziś miałam mature ustną z polskiego i rano dostałam okres!!! To był dla mnie koszmar!! Od razu wziełam 2 ibupromy i na czas prezentacji nic mnie nie bolało, dopiero jak wracłam to zaczał wracać bol ael w domu jakos dałam rade:) zdałam na 80% :)

Gość anti redooks
Nie podszywajcie sie !!! Zazdroscicie czy jak?

Gość dfxvb dx
Moja droga gdybys miala taki okres jak ja to bys nie biegala nigdzie ani nie chlala :O Wyobraz sobie ,ze w mojej rodzinie objawami okresu są np : -silne skurcze macicy -biegunka i skret jelit -wymioty -bol o takiej sile ,ze nie dzialaja zadne leki ,chyba ze te na recepte -krwawienie tak obfite ,ze najwieksza podpaske ,te ktora powinna byc na noc trzeba zmieniac w krytycznych momentach czesciej niz co godzine - brzuch rosnacy w ciagu pol godziny do rozmiarow jakie osiagal podczas zaawansowanej ciazy - rwacy bol kregoslupa - omdlewanie nog (puchnace kostki ,dretwienie nog ,robia sie jak z waty) I co poleciala bys na dyskoteke ?:O

Ból brzucha idzie przeżyć, wystarczy przyjąć odpowiednią pozycję (najlepiej płodową plus kombinacje w 3D) i sporą dawkę no-spy. Gorzej jak rwą plecy...chodzić nie, leżeć nie, siedzieć nie...wściec się idzie.

Gość ewelinkaaaa7799
mnie jeszcze d..a boli, nie jest do duzy bol, ale taki dyskomfort. ale biegunki, omdletnia to u mnie norma:/.

Gość digital98897
Ja mam tak niesamowicie ostry bol, ze podczas niego chce zeby mnie uspili bo wytrzymac tego sie nie da, gryze wszystko co mam pod reka,zeby jakos ten bol zmniejszyc, jest mi slabo,ledwo co chodze jestem cala spocona,a bol tak ogromny ze kiedys wzielam nozyczki i pocielam sie na rece zeby czuc ten bol a tamtem przesunac na drugi plan, to jest najgorszy bol jaki moze byc, wolalabym zeby mi noge ucieli, poprostu nie moge z tym bolem jest tak masakryczny,ze mysle ze zaraz zemdleje... nie nawidze tego :(

Gość gttgyryyr
ale ja jestem zdrowa! mam wszystkie badania robione regularnie, ginekologa odwiedzam regularnie, nic na to nie poradze na szczescie moja przyjaciolka ma podobnie wiec wspieramy sie wzajemnie w tych dniach to ze ma sie mocne okresy nie swiadczy o chorobie odrazu, co ty za uproszenia wymyslasz?

Gość digital98897
no oczywiscie dretwienie nog, jak juz wspomnalam ze chodzic nie moglam i zadne leki nie pomagaja zadne!! i co wtedy robic nic innego jak samokaleczyc sie

Kochane drętwienie...na chwilę usiądziesz i wstać nie można.....

Gość koorwa jak ja kocham to wasze
wsiowe określenie DOSTANE OKRESU !!!Ja pierdole co za wiocha!!!!!!!! DOSTANĘ MIESIĄCZKĘ AL BO OKRES !!!!DO KURWY NĘDZY !!!:o

Gość digital98897
jesli chodzi o pozycje niby pomagajace, to tez rzadna u mnie nie pomaga :O :O

Gość ona2223
moja kolezanka ma takie bole, ze dostaje zastrzyk w tylek , zeby ja przestalo bolec i do szkoly wetdy nie chodzi!

No bywa...czasami człowiek ma ochotę amputować sobie dolną część ciała...ryzyko wykrwawienia się identyczne....

Gość ona2223
mnie najb. boli tylko wtedy ja mam razem:1 dzien miesiaczki i do tego biegunke, wtedy az widze biel przed oczami , wszystko znika, wszystko zamazane, natomiast jak jestem np w egipcie, w cieplym kraju to w ogole nic nie czuje

Gość digital98897
czy sa na to jakies sposoby? nawet kapiel wtedy nie dziala, a to jedyny "lek" ktory dziala na mnie podczach tych mniej silnych bolach

Gość ona2223
na mnie dziala tylko ibum, po 15 min bol przechodzi, w czasie tych 15 minut masuje sobie delikatnie dol brzucha lezac

autorko po 1..kazda z nas inaczej czuje bol..sa takie kobiety ltore mowia ze porod owszem,boli,ale jest to bol do wytrzymania...a sa i takie ktore mowia ze to taki bol ze mdlaly przy skurczach. tak samo jets z miesiaczka..byc moze nie mialas nigdy na prwde silnego bolu w tych dniach...stad takie podejscie. moze i mialas ale masz wysoki prog bolowy..moja przyjaciolka raz w miesiacu wzywala karetke do domu..czasami robili to jej rodzice bo bywalo tak ze zemdlala...pomysl.. ps do wszystkich dziewczyn cierpiacych za mocno-zglaszajcie sie do lekarza..bo nie jest prawda ze nawet bardzo silny bol to taki urok okresu..to nie jest prawda.

Ona - widać na ciebie ciepełko działa :P Ja miałam paskudne akcje zanim zaczęłam tabletki brać - plecy i brzuch pobolewały tydzień przed, a sam moment dostania okresu był często tak gwałtowny, że składałam się jak leżak ze łzami w oczach-i jak tu w takim stanie gdzieś iść skoro wstać nie można?

Gość digital98897
ratowniczko, a co mogloby dolegac na przyklad?