Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loterrra

Ruchy w 5 miesiący ustały....

Polecane posty

Gość loterrra

Do tej pory czułam ruchy takie delikatne łaskotanie ale zdecydowanie były. W piątek było zdecydowane urzędowanie maluszka. Ostatnie czułam w sobote i od tamtej pory cisza. Powinnam sie niepokoić czy tak bywa na początku ?

Nic kompletnie nie czujesz? To biegiem do lekarza/szpitala! Może maleństwo akurat tak się ułożyło, że go nie czujesz, ale musisz to koniecznie sprawdzić!

Gość biegiem do szpitala!
Może to faktycznie ułozenie maluszka, ale juz dawno powinnas to sprawdzić!

Gość loterrra
Licze na takie ułożenie w końcu ma dużo jeszcze miejsca....dzisiaj będe obserwować jak nic sie nie będzie działo to jutro pójde do szpitala jakoś sie boje :( mam nadzieje że dzisiaj cos ruszy może po prostu raz czuje a raz tak ułożone sie wierci że nie wyczuwam ....

Gość ha ha ale jaja
nie chce cie straszyc, ale ze mna w szpitalu lezala dziewczyna ktora w 22tc stracila maluszka. 2dni nie czula ruchow i jak poszla do lekarza okazalo sie ze serduszko nie bije. moze akurat w Twoim przypadku moze byc inaczej ale ruchow nie czujesz od soboty...a dzis wtorek

a nie masz czasmai w domu takich słuchawek jak lekarz? w starych aparatach do cisnienia były takie ja tym sluchalam dziecko z brzuchu

Gość Kasia22.....
a dokładniej w którym jesteś tygodniu ? Jeśli to dopiero początki kopania Twojej dzidzi, a z tego co napisałaś tak to własnie zrozumiałam, to może być ta że nei czujesz.. Ponoć dobrze jest zjeść coś słodkiego i położyć się na lewym boku i odczekać do 15-20 min i powinien maluszek się ruszyć, spróbuj mocniej nacisnąć na brzuch, a na pewno leżeć spokojnie i się "wsłuchać". Bo jak chodzisz to dzidzię usypiasz. No i rzeczywiście dzieci mają w 5 miesiącu jeszcze sporo miejsca i może się tak zdarzyć, że nie czujesz jak kopie, bo akurat nie kopie bo mu wygodnie. Spróbuj też mówić do niego - jeśli nic z tych rzeczy nie zadziała - kontaktuj się OD RAZU se swoim lekarzem, bądź od razu JESZCZE DZISIAJ jedź do szpitala

Gość bogusia de
nie przesadzajcie w 5 miesiącu u mnie, to mały nie ruszał się czasem 2,3 dni. bez przesady. zjedź coś mego słodkiego i połóż się na lewym boku.

spokojnie, moja mała do dziś ma okresy leniuchowania. Czasem się pół dnia nie rusza. Ale kilka dni mnie by niepokoiło..

Gość jal tak mozna.....
lekcewazyc taki objaw...

Gość słyszalas o czyms takim jak
ja tez sie dziwie autorce.. ja bym była spanikowana, gdyby sie nie ruszało 1 dzien, a tu juz tyle minelo....

Gość repertuar
Nie panikujcie i nie straszcie dziewczyny, ja miałam podobnie i z dzieckiem wszystko ok.Ruchy w 5 mies. dopiero zaczynają się pojawiać i to normalne, że czasem ustają, nie czuć ich nawet kilka dni. Ja pamiętam w 16-17 tygodniu miałam niezłe łaskotania, z tydzień potem do 23 tygodnia prawie nic i potem znów się zaczęło. Autorko, tu się nie pytaj, bo niepotrzebnie spanikujesz od tego nastraszania.Idź do lekarza prowadzącego ciążę i niech zbada dla pewności,

Gość loterrra
No własnie staram sie nie panikować. Wiem że dzidzia jeszcze malutka i ma miejsce .Teraz kończy sie 19 tydzień gdyby to był 30 i ruchy byłyby ciągłe i nagle by zniknęły już dawno byłabym u lekarza ale w tej sytuacji nie chce panikować myśle że tak może byc a pytanie do Was bo pewnie też odbierałyscie różnie ruchy w różnym tygodniu.Kurcze szkoda że nie mam słuchawek lekarskich może już by coś było słychac w pierwszej ciązy bawiłam sie takimi.Echhh jeszcze poczekam te ruchy nie były tak regularne tylko poczatkujące więc nie moge chyba oczekiwac codziennie mocniejszego brykania

Gość lalololololollllllllllllllllll
Zjedz coś słodkiego i po około 20 min powinno się poruszyć. Ewentualnie wypij szklankę bardzo zimnej wody.

Gość .Misiu
leć na ktg do szpitala

przez słuchawki nic nie będzie słychać. nie słuchaj głupot. 19 tydzien to serio wcześnie. nie zamartwiaj się. na pewno wszystko jest OK>

Wypij zimna wode to pomaga. Dobrze jednak nie czekac i wybrac sie do lekarza. Nie chodzi o panikowanie, ale lepiej sprawdzic, niz zalowac

Gość aska vcxz
Dziewczyny, nie siejcie paniki, ona jest w 19 tygodniu a wy ją biegiem na ktg wysyłacie. Na tym etapie to norma, nawet kilka dni może być cisza. A w ciagu dnia, gdy jest zajęta, może nawet nie czuć jak maluch wariuje. loterrra, tak jak tu mówią - zjedz cos słodkiego, wypij coś zimnego lub gorącego, połóż się (chyba na plecach lepiej, bo wtedy dziecko ma ciaśniej) i poczekaj.

Gość azara
a jak powinny wygladac ruche na poczatku 7 miesiaca - 27 tc, bo mnie sie wydaje ze intensywniej ruszala sie 2 tyg temu niz przez ostatni tydz, czuje ruche ale faluje mi tak bzuch jak wczesniej, aaa i ile razy dziennie powinnam czuc ruchy

Gość Kasia22.....
Azara, naprawdę o to pytasz? ile razy Twoje dziecko dziennie powinno kopnąć ?? srzelam: od raz na jakiś czas do bardzo często. Jak coś Cie niepokoi to do lekarza