Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to musi być to??

Czy to musi być zatrucie ciążowe??

Polecane posty

Dziwczyny mniej wiecej od półtora tygodnia czyli od czasu kiedy zaczeło sie robic ciepło puchną mi dłonie i stopy. Moja ginekolog postraszyla mnie zatruciem ciązowym, za pol godziny mam miec wyniki badań z moczu, a jutro musze isc zrobic krew. dodam, ze cisnienie mam w normie, czasem nawet niskie, zawsze w granicach 110/70 jak sie zdenerwuje to poskakuje mi do 120/ 80- czyli tez w normie, troche się boje tego zatrucia. aaa i jestem w 35tc

Gość roznie to moze bywac
moze a nie musi moze woda ci sie zatrzymala , moze puchna z tego ciepla

jezeli wyjdzie brak biała to znaczy, ze zatrucia ciazowego nie ma??

woda ci się zatrzymuje :) też tak mam, nie martw się. i jest to przypadłość znacznie częstsza, iż zatrucie ciążowe. jeśli masz ciśnienie w normie (czyli takie, jak piszesz) to jest ok. ta opuchlizna zejdzie po porodzie, a do tego czasu kup sobie wygodne obuwie (ja mam rozmiar większe, niż normalnie), nie noś biżuterii (bo możesz nie zdjąć pierścionka pewnego dnia), dużo pij i leż z nogami wyżej, niż reszta ciała. i to troszkę pomaga :D

uff nie mam białka w moczu :)

Gość zatrucicielkaciążowa1
Jak na razie czekaj na wyniki badania moczu jeśli białka nie będzie to jest wszystko ok :) Ja miałam zatrucie ciążowe ( inaczej gestozę ) i w 36 tc urodziłam synka a 35 tc trafiłam na patalogię ciązy . Moja gin nie rozpoznała u mnie zatrucia :( i na USG wyszło mi że dziecko nie przybiera na wadze w chwili urodzenia miała 49cm i 1980 wagi.U mnie cisnienie było OK tak jak u ciebie miałam opuchnięte nogi i ręce trochę buzię ( termin miałm na koniec lipca) wieczorami miałam wrażenie jak siedziałam przy stole że jak szpilkę wbiję w łydkę to mi woda poleci , miałam duzo zatrzymanej wody w organiźmie i z tąd te puchniecie . W ciąży przybrałm sporo na wadze ( jestem niską osobą ) ale w ciąży przybyło mi 27kg z czego ponad połowa gdzies od 33tc. u mnie poza obrzękami jedynym obiawem było białko w moczu które i tak wyszło dopiero 2 dni przed porodem . Jak masz możliwość to lec na usg niech sprawdzą jak dziecko, i pij bardzo dużo wody.Czasem zdarza się że przy zatruciu mało się sika więc zwróć na to uwagę ja w dniu porodu siusiałam z krwią bo niestety siadały mi nerki no ale moja lekarka choc cholernie droga okazała się laikiem .Dobrze że jesteś w dobrych rękach :) Więc puki co spokojnie :) jak jesteś pod kontrola to jest wszystko ok .Mam nadzieję że u ciebie to z powodu ciepełka :)Daj znać jak wyniki :)Pozdrawiam cieplutko❤️

Gość zatrucicielkaciążowa1
O widzę że już ok :) więc pozdrawiam i życzę szybkiego rozwiązania :)

Gość słyszalas o czyms takim jak
zatrucie ciązowe1--- przykro mi, ze to Cie spotkało, ale wazne jest, ze wszystko jest dobrze:)) ja mam usg robione co miesiąc, bo chodze prywatnie, mały waży 2,700 podobno jest mały, ale ja tez jestem chudy kurdupel, moj facet to samo, wiec podobno mam się tym nie martwić i cieszyć się, ze dziecko nie bedzie duze, ale w normie... ulzylo mi bardzo, gdy usłyszalam, ze nie mam białka, ale jutro i tak musze isc na morfologie, wiec zrobie odrazu te badania na mocznik itp ;)

Gość zzz111
Ja miałam zatrucie i zostalo rozpoznane bo lekarz zauwazyl ze ostatnio sporo przybieram na wadze w krotkim czasie a tak to tez woda mi sie zatrzymywala-ostatni mies. przelerzalam na patologi