Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smieska1

pomocyyyyyy

Polecane posty

Gość smieska1

witam biore tabletki cyclo progynova(nie antykoncepcyjne), w zeszla srode bylam na usg, bylam to 17sta tabletka hormonu i 22 dc, okazalo sie wowczas ze mam pecherzyk dominujacy 17 mm ,gin kazala 3 dni wspolzyc ,tak zrobilismy bo staramy sie o dziecko. pojechalam w poniedzialek na usg i okazalo sie ze pecherzyk ma 25 mm i rzekomo wlasnie peka, tez wspolzylismy w poniedzialek. musze dodac ze ostatnie tabletke Cyclo p. wzielam w niedziele, dzis nad ranem dostalam miesiaczke, i teraz pytanie, bo ten pecherzyk dosyc pozno zaczal rosnac i pekac , i czy mimo tego krwawienia jest szansa na ciaze czy juz nie ???

Gość ?????????!!!
nie masz szans okres to okres!!!

hej, nie sądzę by to był normalny okres.. chyba że sie mylę. skoro pęchęrzyk miał pęknąć tzn że krwawienie wystąpiło w wyniku owulacji - zdaża się i szansa jest. natomiast jeżeli masz faktycznie @ tak samo obfity a nie plamienie to zn że macica się złuszcza i do zapłodnienia nie doszło.

Gość smieska1
Audiola dzieki za odpowiedz, ale to czemu tak pozno pecherzyk zaczal rosnac ?? 22 dc to mega pozno, ...

zalezy od tego jak dlugie masz cykle. czasami sa i po 40 dni wtedy owulacja bedzie w 26 dc itd itd. a jeżeli tuż po pęknięciu miałas okres tzn ze masz mega krótką fazę lutealną czyli zarodek się nie ma szans zagnieżdzic. jest to dla mnie rzecz dziwna aczkolwiek nie niemozliwa :)

Gość smieska1
okres dostalam bo w niedziele wzielam ostatnia tabletke cyclo progynova

gdybyś była w ciązy okres by nie wystąpił. a leku nie znam, poczytałam teraz ale 21 dni brania 7 odstępu jak stosowanie anty. krwawienie i abarot. wiec gdybys byla w ciazy @ by nie bylo.

Gość smieska1
no wlasnie wiec sobie juz nie robie nadziei... po kolejnym cyklu po @ mam miec stymulacje clo

nadzieje trzeba miec zawsze. ja tez zaczelam starania. nie mialam ani razu robionego usg by stwierdzic owulacje itd. wiem ze ten rok bedzie dobry tak czy inaczej i luzuje bo inaczej mozna sie zameczyc