Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 beznadziejnasprawa

mam raka

Polecane posty

Go艣膰 beznadziejnasprawa

zerwa艂am dzisiaj z ch艂opakiem bo dowiedzia艂am si臋 tydzie艅 temu, 偶e mam raka piersi. Jestem za艂amana nie wiem co zrobi膰. Nie chce straci膰 piersi. A chyba j膮 strac臋... Mo偶e zrobi膮 mi zabieg oszcz臋dzaj膮cy cze艣膰 piersi ale nie chce si臋 taka pokazywa膰 ch艂opakowi. Jeste艣my razem... a raczej byli艣my razem 3 lata. Wiem 偶e by mnie zaakceptowa艂 ale ja siebie nie b臋de takiej akceptowa膰. Nie chce 偶eby on mnie ogl膮da艂 bez piersi. Ja nie chce tak 偶y膰. To jest koniec 艣wiata dla mnie koniec 偶ycia. Piersi to jest jedyna 艂adna rzecz we mnie a teraz... Nie potrafi臋 wytrzyma膰 z t膮 my艣l膮. Jeszcze nikt o tym nie wie, 偶e mam raka i chyba nie chce nikomu o tym m贸wi膰 z moich bliskich.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 beznadziejnasprawa
po prostu nie widze ju偶 w tym moim 偶yciu najmniejszego sensu;(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
powiedz i tym ch艂opakowi nie mo偶esz zosta膰 teraz sama. Gdyby jemu co艣 takiego si臋 sta艂o te偶 by艣 przy nim by艂a. Na tym polega mi艂o艣膰. wiem 偶e to przykre ale nie mo偶esz my艣le膰 w ten spos贸b 偶e ju偶 Twije 偶ycie nie jest nic warte. Teraz kobiety kt贸re maj膮 raka zaraz po wyleczeniu mog膮 si臋 zg艂osi膰 do NRZ i oni robi膮 za darmo operacje plastyczn膮 i b臋dziesz mia艂a takie piersi jak przed chorob膮. Powiedz o wszystkim ch艂opakowi nie oszukuj go bo b臋dziesz tego p贸藕niej 偶a艂owa膰 偶e nikogo przy Tobie nie b臋dzie w tak trudnych chwi艂ach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 PokutnicaJaniaaaaaaaa
No i najlepiej nic nikomu nie mow, bo ludzie z Rakiem sa odrzucani przez spoleczenstwo. Mowil o tym Kamil Durczok. No niestety, ale Rak to przede wszystkim bol fizyczny, mialam niedawno wyciety jajnik i to, co ze mna lekarze zrobili po operacji sprawilo, ze trudno mi bylo zachowac zdrowe zmysly. Pocieli mnie, zle zszyli i kiedy po trzech dniach wstawalam, rozlegl sie ohydny dzwiek i rana sie rozeszla. A wstawalam po to, by isc do toalety, bo zadna pielegniarka nie chciala mnie obsluzyc, nie reagowaly na wolanie, a dzwonek bylk nieczynny. No coz, nie martw sie wyglade, zapewniam cie, ze po operacji nie bedziesz myslala o wygladzie, bo bol sprawi, ze wszystko przestanie byc wazne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
do NFZ tam powinno by膰. I nigdy nie m贸w 偶e nie masz po co 偶y膰. M贸wi膮 偶e wierz膮cy w Boga mj膮 wi臋ksz膮 szanse na wyzr\drowienie. Je艣li mo偶na zapyta膰 jeste艣 wierz膮ca?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mi o malo
najwazniejsze abys przezyla i wyzdrowiala. a plastyke piersi sobie mozesz zrobic pozniej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiecie co p????
ch艂opak z pewnoscia cie zaakceptuje taka jaka jestes, znam kobiete bez piersi zyje normalnie i ma rodzine

Udost臋pnij ten post

Do dzis do siebie nie doszlam, a niezbyt dobrze mnie pozszywali i nadal mam bole. Moge ci powiedziec, jak ja sobie radzilam z moim pobytem na onkologii. Odmawialam Modlitwy, szczegolnie Rozaniec jest pomocny i przypominalam sobie wszystkie zle rzeczy, jakie kiedykolwiek zrobilam i wmowilam sobie, ze to, co przezywam, to okres pokuty. W moim szpitalu byla Kaplica. Sprawdz, czy szpital ma Kaplice, bo niestety, nie wszystkie maja :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beznadziejnasprawa
kobieta lat 21 wiesz 偶e jeste艣 w moim wieku na operacje rekonstrukcji piersi z nfz czeka si臋 3 lata w tym czasie strzele sobie w 艂eb z rozpaczy albo sie powiesze

Udost臋pnij ten post

A to dziwne, co piszecie, bo mezczyzna szybciej niestety zaakceptuje kobiete bez mozgu niz kobiete bez piersi czy bez Jajnika. Chyba mezczyzn nie znacie, po nich niczego dobrego nie mozna sie spodziewac!!! Moj Maz siedzi w Norwegii (pracuje tam) i zostawil mnie sama w okresie choroby i w okresie rekonwalescencji, nieraz nie mialam sily isc do sklepu po cos do jedzenia i wyjadalam resztki z lodowki. O lodach moglam tylko pomarzyc. Tak to jest, trzeba sie Modlic i tylko Maryja jest prawdziwym przyjacielem kobiety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beznadziejnasprawa
jestem wierz膮ca ale nie wierze 偶e B贸g mo偶e mi pomuc wyzdrowie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
przesta艅 tak pisa膰 nie pozwalam CI... :-) wiesz taka choroba mo偶e spotka膰 ka偶dego z nas ja te偶 wiele razy o tym my艣la艂m 偶e ja te偶 moge mie膰 raka boj臋 si臋 tej my艣li ale nie robi艂am nigdy bada艅 nawet jeszcze u ginekologa nie by艂am. A mia艂a艣 jakie艣 objawy? u ginekologa si臋 dowiedzia艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 taka tam sobie kobieta
Dziewczyno, poszukaj sobie w necie niekonwencjonalnych metod leczenia, poszukaj dobrego bioenergoterapeuty i wykorzystaj ten czas do kolejnych bada艅, czy zabiegu. Nie mo偶esz si臋 poddawa膰 i musisz powiedzie膰 o swojej chorobie najbli偶szym. Jak Ty to sobie wyobra偶asz? Jeste艣 warto艣ciow膮 osob膮 i zas艂ugujesz na zdrowie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
pokutnica mog艂a艣 patrze膰 kogo bierzesz a nie dziewczyn臋 do艂ujesz to 偶e Ty masz takiego m臋偶a nie znaczy 偶e ka偶dy jest taki.

Udost臋pnij ten post

Nie tylko stracisz piers, ale tez wlosy. Ja nie zglosilam sie na chemie, juz po operacji mialam wszystkiego dosyc i powiedzialam sobie: nigdy wiecej do czynienia z medykami i pielegniarami miec nie chce. Co ma byc, to bedzie, albo mnie Pan uzdrowi, albo stane sie prochem. Modle sie wciaz i ciagle pisze o sprawach Religijnych na roznych forach, by Pan widzial, ze warto mi pomoc i mnie uzdrowic. :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosch
sprowadzasz swoja osobe wylacznie do piersi? wiem, ze dla kobiety to wazne, ale prosze Cie pomysl troche

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beznadziejnasprawa
nie chce mie膰 zamiast piersi jakiego艣 implantu to ju偶 naprawde nie ma sensu wy nie rozumiecie to ju偶 nie b臋d臋 ja zabior膮 mi cz臋艣膰 mnie cholera no nie potrafie sobie tego wyobrazi膰 jak ja spojrz臋 w lustro nie b臋d臋 mia艂a piersi!!:(:(

Udost臋pnij ten post

Moj maz nie ejst wcale najgorszy, bo przysyla mi pieniadze i to wcale niemalo, dobrze zarabia. Pieniadze nie sa moim problemem. A na seksie nigdy mi specjalnie nie zalezalo, bo jestem osoba religijna i nie mysle nigdy o bzdurach :O Nie chce jej dolowac, ale nie ma tez sensu, by tworzyc sztuczne pocieszenia, Rak to cos strasznego i im szybciej zacznie sie ona Modlic, tym lepiej. Ja pomodle sie o jej zdrowie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do Pokutncy
rozumem ze masz takie pogl膮dy, ale bez przesady, przecie偶 trzeba si臋 odda膰 w r臋ce lekarzy, sama modlitwa zdaje mi si臋 newystarczy, we藕 ne do艂uj dziewczyny, 21 lat ? co to jest? ja sama mam 23 i sama siebie oszukuje 偶e rak p贸ki co mnie nie mo偶e dotyczy膰 :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
pomy艣l sobie 偶e s膮 ludzie kt贸rzy urodz膮 sie bez n贸g czy r膮k piersi mo偶na zakry膰. Je偶eli potrzebujesz wsparcia mo偶esz poda膰 swoj膮 poczt臋 mo偶e w ten spos贸b mog艂abym Ci pom贸c....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beznadziejnasprawa
bo nic wi臋cej opr贸cz tych piersi nie mam jedyne co mnie mo偶e wyleczy膰 to chemia i skalpel bo ani B贸g ani jaki艣 tam naci膮gacz bioenergoterapeuta nie cofn膮 czasu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
wiem 偶e rak to okropna choroba ale tysi膮ce os贸b j膮 pokona艂o i ona te偶 si臋 wyleczy i b臋dzie zdrowa jak przed chorob膮. chcia艂abym z tob膮 jeszcze pisa膰 ale mam pilny wyjazd i nie wiem za ile dni b臋d臋 mog艂a tu zajrze膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beznadziejnasprawa
ju偶 nie chce mi si臋 偶y膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
i uwierz ze B脫G POMO呕E CI PRZEJ艢膯 PRZEZ T膭 CHOROB臉.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
NIE M脫W TAK 呕E NIE CHCE CI SI臉 呕Y膯 TAK NIE MO呕NA.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beznadziejnasprawa
kobieta 21 lat ja te偶 nie wiem czy tu jeszcze b臋d臋... czy w og贸le b臋d臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kobieta lat 21
NIE MO呕ESZ BY膯 SAMA W TAK CI臉呕KIEJ CHWILI. 呕 TE呕 MUSZ臉 DZI艢 WYJECHA膯.CHCIA艁ABYM ZMIENI膯 TWOJE NASTAWIENIE DO ZYCIA.

Udost臋pnij ten post

No coz, Pan by jej pomogl, gdyby w Niego wierzyla i gdyby prosila Go o cos wartosciowego, gdyby np. twierdzila, ze piersi sa jej potrzebne do karmienia dziecka. Ale ona twierdzi, ze piersi jej sa potrzebne jako wabik na mezczyzn... ze chce je pokazywac dla chlopaka... Chlopaka, a nie meza!!!! W tej sytuacji raczej Pan nie pomoze dla niej... Pan nigdy nie pomoze brnac w grzech, takie jest moje zdanie, zdanie osoby doswiadczonej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 beznadziejnasprawa
nie wiesz co teraz czuje... wierze 偶e B贸g nas stworzy艂 ale nie ingeruje w nasze 偶ycie. Je偶eli chirurg b臋dzie do dupy i tak wszystko b臋dzie na nic i wtedy co? Boga mam obwinia膰 bo to on kierowa艂 jego r臋k膮? Nie. Po prostu chirurg te偶 jest cz艂owiekiem si臋 myli

Udost臋pnij ten post

Autorko ...dlaczego nie chcesz nikomu o tym powiedzie膰 ? To jest najgorsze co zrobisz , sama nie mo偶esz z tym by膰 , jest ci potrzebna blisko艣c z bliskimi . Prosz臋 Cie bardzo nie m贸w 偶e nie chce Ci si臋 zy膰. Wiem co to jest rak , sama cos podobnego prezesz艂am i 偶eby nie bliscy to nie poradzi艂abym sobie w og贸le:(

Udost臋pnij ten post