Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beznadziejnasprawa

mam raka

Polecane posty

Gość beznadziejnasprawa

zerwałam dzisiaj z chłopakiem bo dowiedziałam się tydzień temu, że mam raka piersi. Jestem załamana nie wiem co zrobić. Nie chce stracić piersi. A chyba ją stracę... Może zrobią mi zabieg oszczędzający cześć piersi ale nie chce się taka pokazywać chłopakowi. Jesteśmy razem... a raczej byliśmy razem 3 lata. Wiem że by mnie zaakceptował ale ja siebie nie będe takiej akceptować. Nie chce żeby on mnie oglądał bez piersi. Ja nie chce tak żyć. To jest koniec świata dla mnie koniec życia. Piersi to jest jedyna ładna rzecz we mnie a teraz... Nie potrafię wytrzymać z tą myślą. Jeszcze nikt o tym nie wie, że mam raka i chyba nie chce nikomu o tym mówić z moich bliskich.

Gość beznadziejnasprawa
po prostu nie widze już w tym moim życiu najmniejszego sensu;(

Gość kobieta lat 21
powiedz i tym chłopakowi nie możesz zostać teraz sama. Gdyby jemu coś takiego się stało też byś przy nim była. Na tym polega miłość. wiem że to przykre ale nie możesz myśleć w ten sposób że już Twije życie nie jest nic warte. Teraz kobiety które mają raka zaraz po wyleczeniu mogą się zgłosić do NRZ i oni robią za darmo operacje plastyczną i będziesz miała takie piersi jak przed chorobą. Powiedz o wszystkim chłopakowi nie oszukuj go bo będziesz tego później żałować że nikogo przy Tobie nie będzie w tak trudnych chwiłach.

Gość PokutnicaJaniaaaaaaaa
No i najlepiej nic nikomu nie mow, bo ludzie z Rakiem sa odrzucani przez spoleczenstwo. Mowil o tym Kamil Durczok. No niestety, ale Rak to przede wszystkim bol fizyczny, mialam niedawno wyciety jajnik i to, co ze mna lekarze zrobili po operacji sprawilo, ze trudno mi bylo zachowac zdrowe zmysly. Pocieli mnie, zle zszyli i kiedy po trzech dniach wstawalam, rozlegl sie ohydny dzwiek i rana sie rozeszla. A wstawalam po to, by isc do toalety, bo zadna pielegniarka nie chciala mnie obsluzyc, nie reagowaly na wolanie, a dzwonek bylk nieczynny. No coz, nie martw sie wyglade, zapewniam cie, ze po operacji nie bedziesz myslala o wygladzie, bo bol sprawi, ze wszystko przestanie byc wazne.

Gość kobieta lat 21
do NFZ tam powinno być. I nigdy nie mów że nie masz po co żyć. Mówią że wierzący w Boga mją większą szanse na wyzr\drowienie. Jeśli można zapytać jesteś wierząca?

Gość a mi o malo
najwazniejsze abys przezyla i wyzdrowiala. a plastyke piersi sobie mozesz zrobic pozniej.

Gość wiecie co p????
chłopak z pewnoscia cie zaakceptuje taka jaka jestes, znam kobiete bez piersi zyje normalnie i ma rodzine

Do dzis do siebie nie doszlam, a niezbyt dobrze mnie pozszywali i nadal mam bole. Moge ci powiedziec, jak ja sobie radzilam z moim pobytem na onkologii. Odmawialam Modlitwy, szczegolnie Rozaniec jest pomocny i przypominalam sobie wszystkie zle rzeczy, jakie kiedykolwiek zrobilam i wmowilam sobie, ze to, co przezywam, to okres pokuty. W moim szpitalu byla Kaplica. Sprawdz, czy szpital ma Kaplice, bo niestety, nie wszystkie maja :O

Gość beznadziejnasprawa
kobieta lat 21 wiesz że jesteś w moim wieku na operacje rekonstrukcji piersi z nfz czeka się 3 lata w tym czasie strzele sobie w łeb z rozpaczy albo sie powiesze

A to dziwne, co piszecie, bo mezczyzna szybciej niestety zaakceptuje kobiete bez mozgu niz kobiete bez piersi czy bez Jajnika. Chyba mezczyzn nie znacie, po nich niczego dobrego nie mozna sie spodziewac!!! Moj Maz siedzi w Norwegii (pracuje tam) i zostawil mnie sama w okresie choroby i w okresie rekonwalescencji, nieraz nie mialam sily isc do sklepu po cos do jedzenia i wyjadalam resztki z lodowki. O lodach moglam tylko pomarzyc. Tak to jest, trzeba sie Modlic i tylko Maryja jest prawdziwym przyjacielem kobiety.

Gość beznadziejnasprawa
jestem wierząca ale nie wierze że Bóg może mi pomuc wyzdrowieć

Gość kobieta lat 21
przestań tak pisać nie pozwalam CI... :-) wiesz taka choroba może spotkać każdego z nas ja też wiele razy o tym myślałm że ja też moge mieć raka boję się tej myśli ale nie robiłam nigdy badań nawet jeszcze u ginekologa nie byłam. A miałaś jakieś objawy? u ginekologa się dowiedziałaś?

Gość taka tam sobie kobieta
Dziewczyno, poszukaj sobie w necie niekonwencjonalnych metod leczenia, poszukaj dobrego bioenergoterapeuty i wykorzystaj ten czas do kolejnych badań, czy zabiegu. Nie możesz się poddawać i musisz powiedzieć o swojej chorobie najbliższym. Jak Ty to sobie wyobrażasz? Jesteś wartościową osobą i zasługujesz na zdrowie.

Gość kobieta lat 21
pokutnica mogłaś patrzeć kogo bierzesz a nie dziewczynę dołujesz to że Ty masz takiego męża nie znaczy że każdy jest taki.

Nie tylko stracisz piers, ale tez wlosy. Ja nie zglosilam sie na chemie, juz po operacji mialam wszystkiego dosyc i powiedzialam sobie: nigdy wiecej do czynienia z medykami i pielegniarami miec nie chce. Co ma byc, to bedzie, albo mnie Pan uzdrowi, albo stane sie prochem. Modle sie wciaz i ciagle pisze o sprawach Religijnych na roznych forach, by Pan widzial, ze warto mi pomoc i mnie uzdrowic. :O

Gość gosch
sprowadzasz swoja osobe wylacznie do piersi? wiem, ze dla kobiety to wazne, ale prosze Cie pomysl troche

Gość beznadziejnasprawa
nie chce mieć zamiast piersi jakiegoś implantu to już naprawde nie ma sensu wy nie rozumiecie to już nie będę ja zabiorą mi część mnie cholera no nie potrafie sobie tego wyobrazić jak ja spojrzę w lustro nie będę miała piersi!!:(:(

Moj maz nie ejst wcale najgorszy, bo przysyla mi pieniadze i to wcale niemalo, dobrze zarabia. Pieniadze nie sa moim problemem. A na seksie nigdy mi specjalnie nie zalezalo, bo jestem osoba religijna i nie mysle nigdy o bzdurach :O Nie chce jej dolowac, ale nie ma tez sensu, by tworzyc sztuczne pocieszenia, Rak to cos strasznego i im szybciej zacznie sie ona Modlic, tym lepiej. Ja pomodle sie o jej zdrowie.

Gość do Pokutncy
rozumem ze masz takie poglądy, ale bez przesady, przecież trzeba się oddać w ręce lekarzy, sama modlitwa zdaje mi się newystarczy, weź ne dołuj dziewczyny, 21 lat ? co to jest? ja sama mam 23 i sama siebie oszukuje że rak póki co mnie nie może dotyczyć :(

Gość kobieta lat 21
pomyśl sobie że są ludzie którzy urodzą sie bez nóg czy rąk piersi można zakryć. Jeżeli potrzebujesz wsparcia możesz podać swoją pocztę może w ten sposób mogłabym Ci pomóc....

Gość beznadziejnasprawa
bo nic więcej oprócz tych piersi nie mam jedyne co mnie może wyleczyć to chemia i skalpel bo ani Bóg ani jakiś tam naciągacz bioenergoterapeuta nie cofną czasu

Gość kobieta lat 21
wiem że rak to okropna choroba ale tysiące osób ją pokonało i ona też się wyleczy i będzie zdrowa jak przed chorobą. chciałabym z tobą jeszcze pisać ale mam pilny wyjazd i nie wiem za ile dni będę mogła tu zajrzeć

Gość beznadziejnasprawa
już nie chce mi się żyć

Gość kobieta lat 21
i uwierz ze BÓG POMOŻE CI PRZEJŚĆ PRZEZ TĄ CHOROBĘ.

Gość kobieta lat 21
NIE MÓW TAK ŻE NIE CHCE CI SIĘ ŻYĆ TAK NIE MOŻNA.

Gość beznadziejnasprawa
kobieta 21 lat ja też nie wiem czy tu jeszcze będę... czy w ogóle będę

Gość kobieta lat 21