Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daga_Julka

Zapraszam mamy 11miesieczniakow

Polecane posty

Zapraszam wszystkie mamy na dzielenie sie doswiadczeniami. Maciezynstwo ma plusy i minusy.

Gość uiuououoiuo
bbbbbbbbbbbblllllleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...................................................

Gość 222222
ja mam 11 miesięczniaka :) i jak sobie radzisz? pracujesz?

Witajcie :) Nie pracuje (chociaz obowiazki domowe + wychowywanie malej moge nazwac praca) :) A Wy jak sobie radzicie?? Skad jestescie??

Gość 222222
ja pracuję odkąd mały skończył 6 miesięcy (wróciłam po macierzyńskim) i mój też ma na imię Jakub :) tylko z 8 czerwca jesteśmy ze śląska

Gość 222222
był w prywatnym żłobku 4 miesiące ale chorował często więc od ponad miesiąca ma nianię - i przestał chorowac :)

Moge wiedziec jakie osiagniecia maja na swoim koncie Wasze maluchy?? Chce porownac do osiagniec mijej Juli.

Gość 222222
ja napiszę ale nie mam się czym chwalic hehe :D 3 zęby, 4-ty w trakcie wyrzynania raczkuje, stoi z trzymaniem i chodzi z przytrzymywaniem się albo za rączki mówi do mnie "tata" :D (do taty zresztą też) wie gdzie jest lampa, okno piszcie co jeszcze to przypomnę sobie

Moja ma 5zabkow,ale wyzyna sie nastepny siedzi raczkuje stoi sama bez trzymanki (ok5sekund) :) chodzi wzdluz mebli i trzymajac mnie za rece probuje sama jesc lyzeczka (co oznacza sprzatanie i pranie) :) mowi : papa ;mmamma ;baba ; bum(to w sumie tyle co rozumiem) :) nie wiem,czy wszystko napisalam... :)

Gość 222222
z tym jedzeniem to mam zagwozdkę bo wiem że powinnam pozwalac mu samemu jeśc ale nie mam siły jeszcze prac i sprzątac po nim... a śpi całą noc czy budzi się jeszcze? bo mój zdarza się że prześpi ale częściej budzi się 1-2 razy, zje i śpi dalej :)

Gość 222222
zazdroszczę... musze spadac bo jutro do pracy... oczy mi się zamykają... zajrzę tu jutro z biura :) dobranoc

Gość 222222
hej :) mały obudził się o 5.30 i już wyspany... ale spał całą noc :)

moja córcia ma już rok ;) przesypia dzielnie prawie całą noc każdego dnia :D

Gość moja corka spi
moja corcia ma 10.5 miesiaca zalapiemy sie na topik?;) co do osiagniec to raczkuje, wstaje i od razu puszcza sie i potrafi stac ok minute-2 bez trzymanki ogladajac np ksiazeczke. chodzi ladnie za 1 raczke, za 2 nie chce, wyrywa jedna, czasem probuje zrobic 2-3 samodzielne kroczki po czym upada na pupe. mowi mama, tata, baba, ma czyli nie ma, ba czyli bach, jak widzi psa to mowi ha ha zamiast hau;) to chyba wsyztsko. standardowo robi papa, brawo, taka duza, robi "indianina";) wiecej grzechow nie pamietam;) spi ladnie od ok 19 do 6 bez pobudek.

Gość moja corka spi
aha zabek ma jeden mautki, wyszedl dopiero niedawno;)

Czy Wasze maluchy tez wymuszaja wszystko placzem?? Mala nie chce jezdzic w wozku (woli byc noszona lub sama chodzic)... Nie lubi sie ubierac (drze sie jakby ja ze skory obdzierano)...

Gość 222222
hej, wczoraj mnie nie było ale dzisiaj jestem na chwilkę :) mój też wymusza płaczem, ale nie daję się :) tłumaczę mu że robię to dla jego bezpieczeństwa, że nie robię tego złośliwie, i jakby coś rozumiał albo mi się wydaje... :)

Gość 222222
ubierać się może nie lubi, ale toleruje;) w wózku lubi jeździć, znaczy nie protestuje jak go wkładam, no i na rękach nie za bardzo lubi, woli sam sobie raczkować albo chodzić, z reguły tam gdzie mu nie wolno :D

Gość Palula:)
Mój ma już 8 wszystkie naraz zaczęły się wyżynać 2 tygodnie temu. Przesypiać zaczął po 8 godzin jak miał półtora teraz śpi 12 bez przerwy, ale tylko i wyłącznie przy tatusiu. Mówi: mama, tata, baba. nie. Wymusza wszystko płaczem.