Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyttająca

Pare nietypowych pytań do mam dzieci 4-16 mscy

Polecane posty

Gość pyttająca

Hej mamy odpowiedzcie mi na te pytania : 0. Wiek niemowlaka ;) 1 . Czy kąpiesz swojego niemowlaka codziennie?? 2. Ile razy w ciągu dnia zmieniasz mu pampersa? 3.Ile czasu na dzień poświęcasz na wspólne zabawy z dzieckiem? 4. Czy systematycznie pilnujesz aby pomieszczenie w którym ono się znajduje lśniło czystością? 5.używasz oliwki, balsamu, kremu UV? 6. Zdarza Ci się krzyknąć na dziecko? 7. Czy niemowlakowi zdarzają się upadki przy Tobie? 8. Czy podajesz dziecku słodycze i jakie? 9. Czy w nocy pilnujesz aby było przykryte? 10. Czy zapominasz czasami podawać leki kiedy jest chore? 11. Czy smarujesz zawsze pupę dziecka kremem po przewijaniu? 12.Czy zdarza Ci się że masz lenia i nei chce Ci się zrobić czegoś przy dziecku i odkładasz to na potem? 13. Czy prasujesz systematycznie ciuchy dziecka? 14. Ile razy w ciągu dnia zmieniasz ciuszki niemowlakowi?

7 miesięcy: 1. tak 2. tak często jak tylko widzę, że jest pełna albo czuję, że jest kupa 3. prawie cały dzień :P 4. codziennie ze ścierką nie latam ale porządku pilnuję 5. krem uv 6. zdarza ale ale rzadko, jak np. piszczy bez powodu 7. jeszcze nie chodzi ale czasem na bok gdzies mi gibnął, było to na łóżku więc nic się nie stało 8. nie 9. nie, niecierpi spac przykrytym to nie przykrywam, zdrowy jak byk, dbam aby w pokoju bylo ciepło 10.nie 11. tylko kiedy zrobi kupę 12.nie 13.tak 14. to zależy czy upierniczy je w trakcie jedzenia, teraz juz mu się nie ulewa więc jesli jest czysty do końca dnia to zmieniam tylko rano z piżamki na ubranko 'domowe'

10 miesięcy 1.tak 2.5-7 3.dużo:) 4.bez przesady jest czysto ale dom to nie muzeum 5.tak 6.nie 7.nie 8.herbatniczki i biszkopty 9.spi w spiworku 10.nie 11.zawsze nie raz dziennnie profilaktycznie po kąpieli 12.nie 13.nie prasuje wcale chyba ze cos jest b.pogniecione 14.ile razy potrzeba

Prawie 13 miesięcy 1. Co dwa dni, jak jest już tak ciepło jak teraz to codziennie. 2. Nie liczę ile razy :P ale wtedy kiedy widzę, że jest mokra lub jest niespodzianka w środku :D 3. Cały dzień jesteśmy sami, więc jeśli nic nie robię w domu to się bawimy 4. Nie :P 5. Kąpie małego w oilatum, więc nie ale kremu UV tak 6. Tak ;) 7. Tak 8. Tylko chrupki kukurydziane i paluszki ale to raczej do słodyczy się nie zalicza 9. Nie. Jak się przebudzę i jest odkryty to przykrywam ale i tak się odkopuje 10. Nie 11. Kiedyś tak, teraz praktycznie w ogóle. 12. Tak :P 13. Nie. 14. Jak się pobrudzi :) Chyba, ,że jest w ciuszkach domowych to raczej jak troszkę się pobrudzi to nie zmieniam.

Hej mamy odpowiedzcie mi na te pytania : 0. Wiek niemowlaka 11mcy 1 . Czy kąpiesz swojego niemowlaka codziennie?? tak. 2. Ile razy w ciągu dnia zmieniasz mu pampersa? 6 -7 czasem więcej. 3.Ile czasu na dzień poświęcasz na wspólne zabawy z dzieckiem? zależy. jak jestem w pracy to mniej, bo jest z nianią, ale jak jestem cały dzień w domu to od rana do późnego popołudnia, potem kolej taty. ja jeszcze przejmuję wieczór. 4. Czy systematycznie pilnujesz aby pomieszczenie w którym ono się znajduje lśniło czystością? no niestety jestem pedantką więc codziennie w domu jest pronto i odkurzacz. 5.używasz oliwki, balsamu, kremu UV? kremu uv. 6. Zdarza Ci się krzyknąć na dziecko? zdarzyło sie niestety, ale tylko kiedy mała mogła zrzucić jakiś obiekt. 7. Czy niemowlakowi zdarzają się upadki przy Tobie? nie 8. Czy podajesz dziecku słodycze i jakie? własne ciasta, petitki lubisie to przepyszne misie ;) 9. Czy w nocy pilnujesz aby było przykryte? tak 10. Czy zapominasz czasami podawać leki kiedy jest chore? nie była jeszcze chora 11. Czy smarujesz zawsze pupę dziecka kremem po przewijaniu? nie, ale jak była młodsza to tego pilnowałam 12.Czy zdarza Ci się że masz lenia i nei chce Ci się zrobić czegoś przy dziecku i odkładasz to na potem? nie 13. Czy prasujesz systematycznie ciuchy dziecka? zależy które. te po domu nie, na wyjścia tak. 14. Ile razy w ciągu dnia zmieniasz ciuszki niemowlakowi? ile potrzeba

0. Wiek niemowlaka - 3,5 miesiąca 1 . Czy kąpiesz swojego niemowlaka codziennie?? - tak 2. Ile razy w ciągu dnia zmieniasz mu pampersa? -jak jest potrzeba 3.Ile czasu na dzień poświęcasz na wspólne zabawy z dzieckiem? -większość dnia 4. Czy systematycznie pilnujesz aby pomieszczenie w którym ono się znajduje lśniło czystością? -ogólnie staram się w całym domu trzymać porządek, sama dla siebie nie tylko ze względu na dziecko 5.używasz oliwki, balsamu, kremu UV? -balsamu, kremu uv 6. Zdarza Ci się krzyknąć na dziecko? -rzadko 7. Czy niemowlakowi zdarzają się upadki przy Tobie? -nie 8. Czy podajesz dziecku słodycze i jakie? -nie 9. Czy w nocy pilnujesz aby było przykryte? -jak jest chłodno 10. Czy zapominasz czasami podawać leki kiedy jest chore? -NIE 11. Czy smarujesz zawsze pupę dziecka kremem po przewijaniu? -tylko jak jest kupa i po kąpaniu 12.Czy zdarza Ci się że masz lenia i nei chce Ci się zrobić czegoś przy dziecku i odkładasz to na potem? -nie 13. Czy prasujesz systematycznie ciuchy dziecka? -nie 14. Ile razy w ciągu dnia zmieniasz ciuszki niemowlakowi? -zależnie od potrzeby, czasem nawet 3-4, czasem tylko rano

Gość deszczowa piosenka :)
0. Wiek niemowlaka - 16 miesięcy 1 . Czy kąpiesz swojego niemowlaka codziennie?? - tak 2. Ile razy w ciągu dnia zmieniasz mu pampersa? -jak jest potrzeba a z tym bywa różnie, bo są dni kiedy córka woła na sedes a są takie że "nie ma czasu" :D 3.Ile czasu na dzień poświęcasz na wspólne zabawy z dzieckiem? -praktycznie cały dzień z przerwami na pracę, a pracuję codziennie od 17.00 do 18.30 :) 4. Czy systematycznie pilnujesz aby pomieszczenie w którym ono się znajduje lśniło czystością? rano sprzątamy ( odkurzam, wycieram kurze, myję łazienkę itp. a zabawki sprzątamy sukcesywnie jak się nabałagani ;) ) 5.używasz oliwki, balsamu, kremu UV? -kremu uv 6. Zdarza Ci się krzyknąć na dziecko? -zdarza 7. Czy niemowlakowi zdarzają się upadki przy Tobie? -no pewnie :D musiałabym ją trzymać na kolanach cały czas jeżelibym chciała żeby nigdzie i nigdy nie upadła 8. Czy podajesz dziecku słodycze i jakie? -podaję sporadycznie, jakieś ciastko lub Kinderka ]9. Czy w nocy pilnujesz aby było przykryte? -nie wstaję specjalnie w tym celu, ale kiedy idę do WC to "zahaczamn o pokój małej 10. Czy zapominasz czasami podawać leki kiedy jest chore? -nie 11. Czy smarujesz zawsze pupę dziecka kremem po przewijaniu? -nie 12.Czy zdarza Ci się że masz lenia i nei chce Ci się zrobić czegoś przy dziecku i odkładasz to na potem? -nie 13. Czy prasujesz systematycznie ciuchy dziecka? -tak 14. Ile razy w ciągu dnia zmieniasz ciuszki niemowlakowi? -zależnie od potrzeby, na ogół jak wracamy z placu zabaw, bo mała wygląda wtedy jak diabełek :D

Gość kokol
1. Tak 2. wtedy kiedy jest potrzeba 3. większość czasu poza momentami gdy trzeba cos w domu zrobic 4.nie 5.tak 6. nie 7. zdarzaja się 8.nie 9. nie pilnuję bo śpi w spiworku 10.nie zapominam, wszytsko mam zapisane na kartce na lodówce 11.nie 12.tak 13.tak 14.w razie potrzeby (średnio 3 razy)