Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Obżartuch.ONA

WIELKI problem z jedzeniem - uzależnienie

Polecane posty

Gość Obżartuch.ONA
no właśnie..ja sobie wmawiałam cały czas, że nie jestem bardzo gruba, że co 2 ma taką figurę jak ja a teraz widzę, że wszystkie są szczupłe! na 10 może 1 jest grubsza.. po co mam kupować nowe ciuchy skoro i tak źle będę wyglądać przez tłuszcz..

Gość kamila 65
wlasnie ja mam bardzo cellulit. uda, posladki i ramiona - Masakraaa;/ dzisiaj juz pije 3 herbate zieloną... jakis balsam musze kupic, mialam ale jakies tanie badziewia...

Gość Obżartuch.ONA
ja też mam cellulit wszędzie! ostatnio się pojawił na ramionach i wygląda to wstrętnie..koszulki z krótkim rękawem odpadają..noszę 3/4 tylko..

Gość kamila 65
wiem, znam ten bol.... wiesz na udach to jeszcze wiesz spodnie zakryją . a na rekach mam okropnie, i sa obwisle i do tego mam jeszcze takie krostki, co dawniej wygniatalam i teraz mam koszmarne ramiona. Nic- trzeba sie brac za siebie

Gość black____
mogę się do Was przyłączyć? Mam ten sam problem. Ciągle się objadam, mimo że nie czuję się głodna. Czuję po prostu taki wewnętrzny "mus". Coś mi mówi, że muszę zjeść tego 3-go batonika i kolejną paczkę chipsów i koniec. Wszystkie smutki i stres zajadam... I czuję się z tym coraz gorzej :(

Gość Eleeene
Miałam cellulit na udach i pośladkach. No mi balsamy nie pomagały, kremy też nie. O tym pilingu wyczytałam na kafe... inne metody są z różnych for, stron i poradników. Dopiero one przyniosły u mnie skutek.

Gość Obżartuch.ONA
to jest straszne..takie młode laski jesteśmy a takie zaniedbane ale za miesiąc będziemy szczupłe, zgrabne, z gładką skórą:) musi tak być:)

Gość sfdsv
dziewczyny!!!! ja mam to samo tyle ze ja mam bulimie... juz 10 laty. i zamiast od diety powinnyscie zaczac od terapii bo jedzenie to wasz sposob na rozladowywanie napiecia, musicie nauczyc sie rozladowywac je w inny, zdrowy sposob. dieta sama nic wam nie da. nie wyleczycie zeba trujac go proszkiem przeciwbolowym dopoki nie znajdziecie przyczyny bolu i tej przyczyny nie wyeliminujecie....

Gość kamila 65
JAsne Black :) razem razniej:) jak to mowią- Kupy nikt nie ruszy :D Eleene tez slyzlam o kawie. moj tata pije 2 razy dziennie, to wieczorami robilam sobie z fusow i z 2 lyzkami oliwy taki peeling. serio pomaga ale jak to ja -LEŃ NIE Z TEJ ZIEMI! no i znudzilo sie dbanie o siebie... ale nie ! teraz bd inaczej. nie zapuszcze sie tak okropnie

Gość kamila 65
Sfdsv bez przesady! my nie jestesmy chore , tylko cholernie zapuszczone. a to jest roznica, nie musimy chodzic na terapie. Tylko wspolnymi silami walczyc o silną wolę :)

Gość black____
miło;) może razem jakoś nam się uda wyzbyć tego okropnego nałogu... napiszę jeszcze może dziś, trzymajcie się :)

Gość Obżartuch.ONA
moja silna wola robi ze mną co chce;)

Gość kamila 65
jeszcze cholerka, mam z wlosami problem. od 3 m-cy prostuje non stop. mam dobra prostownice ktora nie niszczy tak bardzo jak taka zwykla, bo po niej pewnie juz bym nie miala wlosow. ale mam znisczone i przesuszone... wypadają bardzo.. jakis drozszy srodek musze sobie kupic...

Gość Obżartuch.ONA
ja też prostuję i używam zwykłej odżywki timotei i nic im nie jest. Jedynie się trochę rozdwajają ale raz na miesiąc podcinam:)

Gość sfdsv
bez przesady! my nie jestesmy chore , tylko cholernie zapuszczone. a to jest roznica, nie musimy chodzic na terapie. Tylko wspolnymi silami walczyc o silną wolę o Boze..no to widze ze jesetscie zielone w temacie. kompletnie zielone..macie bulimie!!!! tak samo jak ja, tyle ze nie pozbywacie sie jedzenias. bulimia nervosa-kompulsywne obzeranie sie. sa trzy jej rodzajer-obzeranie sie i zostawianie jedzenia czyli wy, obzeranie sie i zyganie jak ja i obzeranie sie i wyproznianie sie np lewatywy, srodki przeczyszcajace. macie powazny problem i jest to problem psychologiczny , jak myslisz skad bierze sie nadmietrny glod??? bo twoj organizm tyle potrzebuje, bzdura, twoj mozg reaguje na stres i napiecie tak ze wydziela hormon odpowiedzialny za poczucie glodu tak wiec wszystko jest zwiazane z emocjami. siedze w tym teamcie za dlugo by nei wiedziec o czym pisze, lepiej zainteresujcie sie tym teamtem glebiej zamiasdt tracic czas na bezskuteczne dzialania

Gość kamila 65
jaką ze spłukiwaniem? ja mam z Gliss kur teraz, bardzo fajnie sie roczesują po tym :) ale i tak musze jakąs kuracje kupic albo ampułki bo są osłabione bardzo. jak tam Karolcia? co zjadlas dzis? :D

Gość Obżartuch.ONA
no zjadłam ten chlebek z serkiem i czekam do 14.30:) ja w dzień nie mam problemu z jedzeniem ale jak tylko nadchodzi wieczór...

Gość kamila 65
dokladnie jak ja. jak jeszcze do szkoly chodzilam to wiesz, co rano codziennie sobie myslalam dzisiaj wytrzymam dzisiaj wytrzymam! a tu nie.... rano jakas kaszka czy male sniadanko, w szkole tez sie pilnowalam zeby jesc malutko i ok... ale jak wracalam do domu... to samo! obzarstwo! obiad a potem wieczorami napychanka slodyczami. ja o 8.30 jeszcze jadlam, wiec teraz chyba skocze po jogurt do lodowki :)

Gość Obżartuch.ONA
kamila to maturę pisałaś teraz?

Gość kamila 65
tak tak. no i teraz juz mi sie wakacje zaczną wiec tym bardziej nie chce zeby nalezaly do najgorszych. dlatego masakrycznie chce schudnąc. a Ty? studiujesz? pracujesz? a co?

Gość Obżartuch.ONA
Ja jestem na 3 roku studiów(zaocznie, prawo) i pracuję. Wakacje mam w sierpniu ale już teraz chciałabym fajnie wyglądać..w czerwcu to już musowo muszę być szczupła:) jak poszło na maturze? co zdawałaś?

Gość kamila 65
ooo cholerka prawo :) fajnie. a gdzie pracujesz? ja biologie... ale jeszcze nie wiem gdzie sie wybieram

Gość Obżartuch.ONA
pracuję w agencji pracy tymczasowej, stawiam na prawo pracy bo najciekawsze wg mnie z całego tego szajsu;) ogólnie to nie polecam jeśli ktoś nie chce robić kariery tylko mieć normalną pracę a po niej luz;)

Gość kamila 65
teraz zjadlam sb w miseczce serek ten taki ziarnisty i wkroilam calego pomidora i calego ogorka:) nigdy tak nie jadlam ale bdb Ci powiem:)

Gość kamila 65
a ile jestes juz ze swoim chlopakiem?

Gość Koda Hafez
Chyba muszę się przyłączyć... U mnie również wini jedzenie słodyczy, zaczęło się jakieś 2 lata temu, kiedy bardzo drastycznie się odchudziłam (w dwa tygodnie około 7 kg) a potem nastąpił efekt jojo plus tarczyca plus hormony brane na problemy kobiece. Z 58kg poszłam do 70 i tak jest do dziś. Biegam, nie jem tłusto, tylko jem dużo cukru. Nie umiem sobie odmówić, a jak sobie odmawiam (np przez 3 tygodnie) to potem się rzucam i potrafię zjeść 3 czekolady jednego dnia :( (mam 21 lat)

Też dołączam,co prawda nie jem słodyczy i zaczęłam myśleć nad tym co jem już w zeszłe wakacje.Dużo osób mówiło mi że schudłam,ale ostatnio mało się ruszam.Generalnie jestem zadowolona z całego swojego ciała poza brzuchem :O W sumie to chyba wszystko "idzie"mi w brzuch, tyłek mam mały,nogi zgrabne, tylko brzuch dość duży.A rano zjadłam 3 tosty(6 kromek chleba tostowego...)

Gość Obżartuch.ONA
kamila - 6lat:) a ty?

Gość kamila 65
3 miesiące tylko. 6 lat? podziwiam....:) planujecie slub juz pewnie? jak tam nie pokusiłas sie na nic? bo ja sie trzymam ostro:)

Gość kamila 65
czyli jak narazie podsumowujac 2 kiwi , serek danio, dosyc duza porcja serka ziarnistego plus pomidor i ogorek. a WY?