Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura to bzdura

Matura z geografi

Polecane posty

Gość matura to bzdura

jak w temacie, co można wziąć na maturę z geografii ? np kalkulator ? i jakie zadania trzeba na niej rozwiązywać ? o skalach nie mówię:)

Gość wederkaka
pisałem mature 4 lata temu i tak:oczywiście skala,obliczanie czasu,czytanie wykresów,porównania wykresów,PKB,typy rolnictwa,Tatry(pasma),ważniejsze zabytki na świecie,główne okręgi przemysłowe,typy mórz,strefy klimatyczne,typy jezior,skał,fiordy oczywiście wszystko to co największe czyli najwieksze szczyty poszczególnych kontynentów,najwieksze jeziora,morza itd. rasy(porównania),najbardziej wysuniete przylądki Europy i Polski,oczywiście też roślinnoś tundra,stepy(występowania),organizacje,UE-daty wstąpienia poszczegółnych Państw,energie np.wady i zalety elektrowni jądrowej Wymagania: czarny długopis kalkulatoe gumka ołówek cyrkiel,linijka,temperówka

Gość tgb
ja tam biore tylko dlugopis

Gość matura to bzdura
wederkaka - :) dziękuje zdaje poziom podstawowy :D więc nie będzie mi aż tyle informacji potrzebnych :)

Gość wederkaka
oczywiście województwa moze być naprzykład mapka z województwem i trzeba podać stolice np Województwo warmińsko-mazurskie-olsztyn,morze Bałtyckie zasolenie,głebokość,wypy,najieksze wypy na świecie,rolnictwo,hodowla takich czysto matematyczno zadań jest mało do obliczania i to własnie skala,czasy oraz współrzedne