Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojamamama

temperatura a ciąża.

Polecane posty

Gość mojamamama

Cześć dziewczyny ! temperaturę mierzę sobie rano przed wstaniem z łóżka i późno wieczorem bo godzinnym leżeniu w nim. Jest ona taka sama i rano i wieczorem... Zastanawiam się czy temperatura w ciąży utrzymuje się przez całą dobę na tym samym poziomie, czy jednak przez noc spada, a rano znów wzrasta? Dziękuje Wam bardzo :)

Gość mojamamama
upup.

Gość mojamamama
dziewczyny?

Gość niedługo zostanę mamą
ja jak zaszłam w ciążę, to miałam temp. w granicach 37-37,5 wahała się w ciągu dnia

Gość mojamamama
a w nocy? :>

Gość 777777777777777777777777777777
zalezy od organizmu, ciaze mozna poznac jak wyzsza temperatura, mierzona rano utrzymuje sie jakies 20 dni, tzn niby po 18 dniach od owulacji jak jest wyzsza tempka mozna przypuszczac ciaze a po 21 dniach niby sie potwierdza, choc czasem faza lutealna (pomiedzy owulacja a okresem) sie wydluza troche

Gość 777777777777777777777777777777
nie mierzy sie w nocy , tylko rano :)

Gość niedługo zostanę mamą
w drugiej fazie cyklu moja temp nigdy nie przekraczała 36,8 dopiero w ciąży miałam powyżej 37, a mierzyłam w dzień, bo myślałam, że przeziębiona jestem a nie w ciąży ;) należy mierzyć zawsze rano przed wstaniem z łóżka o tej samej godzinie

Gość mojamamama
normalnie temp. mam okolo 36,5-,6 stopnia. Teraz spóźnia mi się okres i jest ina 36,8 jednaak... Wzrostu temp nie miałam przez jakies 4-5 miesięcy. Jednak wcześniej tempoeratura po owulacji aż do dnia okresu utrzymywała się na poziomie 38 stopni. Czy może to znaczyć że od takiego długiego czasu mam cykle bezowulacyjne?