Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgbgggf

jak schudnąć? co robię źle? pomocy!

Polecane posty

Gość fgbgggf

Mam 170 cm wzrostu ok. 60 kg, chciałabym ważyć z 5 kg mniej...jem naprawdę niedużo ;/ nie wiem czy jeść lepiej tylko wtedy kiedy jestem głodna, czy lepiej regularnie? nie chcę diet, bo nei jestem ich zwolenniczką, a też nie cche sobie wszystkiego odmawiać, tylko czadsami też zjeść coś słodkiego czy mniej zdrowego... Jak Wy chudzinki robicie to, że jesteście tak szczupłe? Teraaz zbliza się sesja, więc też nie będę miała za wiele czasu na jakiś sport... A czy duży wpływ ma na to wszysctko co weekendowe imrpezowanie = picie alkoholu? Jak osiagnąć niższą wagę i kilka cm mniej w biodrach?

Gość waga stoi, bo...
jesz nieduzo. organizm mysli, ze nic nie dostanie- slusznie i magazynuje to, co dostarczasz. zjesz wiecej, rozruszasz metabolizm i zaczniesz chudnac, pod warunkiem rzecz jasna, iz nie bedziesz przekraczala dziennego zapotrzebowania energetycznego.

Gość fgbgggf
a jakie jest ? mam 21 lat, stdiuję, raz w tygodniu fitness, w weekend trochę rower

Gość , fgbgggf
zle wczesniej napisalam waze 160kg

Gość ryba piaskowa
Co Ci da 5 kg mniej? Jakie masz wymiary bo to jest kluczowa sprawa. Twoja waga jest prawidłowa, na pierwszy rzut oka. Pytanie czy jestes otłuszczona czy masz mięśnie?

Gość fgbgggf
wyzej podszyw! 88-68-96 nie cwicze intensywnie wiec miesni tez jakis duzych nie mam

Gość ryba piaskowa
link powyżej świetny Ile jesz kalorii dziennie? Mały wykład: -nie schudniesz jedząc za mało -nie schudniesz jedzac byle co -nie schudniesz nie jedząc wartościowego tłuszczu (tylko Ci okres zaniknie) -nie schudniesz bez wysiłku fizycznego (cwiczenia siłowe + interwały/aeroby) polecam: http://www.sfd.pl/-t585708.html mozesz się motac i olać co do Ciebie piszę, ale jeśli naprawdę chcesz zredukowac tłuszcz zacznij jeść (minimum (1700 kcal dziennie) i ćwiczyć. Na siłowni, z ciężarami. Innego wyjścia nie ma. A jak Ci ktos mówi że jest kłamie.

Gość ryba piaskowa
Ps. Wymiary masz niezłe, wielkiej redukcji nie potrzebujesz stracic 5 kg przy Twoich wymiarach to anoreksja.natomiast jeśli chcesz sie pozbyc centymetrów i ujędrnic ciało coby sienie trzęsło no to my way or no way.

Gość fgbgggf
macie rację...chyba po prostu muszę więcej jeść, zdrowo + ruch i będą najlepsze efekty. b w ostatnim czasie naprawdę mało jadłam, prawie samo musli i tyle i nic nie chudlam, wiec chyba jest w tym prawda.

Gość ryba piaskowa
jadłaś same węgle, pewnie też i proste bo w kupnych musli jest dużo cukru, a to od węgli prostych sie tyje. Jedz musli na śniadanie, ale sama je zrób z płatków owsianych, owoców, itp. I jedz rzeczy jak najmniej przetworzone: jajka, mięso, warzywa w ilości jakiej chcesz, nie wliczaj ich do bilansu kalorycznego (wierz mi ) chleb razowy, no i tłuszcze. Jedz zanim Ci metabolizm stanie i utyjesz od listka sałaty

Gość fgbgggf
a robiąc sama muslit o i tak przecież wrzucę do niego suszone owoce itp. to mialo platki owsiane, slonecznik, siemie lniane, owoce suszone, rodzynki, platki ryzowe itp 100g - 330 kcal

Gość ryba piaskowa
owoce suszone są znacznie bardziej kaloryczne niż świeże.Truskawki, maliny, jabłka świeże to znacznie lepsza alternatywa. Płatki ryżowe sa z reguły przetworzone sa to wegle bezwartościowe w przeciwienstwie do owsianych, które maja błonnik. Czasem do musli dodaja jakies czekoladowe wiórki czy inne miodopodobne swinstwa stad moje obawy.

Gość fgbgggf
wiem, rozumiem :) ale to wydaje mi się naprawdę dobre i pyszne, a jadłam wiele. Ma dużo różnych otrębów, ziarenek, dużo płatków owsianych. A nawet patrząć, że same płatki owsiane z 100 g mają ok. 250 kcal, a to musli ma 100 g 330 kcal to jest chyba dobre :)

Gość ryba piaskowa
Jedz to musli jak Ci służy ale patrz na skład i kupuj świadomie. Po co jeśc syf jak można jeść zdrowo.

Gość ryba piaskowa
http://tnij.org/lsrx to jest link do dziennika dziewczyny, która tez tu szukała pomocy moth_83 to ja. Przesledź wątek popatrz co ona je i jak ćwiczy bo wzrost i wagę macie podobne. Ona zaczęła od zerowej wiedzy na temat prawidłowej diety. Teraz je z prawidłowym rozkładem. Kwestia determinacji.

Gość KarinaMarlena
Z tego co piszesz wydaje mi się, że potrzebujesz lekko zmienić swoje nawyki żywieniowe. Istnieją w fitness klubach takie krótkie programy, gdzie pod opieką specjalistów zmienisz je, dowiesz się jak prowadzić zdrowy styl życia no i przede wszystkim osiągniesz zadowalające rezultaty. Ja przeszłam taki 9 tyg program, miałam konsultacje z dietetykiem, masaże, regularny trening fitness w grupie, która nawzajem się mobilizowała i treningi personalne (by nauczyć się efektywnie ćwiczyć) do tego suplementy no i wszelkie wsparcie mentalne od specjalistów. Najważniejsza była odpowiednio dobrana dieta i indywidualne podejście do każdego uczestnika. Ja jestem zadowolona a przede wszystkim po takim programie nie wróciłam do dawnych nawyków Chodziłam na Slim Body w Everybody Fitness Club w Warszawie, z tego co wiem teraz mają program Bikini Body, więc możesz sobie sprawdzić na ich stronie www.everybody.pl Pozdrawiam i trzymam kciuki za wytrwałość!

Gość fgbgggf
dzieki za radę , ale ja nie chce sztucznych wspomagaczy, a na chodzenie do klubu fitness itp nie mam obecnie czasu. Chcę sama w domu się zdrowo odzywiac i miare wolnego czzasu spedzac czas aktywnie, tylko jak to wszystko madrze robic?

Gość fgbgggf
wody akurat piję dużo, tak samo jak i herbaty zielone i czerwone

Gość fgbgggf
Od poniedziałku biorę się porządnie za siebie! Regularnie zdrowo jeść! A nie rzadko ;/

Gość stosująca podobne zalecenia
policz sobie BMI jak jesteś w normie to po ci to , jakbyś ważyła 70 kg to rozumiem, może jak już tak chcesz to może zrzuć z bioderek ale tu trzeba ćwiczyć , to ci spadnie kilka cm;) mniej ważyć nie musisz, za niska waga też jest niebezpieczna (mogą o tym świadczyć słabe kruche kości) http://bmi.pasiasty.pl/

Gość waga jest indywidualną sprawą
wagę masz akurat w normie , jeśli chcesz się tylko z wagi odchudzić to jesteś niedorozwinięta idiotką , chcesz mieć niedowagę twoja sprawa :P (anemia , słabe łamliwe odwapnione kości)ja jestem podobnego wzrostu ale jestem wysportowana i mam mocne kości, zero złamań jak już to tylko występowały stłuczenia(przy kilku wypadkach) przy twojej wadze wyglądałam jak szkielet (w biodrach 87 w pasie 58) a najlepiej przy wadze 65-68 a to i tak granica w normie dla 170 cm , wiem ,że jakieś idiotki mnie zjadą ,że wyglądam jak pokraka czy słonica ale mi to lotto, wybacz te ostre słowa ale nie jesteś poważna , robisz sobie szkodę i nie masz się czym chwalić

Gość fgbgggf
ja głownie nogi chciałabym wyszczuplić...i starcić z 5 cm w biodrach ;/

Gość majka 222
ja też mam wzrost 171 i ważę 67 kg i jest idealnie nie rozumiem dziewczyn ktore robią z siebie wieszaki przecież to ani ładne ani apetyczne :)

Gość majka 222
koleżanka wyżej dobrze pisze nic dodać nic ująć a jeśli bardzo chce się stracić na wadze to podstawa 5 posiłków dziennie jeśli się nie lubi ćwiczyć to spacer :)po schodach a nie windą itp. dużo warzyw owoców ciemne pieczywo zdrowe odżywianie zrobić papa kluchom odstawić ziemniaki i słodkie puste kalorie które nic nie dają lepiej zjeść słodki owoc banany winogrona też odstawiamy i problem z głowy :)

Gość majka 222
a i jeszcze woda podstawa 2 litry dziennie lub herbaty czerwona zielona :)🖐️

Gość fgbgggf
akurat pieczywo jem ciemne, wodę piję i herbaty i to już od lat :) A co do ziemniaków, t wacale nie są kaloryczne, mają dużo błonnika i witamin, a ludzie mylnie mówią, że są kaloryczne. Kaloryczne jest to czym je polewamy :)

Gość trzeba mieć silną wolę
chleb żytni w sklepie tylko z nazwy :Pjeśli nie jest na zakwasie to co , myślisz ,że zdrowy , zdrowego chleba nigdzie nie kupisz trzeba sobie upiec samemu ;) myśleć trochę myśleć , ciemne pieczywo to tak naprawdę jasne pszenne i karmelizowane albo barwione :( udaje tylko inny zdrowy np prawdziwego razowca na zakwasie za taki albo jest z dodatkiem niewielkim żytniej razowej mąki , chleb na zakwasie można kupic w kilku regionach ale jest on raczej drogi( średnio 25 zł za kg) albo zacząć piec samemu :P

Gość do to zależy od sywetki
do fgbgggf masz wagę w normie nie rozumiem cię :( jak coś wygląda nie tak to poćwicz może dane partie ciała , nie ma co się odchudzać na siłę