Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No cholerka nie da sie

Mam problem z autem... jest tu jakiś mechanik, który pomoże ??

Polecane posty

Nie chce mi odpalać auto :O tzn czasem odpali np. rano, a popołudniu jak wracam do domu to juz lipa :O I nie jest to sprawa akumulatora bo jest nowy, a nawet zmieniałam akumulator na inny i to samo :( CO może być przyczyną? Byłabym wdzięczna za pomoc

Ale jak mam dokładnie opisać? ;) Np. przedwczoraj normalnie jeździłam, pojechałam na staje, zgasiłam i już nie odpaliłam :O Świeci się kontrolka akumulatora i oleju. Jak odpala normalnie to olej gaśnie, a akumulator dopiero jak przy gazuję. Jak nie chce odpalić to jest tak, że jak przekręcam kluczyk to tak jak by praktycznie nic się nie działo, w innym aucie jak nie chciało odpalić to tak charczało jak by, wiesz o co chodzi :) a tu nic, malutki chark i tyle. Wczoraj kolega odpalał mi od siebie, więc byłam pewna, że to akumulator, pojechałam do brata założył inny i to samo :O więc akumulator raczej odpada prawda? :)

A no i auto ma trochę lat z 97 r fiat uno

Gość misia pisia umca rumca
alternator??? mialam to ssamo

Gość misia pisia umca rumca
uu i tez to bylo uno z 97 ;)

Raczej kręci ale chyba chwile, zaraz jest cisza zupełna. Kurcze nie znam się na tym za bardzo.... :) Jak wczoraj ten kolega co odpalał mi od siebie zaglądał pod maskę to mówił, że kręci :) A może to być np. wina oleju? tzn chodzi mi o to czy nie trzeba wymienić całego na nowy?

jeśli nie gaśnie kontrolka od akumulatora tzn ze nie ma ladowania i że masz alternator popsuty albo pasek od alternatora stary i za luźny

Gość nie pozostaje nic innego
tylko udac się do mechanika. z twoich opisów nic nie wynika skoro nawet nie wiesz czy rozrusznik kreci czy nie.

Gość kontrolka od alternatora
gaśnie wtedy kiedy alternatoir zacznie normalnie ładować a więc już po odpaleniu silnika.

Gość to na pewno nie jest
wina oleju.

Gość Xxxmen
Jak nie wiesz nawet czy kręci to moze to rower jest . Rób sobie jaja z ludzi gdzie indziej .

Gość napisałaś że.............
Raczej kręci ale chyba chwile, zaraz jest cisza zupełna. jeśli jest tak to mogą być brudne klemy i trzeba je papierem ściernym przeczyscić alebo może być rdza w połaczeniu minusa akumulatora do "masy' samochodu. oraz np uszkodzone (brudne) połaczenie plusa do rozrusznika.

No kurcze wydaje mi się, że kręci... i z tego co kolega mówił to tak jest. Mówię, że za bardzo się nie znam na tym.... tym bardziej, że jeżdżę tym autem od kilku dni... :O O wcześniejszym aucie wiedziała wszystko i nawet sama czasem coś robiłam :D bo lubię takie rzeczy ale tego jeszcze nie znam na tyle :P więc pytam tu, może ktoś będzie mi w stanie coś podpowiedzieć :)

Mój brat wczoraj to robil i dalej to samo :O przez chwile było ok, a ja powiedzmy 4 godzinach jak wróćiłam do domu to to samo ( z tym, że te 4 godziny nie jeździłam ciągle)

Gość olgaola85
najpierw sprawdz uklad zaplonowy swiece kable filtry :P mi tez tak umarl pod domem a na nowych swiecach jak zloto

Gość olgaola85
jak mi sie zjebal alternator to nie krecil wogole:P na straych swiecach krecil trochu:P

Dzięki wszystkim za [pomoc :_)

ej ja miałam tak w golfie trójce tzn nie mógł "chwycić" kręcił ale nie zapalił. okazało się, że kable mi zamakały i kupiłam osłonę pod silnik, teraz jest już dobrze.

Gość gość
popatrz na date ten temat umarl juz 3 lata temu a ty teraz piszesz