Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łojakciepło

Dziwny chód dziecka

Polecane posty

Gość łojakciepło

Córka zaczęła chodzić jak miala rok i 3 tyg. Od razy wykoślawiły się nózki, wygladało to tak jakby na beczce prostowane były. Teraz jest ok, nogi sa proste. Nosi buciki bartka ze sztywnym zapiętkiem profilowane, buciki daniel po domu też sa profilowane i jedne i drugie zginają się pod palcami, nie sa sztywne. Nie podoba mi się jednak jak chodzi bo chodzi tak jakby okrakiem. Dzieci w Jej wieku chodza prosto mimio pampersa. Umówiłam się do lekarza ortopedy ale wizytę mamy dopiero na koniec maja. Mam pytanie do mam z podobnym problemem, czy to się cofnęło? Czy potem Wasze dzici chodziły normalnie? Witam D3 podaję nadal, podawłam cały czas. Córka ma rok i 8 mc.

Gość kukukukuku
zrób usg bioderek- może ma płytkie panewki stawowe

Gość łojakciepło
USG miała robione od urodzenia i za każdym razem było wszytsko ok. ostatnia wizyta u ortopedy to juz chyba 3 albo 4 jak zaczęła chodzić, lekarz powiedział ze to fizjologiczne i zeby kupic odpowiednie obuwie a powinno się cofnąć. Ok, nóżki się wyprostowały ale nie podoba mi się jak chodzi.

Powinno się cofnąć.

może się jej poprawi, tak czy siak wizyty kontrolne u ortopedy nie zaszkodzą.

Gość dokładniejak poprzednicza
pisze, wizyta nie zaszkodzi;]

Gość zgłos to
u peduatry i powinni dla spokoju Twojego skierowac dziecko do neurologa-ewentualnie zleca rehabiliatcje-cwiczenia-ja tak mam z moim dzieckiem,tylko,ze ona chodzila na paluszkach i tez mamy cwiczenia-jest teraz super!

Gość a po co do neurologa
Co ma wspólnego zginanie nóg w kolanach ? chyba do ortopedy a nie neurologa?

Gość zgłos to
ja tez tak myslalam,ale dali skierowanie do neurologa na zbadnie odruchow w nózkach,tez sprawdzali koslawosc kolan-dziecko musi duzo siadac po turecku i jedzic na rowerku,nie musi pedałowac,moze byc taki rowerek z podstawka pod nózki.Moja corka nie lubi po turecku siedziec,wiec siadam z nia,tzrymam ja za nozki i tka po kilka minut 3-4 razy dziennie,jest duza poprawa

Gość łojakciepło
ale ja byłam z córką i nie dali do neurologa a do ortopedy

Gość mojego brata corka
chodzi jakby miala nogi na beczce prostowane,poszli do lekarza i usłyszeli,ze dziecko do 2 lat ma prawo tak chodzic-wyglada to okropnie moim zdaniem i ja bym nie darowała,poszłabym wszedzie,ale oni uwazaja,ze jak lekarz tak mowi to tak ma byc...