Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fazjan

Czy jest tu polonistka? POMOC, MATURA!!!

Polecane posty

Gość Fazjan

Witam. byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w wybraniu tezy do tematu: Omów znaczenie i funkcje wybranych inspiracji literackich wywodzących się z Nowego Testamentu odwołaj się do kilku dzieł ;) prosze o szybką pomoc

Gość 46 latka
Jestem humanistką, lubię młodszych. Kasia

Gość Fazjan
podbijam

Gość Polonistka, 53 lata
Polonistka czeka na Twojego ogiera. Anka

Z tego co wiem, to teza musi być zawarta w ramowym planie wypowiedzi, który należało złożyć już jakiś czas temu....Więc po co Ci druga teza, skoro masz tamtą?

Gość Fazjan
nie u nas. u nas ramowy plan sie bierze ze sobą w dniu matury ;)

Gość agggattka
Ja już kilka dni po maturze ustnej z polskiego ,a Ty tak wszystko na ostatnia chwile. Kiedy masz ustna?

Gość Fazjan
za tydzien ;P

Gość agggattka
Bardzo dziwne u mnie juz w kwietniu trzeba bylo oddac. Hm nie potrafisz postawic tezy do tematu , ktory sam sobie wybrales to zdolasz napisac sobie prace? a literature przedmiotu i podmiotu juz wybrales? nie ma to jak pisac prace chwile przed ustna:P ja mialam juz gotowa w marcu hehe

Gość Fazjan
noo bibliografie mam ;D tylko mam problem z postawieniem jakiejś sensownej tezy ;D

Gość agggattka
Zalezy na czym sie opierasz dokladnie. Do czego sie odwolujesz? o czym dokladnie piszesz w pracy?

Gość Fazjan
mistrz i małgorzata, baczyński-kolęda,Miłosz-piosenka o końcu świata,różewicz-ocalony

Gość agggattka
Nie znam tych utworow niestety. Ciezki temat jak dla mnie. Ja mialam banalny i wydawac by sie moglo, ze nie ocenia mi go dobrze, a dostalam 20 punktow. Jeszli masz naprawde problem to poszukaj ogloszenia zaplac komus te 5o zl i niej Ci pomorze to ogarnac, bo sam mozesz nie dac sobie rady.

Gość problem z ortografia
jak sie pisze "poraz" drugi- razem czy osobno, jak sie pisze "odrazu"? "na pewno" osobno?, "naprawdę" razem? pytam serio bo od zawsze mam z tym problem i z wyrazem "z powrotem"- dobrze napisalem?

Gość Fazjan
eyy a może być "Nowy Testament jako księga uniwersalna naszej kultury" ?? ;) bo tyle wymyslilem sam

Gość grrrdsss
napisz Nowy Testament był inspiracją dla wielu twórców na przeełomie epok. Treść zawarta w Nowym Testamencie była natchnieniem dla wielu autorów do napisania przez nich wielu dizeł. Czy coś takiego