Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BlackCoffee

Jaką książkę polecicie do przygotowania się starań/ciąży/porodu/macierzyństwa ?

Polecane posty

Gość buagahahaha
odsylam go google i ksiegarni

"Dziecko dla odważnych", Leszek Talko. Chociaż ktoś kto nie ma dzieci i tak uzna zwierzenia autora za humorystyczną przesadę...

Gość nigdy już nie będziesz moją
po cholerę jakieś książki;/ ? dawniej tego nie było i jakoś sobie każda kobieta radziła z ciążą, porodem do 8 miesiąca normalnie pracowały a teraz ledwo się dowiedzą o ciąży to już na zwolnienie leci jedna z drugą;/ co za czasy ja pierdole;/;/ nie było takich ,,udogodnień" i rodziły się zdrowe dzieci a teraz co się dzieje? totalna masakra;/;/

ależ Ty płytka jesteś.. to nie chodzi o radzenie sobie..tylko dokształcenie ! rozumiem, że nie czytasz żadnych książek bo po cholerę :O

Gość Krolewna B
Ja moge polecic ksiazke: "W oczekiwaniu na dziecko Poradnik dla Przyszłych Matek i Ojców" autorstwa Murkoff Heidi, Hathaway Sandee. Mam taka w domu i jestem z niej zadowolona.

Gość polecam tą samą książkę
co Krolewna B. Na prawdę warto ją kupić!

Gość 123już
do przygotowań, starań... to raczej kolacja i dobre winko... ja bynajmniej polecam... a potem zamiast ksiązki to do łóżka hop! :-) A jak już ma się dzieciaka to też Talko.... nikt mnie tak nie rozbawił....

Na wesoło CIĘŻARÓWKĄ PRZEZ 9 MIESIĘCY Kaz Cooke. Babka na wesoło opisuje każdy tydzien ciąży, a oprócz tego są tam praktyczne porady dotyczące przebiegu ciąży i przygotowań do pojawienia się maluszka.

Na wesoło CIĘŻARÓWKĄ PRZEZ 9 MIESIĘCY Kaz Cooke. Babka na wesoło opisuje każdy tydzien ciąży, a oprócz tego są tam praktyczne porady dotyczące przebiegu ciąży i przygotowań do pojawienia się maluszka.

Gość ćma cme
Ja polecam "W oczekiwaniu na dziecko" cena ok 50zł ,ale dobra i gruba lektura , służyła mi przez całą ciąże ,wszytsko bardzo dobrze opisane tydzien po tygodniu, diety dla cieżarnych ,itd.. super jest naprawde polecam

tak, ja tez ZDECYDOWANIE polecam 'W oczekiwaniu na dziecko' Heidi Murkoff praz "Język niemowląt: czyli moja mama mnie rozumie" Tracy Hogg. Nic więcej nie trzeba. te drugą książkę warto przeczytać w ok 8-9miesiącu ciąży, żeby po przyjściu na świat dzieciątka nie byc kompletnie zielonym.

Na czas ciąży również polecam "Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cook, bardzo fajna książka, można się pośmiać, ale są też informacje na poważnie, oprócz tego mam książkę "Ciąża i poród", ale jak dla mnie zbyt powierzchowna. Pod koniec ciąży warto przeczytać "Język niemowląt" Tracy Hogg i "Każde dziecko może się nauczyć spać" - dwie ostatnie mogę przesłać na maila. do nigdy już nie będziesz moją: wiele kobiet nie czyta nic na temat ciąży, porodu, opieki nad dzieckiem, a później płaczą na kafe, że dziecko nie śpi, cały dzień na cycku wisi, kolkę ma itp... i nie wiedzą co robić, a wystarczyło poczytać i by się wiedziało ;)

Gość Zamiast
Kumpela podrzuciła mi "Ciąża 40 kolejnych tygodni" dr Glade bardzo fajna. Kojne opisane starania a potem każdy tydzień ciąży.

Gość olamary
Hej! Hally mogę prosić o przesłanie tych książek na meila?Z góry dziękuję.Podaję meila:olamary1981@onet.pl

Gość gość
w Rossmanie sa jakieś książki odnośnie macierzyństwa, ciąży. Nie wiem jakie, ale ostatnio rzuciły mi sie w oczy,że są :)

Gość gość
ja cztałam podręczna szkoła rodzenia. wszystko o ciąży i porodzie. sekrety położnej która została mamą. jest w formie ebooka na stronie www. poloznamama.pl dużo praktycznych porad np. jak naprawde wygląda poród, czego spodziewac sie w szpitalu czy na co zwrócić uwagę w ciąży. szybko sie czyta polecam