Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inka1989

czy to żle jak piersi przestają boleć na początku ciąży

Polecane posty

Jestem dopiero w 6tc na początku bardzo mnie boląły piersi teraz dalej bolą ale mniej czy to może oznaczać coś złego raz już poroniłam :(

Ja tak miałam. Pytałam kiedyś o to ginekologa i otrzymałam uspokajającą odpowiedź, mianowicie stężenie hormonu (progesteronu) nie utrzymuje się zawsze na stałym poziomie tylko waha się , raz maleje a raz rośnie (wszystko w bezpiecznej granicy) i dlatego raz możemy mieć uczucie że objawy ciążowe słabna a następnego dnia moga ponownie się nasilić. Jeżeli przeszłaś raz poronienie to zapytaj lekarza, może przepisze zapobiegawczo progesteron i zaleci odpoczynek?

Inka, ważne że nadal masz objawy ciążowe i że nie przestały cię całkowicie boleć, według mnie powinnaś każdą obawę skonsultować z lekarzem a powinno być ok:). Jeszcze tyle mi lekarz powiedział że jeżeli jeden objaw maleje ale pozostałe się utrzymują to nie ma się czym przejmować , dopiero kiedy większość objawów ustępuje (nagle) to należy skonsultować to z lekarzem.

wszystkie objawy bez zzmian tylko ten ból piersi mnie troche zaniepokoił ale może jestem przewrażliwiona

Wiesz, zawsze można zbadać poziom hormonu żeby się samemu uspokoić. Myśl pozytywnie i oszczędzaj się ile możesz:). Ja w 7 tygodniu miałam palmienia i odklejającą się kosmówkę i leżałam dwa miesiące w łóżku (brałam wtedy tez duphaston) a teraz mam małego 3 miesięcznego krzykacza w domu:D. Głowa do góry choć wiem co to znaczy lęk o ciążę i ciągłe wsłuchwanie się w organizm . Również pozdrawiam:)