Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sader

Dlaczego jest tak wiele singielek?

Polecane posty

Gość sader
@buihbnujn To nie sa zadne stereotypy! Tak jest, oczywiscie sa wyjatki. Poczytaj ksiazki o psychologii plci to sie przekonasz ze to nie zadne stereotpy.

Gość buihbnujn
sader kobiety zachowuja sie 'nielogicznie' zeby przyciagnac uwage faceta, zwrocic uwage na siebie (jesli facet jest zimny) nie znosze zimnych typow histeryczek tez skrajnosci sa straszne

Gość kropelka w morzu
Mów za siebie cream.Zresztą normalny facet to pojęcie względne.Prawdopodobnie nie znam Twoich kolegów więc trudno mi powiedzieć,co jest przyczyną ich samotności. Może faktycznie są zbyt klusowaci i zakompleksieni...przecież dobry facet nie musi być ciepłą kluchą.

Gość kropelka w morzu
no racja,mówiłam przecież,ale wiesz z czym empatia ma wiele wspólnego? Jeśli nie to pozwól,że Ci powiem - Z MIŁOŚCIĄ,O KTÓREJ CAŁY CZAS JEST TU MOWA.

Gość sader
"tak samo sader mozesz być mega inteligentny a być chamem i prostakiem bez serc" Alez oczywisce ze tak, jest taka mozliwosc. Co nie zmienai faktu ze kboiety nie sa logiczne! Sa nielogiczne, logicznie myslacy faceci nie sa w stanie zrozumiec kobiet, bo sa nielogiczne. Dla faceta 2 plus 2 to jest 4. Dla kobiet to 5 albo 3 albo jeszcze inna wartosc. Cytujav klasyka - " z kobieta nie dojdziesz"

Gość sader
Ale milosc to jest uczucie. Kobiety sa istotami uczuciowymi a mezczyzni logicznymi, dlatego tym drugim trudniej przychodzi empatia! Rozumiesz? To jest natura.

Gość kropelka w morzu
jesli więc schemat jest taki,że mężczyzna posługuje sie logiką a nie uczuciami a kobieta uczuciami i ma w sobie więcej empatii - to odpowiedz sobie sam,kto tu jest bardziej zdolny do miłości ? Czy facet,który zdobywa kobietę,żeby mieć seks i sprzątanie i gotowanie,czy kobieta,która pragnie uczuć,ciepła i bliskości?

Gość sader
"Kobiety są bardziej empatyczne od mężczyzn, bo mają znacznie mniej testosteronu sądzą uczeni Bezinteresowność, czułość i delikatność mogą być cechami w dużym stopniu dziedzicznymi. Dowód? Częściej w podobnym natężeniu występują u bliźniąt jednojajowych, które niemal w 100 proc. mają taki sam genotyp, niż u dwujajowych dzielących ze sobą tylko 50 proc. DNA. Co ciekawe, zależność ta jest znacznie wyraźniejsza u kobiet niż u mężczyzn. To wnioski z badań przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu w Edynburgu, o których pisze „Biology Letters". Wzięło w nich udział prawie tysiąc par amerykańskich bliźniaków. Uczeni przeanalizowali zachowanie uczestników pod kątem prospołecznych postaw, takich jak poczucie obowiązku obywatelskiego, zaangażowanie w pracę i troska o dobro innych. W przypadku trzeciego z tych obszarów zapytali np., na ile respondenci są skłonni płacić więcej za opiekę medyczną, aby wszyscy, w tym ludzie biedni, mieli do niej dostęp. Osobami najbardziej szczodrymi okazały się bliźniaczki jednojajowe. To sugeruje, że genetyka ma wpływ na zachowania prospołeczne tłumaczy Gary Lewis biorący udział w badaniach. Gdybyśmy uzyskali takie same wyniki zarówno w przypadku bliźniąt dwujajowych, jak i jednojajowych, oznaczałoby to, że dominujący w tym względzie jest czynnik środowiskowy. Nieprzypadkowo to kobiety okazywały więcej serca. Taka rola przypisana jest im kulturowo. Ale badania potwierdzają, że rzeczywiście jest coś na rzeczy. Zazwyczaj to panie lepiej sobie radzą w testach, które polegają na odczytywaniu emocji z ekspresji twarzy. Chyba że otrzymają testosteron. Dowiodło tego niecodzienne doświadczenie przeprowadzone przez naukowców z Uniwersytetu Cambridge i uniwersytetu w holenderskim Utrechcie. Jak pisze „PNAS", wzięło w nim udział 16 kobiet, którym podano małą dawkę męskiego hormonu. To wystarczyło, by stały się mniej empatyczne. Na tym przykładzie widać, że nawet niewielkie zmiany hormonalne mogą mieć daleko idący wpływ na nasz umysł komentuje uczestniczący w programie badawczym prof. Simon Baron-Cohen. Jego wyniki potwierdzają teorię, według której testosteron może odgrywać rolę w rozwoju autyzmu. Schorzenie to polega na problemach z komunikacją uczuć i związkami społecznymi. Nieprzypadkowo znacznie częściej występuje u chłopców niż u dziewcząt. " Zrodlo. rp.pl

Gość kropelka w morzu
no właśnie rozumiem..a co,może nie powinnam,przecież nielogiczna jestem...tylko w takim razie po co tak jojczycie o materialistkach,skoro uczucia sie dla was nie liczą..oczywiscie cały czas mówimy o pewnym schemacie,bo ja w przeciwieństwie do Ciebie wiem,że tak nie zawsze jest,a Ty chyba nadal myślisz,że wszystkie kobiety są takie same.

Gość sader
"Czy facet,który zdobywa kobietę,żeby mieć seks i sprzątanie i gotowanie,czy kobieta,która pragnie uczuć,ciepła i bliskości?" Ale facet nie zdobywa kobiety do tych celoow, czy tez tylko tych! Rozumeisz to? Czy twoj mozdzek nie jest tego w stanie pojac?

nie są ceepłymi kluchami ani zakompleksieni poprostu normalni ale widocznie z jakiegos powodu nie spełniają wymogów lasek . wy macie większe wymagania niz faceci

Gość kropelka w morzu
sader,a weź mi jeszcze powiedz,czy Ty wychowujesz sie na artykułach z neta czy jak? No bo cały czas wklejasz tu jakieś teksty.To troche dziwne,nie uważasz? Ja mówię za siebie,mówię to co czuję,to co myslę,jak ja widze świat,analizując różne zachowania,obserwując i wyciągając wnioski,no nie wiem,wydaje mi sie,że to logiczniejsze niż wklejanie cudzych opinii i wątpliwej jakości artykułow opartych na wątpliwej jakości badaniach. "Ale facet nie zdobywa kobiety do tych celoow, czy tez tylko tych! Rozumeisz to? Czy twoj mozdzek nie jest tego w stanie pojac?" Rozumiem.Bo wszystko zależy od tego,jaki jest ten facet,nie można wrzucić wszystkich do jednego wora.A czy Ty rozumiesz,że nie wszystkie kobiety lecą na kasę i są głupsze od facetów? Nie można wrzucić wszystkich do jednego wora,czyż nie?

Gość o tak jak
bym czytal wymogi firmy ktora przyjmie kogos na staz.jestescie glupimi istotami i liczy sie dla was tylko szacunek bo jestescie kobietami.no sory raczej glupimi koorwami co mysla ze fenimizm nalezy tylko do was!"? faceci to tez istoty gdzie nie dadza sobie napluc w talerz przez takie suki jak wy kobiety,szmaty

Gość kropelka w morzu
a empatia to współodczuwanie,dlatego cóż,kobiety prędzej zrozumieją faceta niż facet kobietę.Aha,no i co to za logika - mówicie,ze znając kobiety to to i tamto,że wszystkie kobiety chcą tego a nie chcą tamtego,a zaraz dodajecie,że jesteśmy takie nie logiczne,że nie sposób nas zrozumieć? :D To jest ta wasza logika?Tak? :D no świetna,w takim razie gratuluje.

Gość buihbnujn
kropelko w morzu cos widze u sadera tawrdy szowinizm i brak samodzielnego myslenia... to bardzo przykre poza tym zgadzam sie ze wszstkim, co napisalas

Gość sader
"wątpliwej jakości artykułow opartych na wątpliwej jakości badaniach." Watpliwej jakosci badaniach? Na jakies podstawie tak sadzisz? Nie masz zadnych podstaw by tak sadzic, by podwaza te badania. Badanie byly robione przez powazanych naukowcow, zacytowala je powazny dziennik. Jestes ignornatka!! Podwazasz nauke, jestes madrzejsza od naukowcow? , fachowcow ktorzy sie tym zajmuja na codzien? Podwazasz te badania i ich jakosvc tylko dlatego ze one nie zgadzaja sie z twoim widzimisie!

Gość sader
"Aha,no i co to za logika - mówicie,ze znając kobiety to to i tamto,że wszystkie kobiety chcą tego a nie chcą tamtego,a zaraz dodajecie,że jesteśmy takie nie logiczne,że nie sposób nas zrozumieć? " Podrecznikowy przyklad kobiecej logiki! 2 pllus 2 o 5. Kobieto, wiem ze nie ejstes twoja najmcniejsza strona myslenie, ale postaraj sie pomyslec czasem, nie wymagam od Ciebie byc byla drugin Einsteinem, wymaga, bys zrozumiala ze 2 plus 2 to 4! Chyba duzo nie wymagam?

Gość kropelka w morzu
skoro tak rozumujecie,to logiczne,ze nie wiecie czego chcemy tylko tak wam sie wydaje,z jakiegos powodu bardzo zalezy wam na tym,zeby okazac swoją wyzszośc nad nami,że wy to więcej wiecie i rozumiecie i przez to gubicie sie we własnych przemysleniach,bo sa na szybko,aby miec zdanie na dany temat,tylko nie do konca jest ono przemyslane.tak sie moze zdarzyć.Chcecie nas przejrzec,ale idziecie złym torem - nie umiecie sie w nas wczuć,tylko staracie sie stworzyc pewien pozornie logiczny schemat,moze to podnosi wasze ego..

Gość buihbnujn
no wlasnie, kropelko, chodzi o DOMINACJE! a jak sie puszy i probuje Cie ponizyc, byle tylko sie wydawalo, ze jest wyzej od Ciebie :D typowe

Gość sader
"Chcecie nas przejrzec,ale idziecie złym torem - nie umiecie sie w nas wczuć,tylko staracie sie stworzyc pewien pozornie logiczny schemat,moze to podnosi wasze ego.." Nie umiemy Was zrozumiec bo nie mamy tak rozwinietej empatii jak kobiety(dlatego Wy mimo ze nie grzeszycie inteligencja, logicznym rozumowaniem mozecie zrozumiec logicznych facetow w sposob pozalogiczny) a Was sie nei da zrozumiec stosujac logike bo nie jestescie logiczne! I kolo sie zamyka!

Gość o tak jak
kropelka sory stara ale pierdolisz smety ! wczulem sie w nia na maxa,dalem z siebie wszystko ale tak jak mowila na poczatku nie wiem jak dalej bedzie,moze byc tak ze znudzisz mi sie i co ty na to? ja poszedlem na calosc , skoncentrowalem sie na calej jej i tak nic nie pomoglo.no odpowiedz KROPELKA

Gość sader
Poza tym jak tak Wam przeszkadza brak empatii u facetow, to ze nie potrafimy Was zrozumiec to sei wiazcie z kobietami! Kobiea druga was od razy zrozumie! Dlaczego sie nie zwiazecie z kobieta? Bo nie ma penisa? No tak, facet to tylko penis. Tak patrzycie na facetow!

Gość o tak jak
ten temat jest pojebany . nie wiecie co to uczucie . pierdolcie sie cze

Gość kropelka w morzu
"Badanie byly robione przez powazanych naukowcow, zacytowala je powazny dziennik. Jestes ignornatka!! Podwazasz nauke, jestes madrzejsza od naukowcow? , fachowcow ktorzy sie tym zajmuja na codzien?" :D:D:D poprawiłeś mi humorek,dziękuje,to mile z twojej strony :) znasz tych naukowcow osobiscie? jestes moze dziennikarzem? Wiesz,nie radze slepo ufać mediom,dziennikom,telewizji itp. ja nie mówie,że jestem mądrzejsza od naukowców.Nie wiem nawet,czy jestem mądra,nie mnie to oceniac.Ale wiesz co,w tym przypadku to żadni fachowcy zajmujący sie na codzien odrkywaniem psychiki kobiet nie odkryją jej tak do końca,jeśli nimi nie są.Ja natomiast jestem kobietą i znam wiele kobiet,więc wiem chyba raczej,jakie jesteśmy? Jaka ja jestem? Zaden naukowiec mnie nie przejrzy do konca,bo ja znam siebie najlepiej.Logiczne,czyz nie? Naprawde,nie potrzebuje zadnych opini fachowcow,zeby wyrobic sobie wlasne zdanie.no właśnie,własne a nie cudze.Poza tym,jak naukowi naukowcy,bardzo logiczni ale mało empatyczni mogą zrozumieć empatię kobiety,skoro sami do końca nie wiedzą czym ona jest,a nie wiedzą,bo jej nie mają? :D Gdzie tu jest logika? pytam gdzie,ja nie widze twojej logiki,dla mnie to ty nie potrafisz myslec logicznie bo schematyczne myslenie to nie logika.No tak,ale co ja tam wiem o logice,głupia bezmyślna baba ze mnie.Wybacz,ale to,że jesteś facetem to nie znaczy od razu,że logicznie myślisz.No i jeśli nie jestes naukowcem i nic nie wynalazłeś,to sie naukowcami nie zasłaniaj. A co do wymagania,no to mam gdzies czego ode mnie wymagasz,bo ja nie żyje dla Ciebie. ;) Proste.Logiczne.

Gość kropelka w morzu
"No tak, facet to tylko penis. Tak patrzycie na facetow!" - gdzie to Twoje myślenie? Jeszcze nie zajarzyłes jak ja patrze na facetów? Jesli mi powiesz,ze patrze na penisa albo portfel,to Cie wyśmieje :D A ja jestem jedną z kobiet,więc wobec tego schemat upada.Ale jak tak dalej pójdzie,to może faktycznie zwiąże się z kobietą :D

Gość o tak jak
och na jedno zdanie to ty masz wiele do powiedzenia juz widze gdzie twoja reszta sie znajduje

Gość kropelka w morzu
o tak jak - przykro mi,widocznie trafiłeś na złą kobietę.Ale sam jak o nas pisałeś wyżej..szamty..kurwy..no zastanów się,to ma być w porządku? W ogole to wy tak mowicie o tych brutalach,to ja moze powiem,że są faceci,którzy kochają kobiety zołzy ;) być może Ty do takich należysz.

podsumowując dziewczyny mają zaduze wymagania odnosnie facetów a to ze mają cipe sprawia ze mogą sobie przebierac wybierac jak nie ten to następny w miedzyczasie da pare koszy aby podbudowac samoocene i jakos leci

Gość kropelka w morzu
"juz widze gdzie twoja reszta sie znajduje" - nie widzisz,bo mnie nie znasz ;) wydaje Ci sie,że widzisz ;)

Gość sader
Ale jestes ograniczona! Ty znasz siebie, ale twoje zdanie o sobie jest mega subiektywne! Z naukowcami jest inaczej. Poza tym arguement ze naukowiec nie mopzna poznac kobiety jesli nie ejst kobieta jest smieszny. Nie trzeba byc ptakiem by sie znac na ptakach! Zauwaz, najlepsi lekarze, niezaleznie od specjalizaic to zazwycaja faceci! Nawet najlepszymi ginekolgami sa faceci! Malo tego, czesto sa duzo delikatniejsi od kobiet ginekologow! Zobacz jak wieele kboiet woli isc do ginekologa faceta niz do ginekologa kobiety!