Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1212123321

ile używałyście pieluch w rozmiarach 1 i 2?

Polecane posty

Gość 1212123321

Zakładając dzienne zużycie 10szt. Czy 1- newborn kupic na 2 tygodnie, a 2- new baby na miesiąc? Od kiedy rozmiar 3? Oczywiście przy "normalnych" dzieciach czyli ok 3,3kg.

1 - około trzech tygodni 2 - nie pamietam dokładnie, ale mnie więcej tak jak podana waga na opakowaniu. To znaczy do osiągnięcia takie wagi przez dziecko. A poza tym będziesz widziała czy dziecku nie wycieka przez pieluchę. Jak tak to znaczy, że trzeba zmienić na większy rozmiar.

Gość dfrtgyhui8o9p0[
1. 3 tygodnie ( synek klopsik przy porodzie - 4200g) 2. ja również patrzyłam do ilu kg podana jest waga na opakowaniu i czy czasem nie wyciekała zawartość ;)

Gość dfrtgyhui8o9p0[
W kazdym razie New Born miałam 3 paczki na początek

zalezy jak duze urodzi sie dziecko. Moja coreczka urodzila sie z waga 2380 i 47 cm i uzywamy nadal 1 newborn, teraz ma juz ponad 3 tygodnie i wazy 2920 i mierzy 52, ale jest bardzo chudziutka i nadal jej 1 pasuje, mam poki co jeszcze okolo 110 pieluch i mysle, ze jak sie skoncza to sprobuje 2. Moze na poczatek nie rob za duzych zapasow. Ja 1 mialam tylko 2 opakowania (okolo 56 pieluch), dokupilam po porodzie.

Gość 1212123321
teraz mam okazję kupić pampersy wysyłkowo za 46zł - (90szt plus chusteczki) rozmiaru nr 2 i chyba kupię 3 opakowania to jest 280szt.

3 opakowania powinnaś spokojnie zużyć, więc śmiało kupuj jak jest okazja :) ja kupiłam na razie jedną dużą paczkę Pampers Premum Care 1, a później się zobaczy

ja głównie patrzyłam na podane kg na opakowaniu ale pierwszym impulsem do zmiany rozmiaru pieluszek na większe było to, że już ciezkawo sie zaciągało zapięcie i widzialam, że dziecko jest ściśnięte. Teraz moje dziecko ma niecałe 7 miesięcy a już nosi '5-tki' więc różnie z tym bywa :P

synek wazyl 3600 i pasowaly na niego 2 jedynek wogole nie uzywalam. rozmiar 3 okolo 2 miesiecy jak mial

przy pierwszej już nie pamiętam jak to było... ale ani teraz ani przy pierwszej wogóle nie używałam 1, od razu kupowałam 2 (pierwsza ważyła 4515 a druga 3700) teraz przy drugiej zużyłam 3 duże paczki Pampers rozmiar 2, teraz już używam 3 od jakiegoś tygodnia mniej więcej. Dodam że należy do tych dzieci co kupki robią rzadziej (1 dziennie zazwyczaj)