Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marvena

Co robią ciąże z człowiekiem

Polecane posty

Gość Boss
Moniko, masz rację i superorganizację ;) weź pod uwagę,że masz malutkie dziecko, na razie śpi i je, więc nie ma zachodu z nim,że tak powiem.

Gość a ja mam meza
do dupy, zaluje ze za niego wyszlam, bo po roku malzenstwa strasznie sie zmienil, a raczej pokazal prawdziwe oblicze. Co do ciazy, porodu, wychowywania dziecka to najlepszy czas w moim zyciu.. Niedlugo odejde od meza, bo to on, a nie dziecko, jest moja kula u nogi :P

Gość Monika8511
Boss ale ja doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze jak on bedzie starszy dojdzie wiecej obowiazkow w stylu czytanie bajek nauka chodzenia zachowywania sie trzeba bedzie sie z nim bawic, ale tym samy odpadna dotychczasowe obowiazki np zmienianie pieluch. Kafeterianka bardzo dobrze pisze jak sobie poscielisz tak sie wyspisz... trzeba nie tylko dziecko kochac ale tez je wychowywac, wreszczace niegrzeczne dziecko ktorym nie mozna wejsc do sklepu to wina tylko i wylacznie rodziców.

Oj żebyś się Boss nie zdziwił, że tylko je i śpi:) Ale chyba jak bedziemy mysleć takimi kategoriami, ze jak dziecko uczy sie chodzic to TRZEBA BEDZIE za nim wszedzie latac to nic dziwnego ze nie ma sie z tego zadnej przyjemnosci... Troche wiecej optymizmu nauczy sie chodzic- nie trzeba bedzie ciagle na rekach nosic i nie beda rece bolec;p

Gość Boss
Bo taka w większości jest rzeczywistość Kafeterianko. Mało jest rodzin, które stać na pomoce, wracają zmęczone z pracy, trzeba zając się dzieckiem, zrobić z nim lekcje lub zorganizować zajęcie, pilnować, by palców nie włożył do kontaktu, nie wypił płynu ;) ugotować, mąż też ma swoje potrzeby,a kobieta ? gdzie czas na pasje w tym wszystkim ? To kobieta najwięcej cierpi.

Na kontakt wystarczy nałożyć osłonki, płyny schowac w wyskoiej szafce na kluczyk itp. Ale z dzieckiem tez mozna miec czas na pasje;) i dla samej siebie. Moja córka teraz spi wiec mam czas siedzie na kafeterii, a jak nie spała to myła ze mna podłogi:P WSZSTKO DA SIĘ POGODZIĆ tylko trzeba robic to z usmiechem na twarzy Ps za mna nikt lekcji nie odrabial, pomagali mi jak miala problem:)

Gość zega
a jakie to" cierpienie " ? skoro podejmuje sie świadomą decyzję to podejmujesz się też konsekwencji tej decyzji . Skoro wiesz ,zę decyzja o dziecku będize wymagała , tego ,tego i tamtego - to jakie to cierpienia ? Chyba ,zę naczytasz siekolorowych pisemek gdize panie z dziećmi na rękach uprawaija surviwal i są bardzo zadowolone - " bo dziecko nie ogranicza ich swobody ekspresji "

Gość Boss
Na rękach nosić ciągle- przyzwyczaić dziecko do samodzielności albo nie brać w długie trasy, wózek też- jak patrzę na te biedne kobiety targające wózki po schodach,przejściach, do autobusu, to mi ich szkoda,bo wiem ile wózek waży,a jak się trafi drobniutka kobitka... I sprawa np spotkań ze znajomymi, bądźmy szczerzy miłe Panie: jak już gdzieś wyjdziecie to rozmawiacie o dzieciach,jakie to śliczne, co już umie, te hormony Wam zabierają możliwość realizowania SWOICH potrzeb i pasji... to jest przykre... przez biologizm przez kilka pierwszych lat jest się maszynką do odchowania, i nie mówcie mi, że tak nie jest.Młode matki w moim otoczeniu, jak już gdzieś wyjdą, to na chwilę, bo muszą do dziecka wracać.

Gość zega
trudno przecież żeby wychodziły z domu na pół dnia , skoro opiekuja sie dizeckiem :) sory , ale nie można mieć ciasteczka i zjeść ciasteczka .

To właśnie TAK NIE JEST!!!!!!!!!! Właśnie chcę przełamać stereotyp młodej matki. Wózek jest praktyczny bo można w niego dużo zakupów upchać, w towarzystwie nie rozmawiam tylko o dziecku... ach.. nie chce mi się juz o tym pisać Ja uważam że dzieci nie ograniczają naszej swobody w takim stopniu, że odechciewa się żyć. Ale inaczej myślimy, kiedy tego dziecka nie mamy, bo nie potrafimy wyobrazić sobie jak życie z dzieckiem naprawdę wygląda.

A poza tym wolę bawić się z moją córką niż wysłuchiwać kolejnych zerwań miłosnych moich koleżanek i czy on sie na nia spojzal, to znaczy ze ja kocha:) Przy dziecku zmieniaja sie troche prioryterty

Gość Boss
Takie cierpienie, wszyscy wmawiają,że stan błogosławiony, parcie na dziecko, a jak się kobiety natrudzą podczas i po ciąży, tracą na atrakcyjności, często mają depresję, bo nie godzą się,że mają niemożliwe do pozbycia defekty.A mężczyźni... Wiecie, obawiacie się tego,ze strcicie w naszych oczach, rozumiem,że nie macie czasu dla nas, czy ochoty na seks, bo przez biologię jesteście ukierunkowane na dziecko,a niewazne jesteście Wy...Ok, pójdziecie do fryzjera, ale co Wam da fryzjer,jak wrócicie do masy obowiązków i nie macie czasu, by poczuć się kobiecą, kochaną jak przed ciążą...? Dziecko może i daje im jakąś radość w zamian, ( bo wtedy nie myślą ile straciły),ale są wtedy stracone dla życia, samorozwoju, pasji, podróży,w imię bycia "Szczęśliwą Matką Polką Z Racji Posiadania I Kochania Dziecka".

Gość Boss
ok, do wózka włożysz dużo, ale to Ty musisz go pchać. A kto Ci pomoże ? To może czas poszerzyć krąg znajomych, nie musisz słuchać o upadkach miłosnych koleżanek, na pewno byłoby Ci przyjemniej pobyć w świecie dorosłych, porozmawiać o kulturze, sztuce, znaleźć się w inspirującym gronie na żywo, a nie tylko bajeczki, gdzie się podziałaś Ty ?

Gość zega
w jakich " naszych " oczach ? jestem facetem i wypraszam sobie sprowadzanie mężczyzn tylko do roli zapładniaczy , chyba że albo taki jesteś albo masz 16 lat i takie myślenie jeszcze ci przystoi . Kobieta , świadoma i dojrzała do macierzyństwa zyskuje inny wymiar , inny blask , którego nie oddaja ani fryzjerzy ani inne kosmetyczki czy gabinety . ale jeśli kochasz tylko ciało kobiety a nią samą to kewstia czasu ,ze ci zbrzydnie nie dzis to jutro , bo pojawią sie zmarszczyki czy inne " defekty

Boss boże, skąd ty takie wnioski wysnułeś ?????? A więc tak na codzień jestem atrakcyjna dla meza, codziennie o siebie dbam nie miałam depresji mam ochote na seks nic nie straciłam w zyciu ale wiele zyskalam czuje sie kochana i potrzebna jestem równie ladna jak przed ciaza nie przesadzaj.

Boss- masz sporo racji. Kobiety coraz bardziej uświadamiają sobie ogrom obowiązków związanych z urodzeniem i wychowaniem dzieci, dlatego rodzą ich teraz o wiele mniej. Ostatnio, gdy rodziłam swoja córkę, rozmawiałam z połozną, która powiedziała, że teraz bardzo rzadko kobiety mają 3 lub więcej dzieci, max. to 2. To prawda, większość obowiązków spoczywa na kobiecie. Już sam fakt urodzenia to kosmos. Faceci mają lżej w zyciu. Jednak instynkt macierzyński robi swoje.

Jakby mi wózek przeszkadzał to wszędzie jezdziłabym samochodem, mam znajomych z którymi moge tez porozmawiac powaznych rzeczach a ja? No co, jestem:)

No sprawa męża jest bardzo istotna- ja swojego o opiekę nad dzieckiem błagać nie muszę. Jest tak samo odpowiedzialny za corke jak ja:)

Gość zega
dziweczyno , kafeterianko , nie pozwól sobie wmówić ,zę dziecko , najwxześniejsze lata jego życia ograniczajacie w jakikolwiek sposób . Wszyscy ci , którzy z takim zapałem opisują " kariery zawodowe " , " kręgi zainteresowań " , " nowe znajomości " pojęcia nie mają ile w życie rodzica w danym okresie wnosi dziecko .

Gość Boss
Chodzi mi o same kobiety, podziwiam je, my faceci możemy tylko je cenić i rozpieszczać, bo to one znoszą ból, i są 24/dobę zajęte dzieckiem. Widzę,że w porównaniu z nami, którzy powiedzmy sobie, zarobimy na życie, wracamy do domu, pobawimy się trochę z małym czy gdzieś pójdziemy, to tak naprawdę, niewielu z nas coś pomoże kobiecie w obowiązkach domowych, posprzątaniu, praniu czy ugotowaniu, co kobietom dużo czasu zajmuje, oprócz pracy i wychowywania. Widzę,że większość facetów coś robi dla nich,ale to kobiety mają najwięcej i o nie się nikt nie martwi,że nie mają czasu,a facet to se może.Nie mogę patrzeć na to, bo wiem,że nawet choćby się chciało, to i tak większość przejmuje kobieta.I to ona traci, bo nie przeżywa nic więcej oprócz dziecka i obowiązków.

Gość Boss
Już nie mówiąc o ingerencji w ich ciało, w ich kobiecość.Mało jest kobiet zadowolonych po ciąży, jak nie brzuch, to rozstępy, cellulit, piersi, potem płaczą...

Gość zega
nie tragizuj , bos , nie tragizuj ... Każdy z nas ma jaieś swoje obowiązki i choć doceniam i uczyłem doceniać syna prace jego mamy to każdy z nas podlega swoim obciązenim . I nikt nie ma lepiej ani gorzej . Problemy tylko w tym ,ze współczesne media lansują taką teorię - albo macieżyństwo jest ogłupiajaćym zajęciem dla ograniczonych kur domowych - albo czy sytym heroizmem . A nie jest ani jednym ani drugim . Jest wyborem - dobrze jeśli dojrzałym - i ponoszeniem konsekwencji . Na marginesie tylko dodam ,zę nic nie sprawia mi takiej satya=sfakcji jak piwko na rybach z synem .

Gość zega
czy ciaża nie jest " kobiecym " stanem ? czy obraz ukochanej kobiety z reką na brzuchu , czujacej uderzenia twojego dziecka nie jest piękny ? Jeśli dla ciebie piekna kobieta to tylko długie nogi i piersi na wierzchu to współczuję i tobie i twojej żonie .

ciąża jest piękna. ja np czuję się o wiele bardziej atrakcyjniejsza niż przed, dla mnie to okres abym mogła bardziej o siebie zadbać więc dbam 2-3 razy bardziej, nie pije alkoholu, dobrze sie odżywiam, żyję przyjemnościami, wszystko mam na tip top jak nigdy, depilacja, paznokietki, kremy, perfumy. jestem po 30-tce, leci mi 7 mc i wyglądam lepiej niz niejedna bez ciązy i tak tez się czuję, bardzo atrakcyjnie. fakt, rozstepow się boję i mam nadzieje ze mnie ominą:) i juz nie moge doczekać sie maleństwa, to dopiero będzie radość:) w końcu pojawi się ktoś najważniejszy w moim i mojego partnera życiu bo tak tylko we dwójkę to nam trochę nudno już było. juz nie moge sie doczekać jak będę rozpieszczać swego synka, zabierac go na wakacje, gotować, pokazywać mu świat i dbać aby wyrósł na mądrego mężczyznę:)po porodzie nie zamierzam zaprzestać dbania o siebie, czytania ksiązek, nauki języków, siedzenia na necie. jak pójdzie do przedszkola zajmę sie pracą albo zdecyduje sie na drugie;)

Gość zega
16:20 [zgłoś do usunięcia]Kafeterianka252 ale chyba jestes kobieta, bo napisałaś kilka razy w formie żeńskiej o sobie http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge5pfaa 94d.png przyjęłaś automatycznie ,ze o dzieciach wypowiadaja sie tylko matki , stąd twoje podejrzenie :) chętnie zobaczę gdize tak o sobie napisałem , jako o kobiecie :P

Gość ej a tak serio to
pelno matek siedzi calymi dniami na kafe co tu wlasnie widac wiec chyba dziecko nie jest takie absorbujace jak sie autorce wydaje :D PS tez jestem matką i mam duzo czasu wolnego :D moge codziennie posiedziec na kafe;p