Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakręcona mama

Do sierpniówek lat wcześniejszych-wyprawka ubrankowa, co, jak ile?

Polecane posty

Gość zakręcona mama

Proszę dziewczęta o rady, przykłady wyprawek głównie ciuszkowych. Jakie ubranka kupowałyście, w jakich ilościach, rodzaje, rozmiary? Mam mętlik w głowie i sama nie wiem, co kupować :o

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
:o

Gość kdnhewkj
Boże a co by było gdybyś nie miała internetu ????? Szok !! Wpisz w google wyprawka dla dziecka i Ci sie wyświetlą setki podobnych tematów.

Gość zakręcona mama
chodzi mi konkretnie o dzieci rodzone w sierpniu a nie o wyprawkę! Nie chcę wydać za dużo na ubranka, wolę się spytać, nie widzę w tym nic strasznego :o Zaraz będzie jesień, więc trzeba kupować jesienne ubranka, jak w temacie widać, pytam o rodzaje ubranek, czy pajacyki, dresiki czy co. Chyba mogę prawda?

Gość LunaLunaLuna
litosci,no raczej oczywiste jest ze nie musisz miec kombinezonu zimowego, czap zimowych,ale reszta raczej jest podoba wiec nie wiem w czym problem:O uzyj mozgu,to nie boli:D

Gość zakręcona mama
jak zawsze na kefe pomocy i sympatii nie uraczysz :o cóż przynajmniej się nie zdziwiłam :o Same żałosne i pełne jadu "mamusie"

na pewno nie kupuj welurowych pajacy i śpiochów tylko z cienkiej bawełny jeśli chodzi o body to z krótkim rękawkiem np ze 3 pary a reszta z długim jakiś polarek cienki na chłodniejszy spacer generalnie nie kupuj za dużo w rozm 56, raczej 62, bo dzieci tak szybko rosną że strata kasy na 56

Gość LunaLunaLuna
żalosne :O...żalosne, bo ogarniete i same sobie potrafia podstawowe informacje znalezc,ogarnac temat i nie zakladac na kafe milionowego topiku w tym samym temacie:O

Gość do autorki pisze...
twoje dziecko ma downa, tak?

Gość zakręcona mama
tak:( i bedzie debilem,ale to juz genetycznie po mnie:(

Gość dziewczeta macie doświadczenie
oczywiście najwięcej docinania i zawiści jest na tym dziale!!!!

Gość kdnhewkj
Nie,najwiecej jest na Diety :D:D

Gość konkretnienapytanie
Rodziłam synka dwa lata temu 13 sierpnia. Na ciepłe dni body (3 szt. w 56 i 3 szt w 62), cieniutkie skarpetki (6 par), w nocy spało w cieniutkim bawełnianym pajacyku (kupiłam w Tesco zapinane od góry do dołu 3 szt. w rozmiarze newborn czyli jakies 56 i 3 szt większe), zapinany ciepły sweterek 1 szt w rozmiarze 62 (na poczatku byl troche za duzy ale po kilku tyg juz ok), śpioszki bawełnianie 3 szt + kaftaniki z długim rękawem zawiązywane lub na napę, czapeczka bawełniana (2 sztuki). Jak było 25 st C i więcej mały byl w body z krótkim rekawem i skarpetki (jak zasnal na spacerze to przykrywałam flanelowa pieluszką). Jak było 18-22 st C to mial kaftanik i spioszki. Wrzesien był nadal ciepły wiec rzadko ubierałam sweter ale zdarzało sie przykryc kocykiem. Potem juz kupowałam na jesien pajace cieplejsze w rozmiarze 68 i wiecej.

Gość zakręcona mama
Dziękuję bardzo za ODPOWIEDŹ NA PYTANIE, czyli to co mam powinno mi wystarczyć. No i cenna uwaga o rozmiarze 68. Dziękuję pięknie :)

kurcze ja juz tak dokladnie nie pamietam bo to prawie 4 lata temu bylo:) ale mialam sporo body z krotkim rekawkiem, chyba 10 sztuk na 62; ale corka mi bardzo ulewala i czasem musialam ja ze 4 razy dziennie przebierac, mialam chyba z 4 body na dlugi rekaw rozmiar 62; jakis cienki sweterek bawelniany, kilka par spiochow i pajacow bawelnianych; wszystko rozmiar 62 ale moja corcia duza sie urodzila (4380g); czapek mialam kilka bo w spadku dostalam a nigdy nie zalozylam; jak ze szpitala wychodzilismy to mala byla tylko w body z krotkim i skarpetkach ale upal byl ponad 30; mysle ze jak bedziesz kupowac rozmiar 68 to smialo mozesz wiecej rzeczy i troche cieplejszych, np. welurowe pajace, bo i na jesieni w nich dziecko pochodzi; i jeszcze jedno: zamiast spiochow mozna zalozyc komplecik, body + spodenki bawelniane, sa takie z luznym sciagaczem w pasie, w H&M min.; super sprawa, dziecku wygodnie, bo ten sciagacz w ogole nie uciska, sa przewiewne i szybko sie dziecko przewija; tak sie do nich przyzwyczailam ze synek w spiochach i pajacach wcale nie chodzil; polecam