Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AJ DONT SPIK INGLISZ

W ile nauczę się j. angielskiego?

Polecane posty

Jak myslicie wile można nauczyć się podstaw j. angieslkiego, żeby móc się dogadać w krajach anglojęzycznych? Ja obstawiam, że zdołam to zrobić w 3 miesiące, a wy? Myślicie, że tyle wystarczy?

Gość w takich sprawach
naucz sie najpierw jezyka polskiego :-O "wile" " w ile" co to ma byc?

Przedmiotem mojego pytania bynajmniej nie jest błąd spowodowany przypadkowym pominięciem klawisza spacji;/

Ludzie, dlaczego wy się wszyscy tu czegoś czepiacie? Jesteście aż tak nieszczęśliwi?

Naprawde nikt nie jest w stanie odpowiedzieć mi na to pytanie?

Myslisz, że znajde jakąś parce z podstawową znajomościa?

Gość W 3 miesiące chyba zartujesz??
Daj sobie rok - dwa. Nie znam osoby która jest tu krócej niż rok i swietnie się dogaduje..

Zamiast tu pisac i zadawać takie pytania, weź sie za naukę, trzy miesiące to bardzo mało

Gość alicee17
nie da się mówić bez podstaw.. dużo osób po 10 latach szkolnej nauki w PL w dalszym ciągu nie potrafi się dogadać i nie potrafi nawiązać swobodnej rozmowy, smutne, ale prawdziwe, jestem tego żywym przykładem:( dużo rozmawiaj i słuchaj, to jest najważniejsze osłuchanie się czego u nas brakuje,sama gramatyka a z mowy tylko opis obrazka i i głupkowate scenki do zagrania :/ nic poza tym, o wymowie już nie wspominając :o

Gość awsedftghjkawsedrftgyhuji
przeciez to zalezy od inteligencji jezykowej czyli zdolnisci do tego ja na przyklad matematyki nigdy sie nie naucze wiec to zalezy http://www.youtube.com/watch?v=4ALTu4dVbTQ

Gość alicee17
jaka znowu inteligencja językowa? KAŻDY ma predyspozycje do nauki języków obcych.. jedni łapią szybciej inni wolniej, tylko, żeby w pełni opanować trzeba zacząć odpowiednie wcześnie, jak dziecko jest od małego osłuchiwane z innym językiem(dowolnym) to automatycznie się go uczy i w przysz. będzie się nim płynnie posługiwał.. przecież są ludzie dwujęzyczni, którzy byli uczeni od małego 2 języka, i potrafią go w takim samym stopniu jak ojczysty, inny system nauczania

powiem ci tak, na studiach miala ang przez 3 lata, wyjechalam do uk i nie bylo za wesolo, co prawda dogadalam sie,ale to czego ucza w szkolach a 'prawdziwy' jez angielski to kolosalna roznica. W pl tylko gramatyke tluka. Mi zajela nauka okolo 3-4 miesiace, ale tylko z tego wzgledu,ze przebywalam wsrod smych anglikow,z polakami w ogole stycznosci nie mialam. Minal okolo rok,zeby calkiem biegle mowic.

Gość giigiiii
3 miesiace, powodzenia zycze. Watpie, ze tyle wystarczy. W Polsce trudno sie nauczyc, bo zammiast mowic, ucza gramatyki, co jest zupelnie bez sensu.

Gość ksdksjds
Mayor of London za wysoko sobie obraz powiesilas. Prawie pod sufitem.

Gość Miećka chono tu ze ścierą!
Co tam obraz.....:o

Gość ksdksjds
Ano obraz wazna sprawa. Swiadczy o naszej estetyce i guscie.

do Mayor, wiesz,w uk tak naprawde nikt perfect nie mowi po ang ba,ze pochodzisz z arystokracji..zalozycielce tematu chyba raczej chodzilo o to,zeby nauczyc sie ang w takim stopniu,zeby mopgla sie porozumiewiac swobodnie, bez krempacji. a ty zaraz sie unosiusz,ze nawet po 8 latach nie mowi sie perfect.

Gość usa la la
to zalezy jak bardzo intensywnie masz zamiar sie uczyc - poswiecajac godzinne dziennie przez trzy miesiace napewno nic nie osiagniesz ALE jesli masz zamiar poswiecic 6 godz dziennie - na pewno opanujesz podstawy tak, zeby jako tako sie jezykiem poslugiwac. W krajach gdzie obcokrajowcy przyjezdzaja studiowac( w Polsce m.in. taz) sa specjane szkoly dla nich, gdzie przez 6 miesiecy ucza sie danego jezyka, zaczynajac czesto od zera. Po szesciu miesiacach (w Stanach to nawet po trzech) ludzie ci ida normalnie studiowac i szlifuja juz jezyk. Wiadomo, ze ucza sie oni BARDZO intensywnie po kilka godzin dziennie i maja swietnych nauczycieli - ale tez oni przygotowuja sie do tego, zeby "zaraz" studiowac w danym jezyku - pisac, czytac, itd. Jesli chcesz "po prostu sie dogadac" to mysle, ze jestes w stanie przez trzy miesiace sie nauczyc duzo - ale tak jak pisalam - kilka godzin dziennie, ostro, bez przerwy na kawke, herbatke, kafeterie :)

Gość do major
major nie musisz juz wklejac nowych fotek bo juz wszyscy z tego forum wiedza jak ty wygladasz i twoje dziecko

jak sie przylozysz to jestes w stanie nauczyc sie jezyka bardzo szybko, ale musisz naprawde miec presje. podam ci przyklad na wlasnej osobie, angielskiego uczylam sie od malolata w szkolach publicznych i dodatkowych lekcjach. w sumie bedzie jakies 8 lat nauki w polsce (i balam sie powiedziec cokolwiek)... jak zamieszkalam w IRL , po 2-3 miesiacach mówiłam bardzo płynnie, mialam podstawy i presje ze musze miec prace itd. obenie mieszkam w Hiszpanii, nigdy w zyciu nie uczylam sie hiszpanskiego, moj partner jest hiszpanem i on jest jedyna osoba w promieniu 100km ktora mowi po angielsku, wiec mialam ogromna presje na nauke. w 3 miesiace nauczylam sie jezyka w stopniu bardzo dobrym i nadal sie ucze... zycze powodzenia, jak sie chce i sie musi to wszystko mozna

Gość ?????????i co
Mayor of London jaka Ty jesteś brzydka!!!

Gość wibracja
Ciężko stwierdzić. Wydaje mi się, że każdy z nas inaczej przyswaja wiedzę. Natomiast uważam, że zamiast się nad tym zastanawiać - trzeba działać. Ze swojej strony polecam Ci szkołę językową https://speak-up.pl/ , gdzie mają fantastyczne metody nauczania.