Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=499 Tu masz przepis proste jak nie Wiem () I kazdy rodzaj miesa juz sprawdzilam;) najlepsze piersi z kurczaczka dla mnie ;) Pamietaj tylko nie daj za duzo sera bo bedzie bardzo slone, troszeczke aby delikatnie przykryc cebolke;) I nie sol duzo miesa ani nie,pieprz za duzo bo I tak wszystko przejdzie ladnie cebolka;) zdradze Ci ,ze faceci kochaja to papu;)

Hejka mi wlosy wypadaja od poczatku ciazy, moze nie jakos strasznie strasznie ale na pewno nie sa mocniejsze tak jak to wszedzie pisza.. i do tego caly czas jakies krostki na twarzy, nie pamietam zebym kiedy kolwiek az tyle tego miala jak nastolatka :) nastroje - chyba w miare spokojnie, i bez wiekszych huśtawek zobaczymy jak dalej :) Dziewczyny , jak rozpoznać dobry material jeśli chodzi o ciuszki? wiadomo te ze smyka czy innych markowych sklepow , zazwyczaj sa dobre jakosciowo ale i do tego maja swoja cene, czesto przesadzona ale sa tez ladne w tesco i innych supermarketach, tez niby 100% bawelny, czy one sie czyms roznia? nie maja firmowej metki ale niektore sa naprade ladne i tanie? - ja bym zakupila kilka kompletow takich tanich :)

Dziewczyny jak Wam sie podoba imie Marta? marta, martusia... ? caly czas ostro sie zastanawiamy, nie chce juz mowic do brzucha mala...

dzięki HASANANANA za przepis. Nigdy bym nie pomyślała, ze majonez można zapiekać:) Napewno niedługo wypróbuję. Starbuck80, jak dla mnie Marta to bardzo ładne imię, pasuje i dla dziecka i dla dorosłego. U nas jak na razie na topie Marek albo Marcin.

Marta Martunia Martusia ;) sliczne ;) U mnie mz wybieral ;) dalam mu ten przywilej ;) I tak powstala Lajla ksiezniczka z bajki ;) jesli to Ja bym decydowala bylaby Gabrycha;) bo to takie spryciary;) Jesli chodzi o ciuszki dla malcow, to bede kupowala Bawelniane I nie wazne czy na metce bedzie Gappa za setki funtow , czy tesco za 8 funtow. Bawelna to bawelna, uwazam,ze nie MA sensu przeplacac za cos co pewnie bedziemy zmienialy co 2/3 mce ;) Napewno kupie pare slicznych bajecznych z Nexta, ale reszta to bedzie tesco I nine przyjazne Matkom I dzieciom""" sklepiki.

Lajla jeszcze nie slyszałam zeby ktos tak nazwal, ale jak piszesz tak o swojej malej strasznie fajnie brzmi :) mi skojarzylo sie z gwiezdnymi wojnami - tam była co prawda Leia - ale jakos tak :) dobre podejscie do ubranek! :)

ja tez planuje akurat zakupic ciuszki typu body, pajacyki, skarpetki itp w sklepach typu Tesco- kupilam juz tam kilka rzeczy dla mojej siostrzenicy i pytajac siostre o jakosc ubranek (mala chodzi do przedszkola) mowie, ze sa ok, po praniach normalnie-mowi, ze nie widzi roznicy w tych ciuchac, wiec jak nie widac roznicy po co przeplacac;) nie wiem jak w PL TESCO jest zaopatrzone w ciuchy dzieciece ale w IR maja cale kolekce Disney'a i w ogole sliczne maja te rzeczy!!i tak jak Sylwucha pisze -przeciez takie bodziaki, spioszki to na ile- 3m-ce? moze jakas kurtka, jakies wyjsciowe(?;)) spodnie/sukienka to mozna zaszalec ale takie podstawowe rzeczy- nie, wg mnie nie ma sensu przeplacac:) ja chyba kupie ta posciel z allegro z kubusiem:) jakbym wiedziala,z e coreczka to pewnie zamowilabym nr 19 a tak dla "jaka niespodzianki" zamowie albo 18 albo 13:):):)

Ja też bawełnę kupuję, staram się wybierać taką miękką i rozciągliwą, bo zdażają się takie "sztywne". Mam jedne śpiochy welurowe, ale chyba nie będę więcej takich kupowac, bo w domu może być w nich za ciepło, a jak będziemy gdzieś wychodzić, to i tak trzeba będzie grubszą warstwę ciuszków założyć. Jak na razie trzymam się postanowienia, że nie kupuję ciuszków wyprodukowanych w Chinach, tylko w Polsce, ewentualnie gdzieś w Europie, jeśli mi się bardzo spodoba. Z tego co widziałam, to sieciówki typu Smyk, 5-10-15, H&M to raczej chińszczyzna, albo inne azjatyckie specjały. Wiem że to zakupy tylko na kilka tygodni, ale polskie też można dostać w dobrej cenie. No i starałam się unikać ubranek na guziczki, ale tak się zastanawiam, czy taki miesięczny maluszek będzie w stanie chwycić taki mały guziczek do rączki i potem jeszcze włożyć go do buzi???... co sądzicie?

Ewelina ja tez bede wybierac takie gladkie bez zadnych guziczkow, kokardek, nic doszywanego - przynajmniej na poczatku tak w razie czego :)

Starbuck- no niby mam 16 usg ale 17 lecimy do PL i bedziemy tam do 28(niedziela) wiec najpozniej do 26 musialaby przyjsc a wiecie same jak jest-ja sie nie spieszt to przesylka w 3 dni przyjdzie a jak czlowiek czeka to zawsze cos i nie przyjdzie na czas...ale jeszcze sie zastanowie czy czekac czy nie- najwyzje kupie wczesniej, wysle kase zeby babka miala na koncie a 16 wieczorem wysle tylko ktory wzor i 17 ona wysle, jak kurierem no to moze mnie pech nie spotka i dojdzie szybko....nie wiem jeszcze pomysle:)

mi akurat z tych Twoich typów bardziej podobaja sie te uniwersale komplety :) pewnie rozu nie uda mi sie uniknac ale na poczatku to ja bede wybierac ubranka - wiec jak najmniej go bedzie :] pozniej jak Tuśka (?? przyzwyczajam sie do brzmienia) sie uprze na rozowa sukienke to nie bedzie wyjscia :)

Starbuck- no mi sie akurat ten roz podoba bo w nim wiecej bialego niz rozowego i jakis taki poprostu slodki mi sie ten komplet wydaje:) poki co jesli bedzie corcia to bedzie miec bodziaki w male busiki:D i niebieska bluze:) narazie same neutralne rzeczy z polki dla chlopcow mam:Da raczej "jajko niespodzianka" ma:D

Hej Mamusie pytanie mam do was jaki powinien być prawidlowy poziom cukru po glukozie 75g bo bylam na badaniach i jutro wyniki mam a się troche martwie.

Wynik po 2 godzinach o wypicia 75 g poniżej 140 mg/dl (7,8mmol/l)-wynik prawidłowy 140-199mg/dl (7,8-11mmol/l)-nieprawidłowa tolerancja glukozy 200mg/dl (11,mmol/l) lub powyżej -cukrzyca Cukier poniżej normy - hipoglikemia (stężenie glukozy spada poniżej 50 mg/dl (2,8 mmol/l) takie normy znalazłam

Starbuck to jak Ty zaakceptowac te 3 typy to ja juz nie szukam nigdzie niczego by mi tylko w glowie miesza sie:D:D:D:Dtakze jak Ty mowisz, ze sa ok to sa ok:D:D:Dhahaha a pisalam do tego sprzedawcy czy maja rozki-no to maja-w innej aukcji-12 el sa widoczne-20 zl bez wkladu, 29 z wkladem, jutro mi przysle nowe-robocze zdjecia bo dostanie nowe wzory z szwalni:) ale sie podjaralam posciela do lozeczka:D:Dhaha lepiej dla meza zeby nic nie skomentowal bo znow bedzie foch i buczenie pol nocy:D:D

Jezdem! Umordowanam! Cały dzień latałam po tym zapiździałym mieście za jasno-siwym krótkim żakiecikiem z rękawkiem 3/4 i za siwymi butami... I co? A nico! Nie ma! Nic nie kupiłam! Nawet cieniutkiego eleganckiego sweterka w odcieniu popielatym nie było! Nie wiem - ja albo ślepa jestem albo bida w tych naszych sklepach! O bucie to w ogóle nie ma co marzyć! Chyba boso pójdę na to wesele! Pocieszył mnie tylko mail od sprzedawcy tej kiecki niewypału - zaproponował, że przyśle mi drugą innego producenta tak na pałę bez płacenia kasy i odeślę albo obydwie, albo jedną... Porządny facet! Zaproponował tą: http://www.happymum.pl/sklep3/?kod_pr=d285&grupa_pom=sukienki Zgodziłam się, bo w sumie na poprawiny się nadaje. Szału nie robi, ale podobno jakościowo lepsza i nie prześwituje. :)))

A z tematów "ciężarowych" - jednak jestem w ciąży... ;))) Tzn. dopóki siedzę w domu, to nie odczuwam żadnych dyskomfortów, ale... tak po dzisiejszych zakupach... wnioski: szybciej się męczę, puchną mi nogi, puchną mi dłonie, łatwo się irytuję, kręci mi się w głowie, non stop muszę mieć pod ręką coś do picia... A najdziwniejszy objaw? Mam nadwrażliwość na światło - i to zajebistą! Wszystko mnie razi! Kolory widzę dużo jaskrawsze niż wcześniej! Aż mi czasami plamki przed ślipiami latają... Oślepiają mnie światła w większych sklepach, odbicia od szyb, itp. Ma ktoś takiego schiza?

Dokładnie jest taki wybór rzeczy dla dziecka ze oszalec mozna :) wez tu wybierz jedna z wielu ładnych :) gorzej z np z ubraniami dla nas :) niestety

Przyszlamprzesylka....rozowo ,ze hej ;) ale piekny ten zestaw do lozeczka dla malutkiej ;) ...siedzem I placzem ;) nie chcem ale muszem ;);););) cudoooo...

Sylwucha a placz-taki placz to jak najbardziej:) w koncu z radosci:) tylko wiesz, nie rozkladaj jeszcze:D:D:D:D;);););) a ja zjadlam tone nalesnikow!!!!!!!!!bleeeeeeeeeee sie nie rusze juz dzis, na pewno:( mezula jeszcze w pracy a ja posprzatalam, nalesniki czekaja, obiad z wczoraj, nie mam co robic;)

Jest z porządnego materiału, nic nie prześwituje. I mam do niej fajne buty:), których od roku jeszcze nigdzie nie udało mi sie założyć:)

Dzien dobry piekne Panie ;) Jejjjj co za noc..spac nie moglam I jeszcze jakies glupoty mi sie snily...wrrr teraz siedze przed TV I az mi sie oczyska same zamykaja ;( Ale musze siedziec...bo dzwonili wczoraj ,ze dzis po 9 maja lozeczko lajlusi przywiezc... Dziewczyny mam pytanie..---> wlasciwie to kiedy te powloczki powinnam powyciagac poprac I pozakladac . ? Bo nigdy nie wiadomo co sie zdazy, ale nie chce tez przesadzic ...teraz jeszcze za wczesnie ale 8 mc? I co Potem...schowac do Jakiegos foliowego wora zeby sie nie zakurzylo? Nie Wiem sama...