Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Jak Nas dzis tak duzo tu jest to zrobię sodne na imie dla Malej wczoraj ustalilismy 3 typy - ktore sie podoba Wam najbardziej Lenka - co raz bardzie popularne, 3 w rankingu, gdzie sie nie obejrze tam Lenka, na osiedlu , w przychodni - Lenki sa wszędzie :) Marta - klasyk , od wielu lat imie sie przewija, nie za duzo nie za malo Olga - najrzadsze z tych trzech, znam tylko jedna dziewczyne o tym imieniu , no i Kora jeszcze :)

He he he... U mnie też nie jest tak, że ja "muszę" odejść, tylko po prostu wiem, że to, co firma ma mi do zaoferowania - przestało mi wystarczać. Moje zarobki rozjechały się z kwalifikacjami, doświadczeniem i zaangażowaniem już dawno temu... Ale teraz mam coś lepszego i bardziej wartościowego do roboty, w co się mogę zaangażować i w czym się mogę spełniać... A tak szczerze? Nie wydaje mi się, aby można się było nudzić w domu z własnym dzieckiem. Poza tym - nie żyjemy na bezludnej wyspie. Jak już zaczniemy pomykać z wóziami to na pewno poznamy mnóstwo Babeczek w tej samej sytuacji - na placach zabaw, w parkach, na spacerkach... :)))

Musiałby stać się faktyczny "cud" i bardzo pozytywny szok po macierzyńskim, abym nie chciała skorzystać z wychowawczego... A ja w cuda nie bardzo wierzę - szczególnie po ostatnich rewolucjach w moim miejscu pracy. Zdecydowanie liczą się koneksje i tupet, a nie poważne kwalifikacje i doświadczenie. Także "cudów nie ma - wszystko ściema". ;)))

Ewcia amsz racje, ze nie zyjemy na bezludnej wyspie ale -ja nie mam doswiadcznie mowie tylko to co slyszalam od innych Mam-, ze jednak warto wyjsc poza kaszki, zupki, kupki-robic cos innego-wiadomo, ze nie na caly dzien ale taki pol etat sprawdza sie super. No ale w sumie jesli mialabym w planie otwarcie czegos swojego to np te 2 lata mozna wykorzystac na przygotowanie sie do tego, tez plus... no zobaczymy jak to sie u nas wszytskich potoczy- bo jednak plany to jedno a zycie to drugie zreszta wiecie co-nie wiem moze to dziwne,ze tak mysle- ale szkoda by mi bylo mojego mezusia... w sensie, ze jesli ja bym siedziala w domu a tylko on by pracowal to np balby sie zmienic prace bo np stracimy stabilnosc, moze oboje bysmy byli w strachu bo co jesli on straci prace, ja bez...nie wiem tak sobie mysle ale jak to u mnie wszytsko dziala- plany planami-zycie zyciem, wiec zobaczymy:) Oby zdrowie dopisywalo i bedzie dobrze:) ..............i Maluszek kolek nie mial;)boje sie tego-wiecie?:(

Gość sylwestrowe
Olga!! Number One! jak urodzę córeczkę to na bank będzie Olga:D

Kurczę... Koleżanki Mały przez 3 miechy miał kolki... Codziennie... Paranoja! Nie wywołujmy wilka z lasu! A co do pracy? Ania - ja patrzę z trochę innej perspektywy... Oficjalnego stażu mam już 8 lat. Nieoficjalnego - jeszcze więcej. Czas dla mnie na "małą przerwę". Do tej pory za dużo poświęciłam uwagi i czasu życiu zawodowemu. :)))

Mezuli siostrzenica miala kolki przez jakos 6-m-cy-CYRK!!!tyle, ze ona sie urodzila jakos w 29 czy 30 tyg, wiec wiadomo uklad pokarmowy nie tak rozwiniety itg...ale -jak mowisz wilk w lesie niech zostanie;)

Ewa, mały Krzys (synek wspominanej przeze mnie kilka razy kolezanki) ani razu kolki :) co tu sie teraz tym przejmowac :)

Gość sylwestrowe
Moja malutka miała przez 3 miesiące kolki, dzień w dzień od 19 do 22 płacz i ta bezsilność, czasem płakałam z Małą a mąż nie wiedział, którą uspokajać. To było straszne i nikomu nie życzę. Leki sprowadzałam nawet z zagranicy, podobno lepsze, ale nie pomagały niestety. Pocieszę Was tylko tym, że kolka to nie choroba i na pewno minie, są gorsze rzeczy, które mogą spotkać nasze maleństwa

Natalia261985..............26......Wojnicz.........22(M).... ...02-12-2011 Onk3(Magda)...............36......Osiek.............22... .......02-12-2011 Ewelina_83..................27.......Oświęcim.......22( M)......06-12-2011 Ewa1311....................31.......Puławy...........23 M)......07-12-2011 olcik777.....................26.......Kraków..........22 (K).......09-12-2011 klaudula213................25.......Poznań...........21. .........11-12-2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź.............21( M)......12.12.2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........21(M).. ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk............21 (M).......16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK.................21(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków...........21(K). .......18-12-2011 ollakoziol(Olka)............24......Częstochowa....19... ........24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca...............20......... .26-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............19.. ........31.1 2.2011 wiem, wiem:) ale dzis pelne 19 tyg wiec juz jakby 20 sie zaczyna....:):):)za tydz bedzie polmetek:D:Djejku:):):):D:D:D:D:D

Gość sylwestrowe
bo to chyba właśnie było najgorsze. Ja bym nie zakładała że będą kolki, to się aż tak często nie zdarza. Ja miałam podobno straszne do 6 miesiąca więc mogłam się spodziewać, że moje dziecko tez to spotka. Choć liczę na to, że tym razem nie będzie kolek, jestem pozytywnej myśli

Starbuck Nie wypowiedziałam się do tej pory... Bo... No co Ci mam powiedzieć? No nie przekonuje mnie żadne z tych imion, dlatego nie chcę ich w ogóle komentować, żeby nie wpływać w żaden sposób na Wasze preferencje... Ale ja w ogóle miałam problem z kobiecymi imionami, bo żadne mi się nie podobały. Całe szczęście dla Nas z tym siusiaczkiem, bo naprawdę byłby problem! Mnie się np. bardzo podobają imiona, które tutaj mamy na forum: Anna, Monika, Magdalena, Aleksandra, Sylwia, Ewa, Natalia... szczerze!

Gość sylwestrowe
Sorki :) nie myśl o tym. Mój brat też miał a jego synuś nic a nic :) Co do płci: Ja co najmniej do 18.08 nie będę wiedziała, bo dopiero wtedy mam usg a jeszcze nie wiadomo czy zechce się ujawnić:) a ciekawość mnie zżera...

no lekko nie bedzie z damskimi Aleksandra i Magda - tez w sumie sie nam podobaja ale zadne nie powala... moze z czasem cos samo wyjdzie :)

Ania ja mam 16 wiec za dwa tyg wyglda na to, ze jak dobrze pojdzie bedziemy tabelke uzupelniac:D:D:D Ewa powiem Ci, ze podobaja Ci sie ladne imiona...Ania...cudne!!! dlatego u nas jak cos bedzie Hania no bo przeciez nie damy Ania Junior:D:D:D:D:D

w sumie jak tak patrze to tylko Monika mi sie nie podoba-ale taka jedna swego czasu Moniczka zalazla mi za skore i tylko dlatego to imie mi sie z taka "pi pi pi pi" kojarzy;)

Gość sylwestrowe
Ania mam nadzieję, że w końcu uzupełnimy tą tabelkę :) co do imion to ja bym miała większy problem z siusiakami :) czekam więc do 18-go i będzie albo Olgusia albo problem :D

Z tych imion co wypisalas Marta...oczywiscie...sliczne imie I wszystkie Marty co znam to sliczne dziewczyny;) Olga kiedys bardzo mi sie podobalo...teraz tak mysle ,ze to bardzo twarde imie... A Ja nadal skrecam wyrko ;)

Sylwuś A co Ci doktor powiedział odnośnie kawy - w związku z zatrzymywaniem wody? Można, czy nie można? Bo ja już całkiem ogłupiałam - są dwie przeciwstawne teorie, że nie można, bo odwadnia i powoduje nadmierne zatrzymywanie wody... że nawet trzeba, żeby zlikwidować obrzęki właśnie dzięki temu, że odwadnia? Bądź tu mądry i pisz książki!

Dziewczyny - ja to Wam w ogóle powiem, że dzisiaj mam "wkurwa"! Nie dość, że się nie wyspałam i wstałam lewą nogą, to jeszcze za nic się nie mogę zabrać. Snuję się jak zmora po mieszkaniu w szlafroku i z potarganym włosiem... Szlag mnie trafił po tych wczorajszych zakupach. Nie mam buta na wesele, nie mam narzutki na ramiona do kościoła, nie mam kolczyka... No same nieszczęścia! Jak nie znajdę butów, to nie idziemy i tyle. A jak mam znaleźć buty, jak na samą myśl o kolejnej rundzie po sklepach, chce mi się rzygać? Proszę tutaj o pogadankę motywująco-wspierającą, bo już mi jad kipi uszami!

Hahaha Ewka to ze mnie pozytku nie bedzie- bo mi nie tyle, ze humor(bo on nawet odbry) co len doskwiera i jakos nic mi sie umorlaniajacego nie chce napisac;)Ale pomysl sobie, ze jak juz te wygodne buty sobie kupisz, ze jak juz na to wesele pojdziesz i zaczniesz z mezem po parkiecie plasac to jakie to mile uczucie dla Krzysia bedzie:) taka kolyska....:)takze jak nie dal siebie zrob to dla Synka:D:D:D:Dhaha no i na tyle mnie stac-przykro mi jak nie zmotywowalam odpowiednio:D:D:D:D

Ewcia ...spokojnie znajdziesz...na spokojnie dzis po poludniu albo jutro od rana wybierz sie tam gdzie sie najmniej spodziewasz...;) znalezc;) Ja tak zawsze znajdowalam ;) I bolerko swoje cale z tiulu ,slubne kupilam w Takim wiejskim hangarze....a mieli tam cholerka wszystko;) Ojjjj tak wielki banan na twarzy ;) a drugi w reku bo mi sie zachcialo;) hehe Ewcia mnie tylko zapytal ile kaw dziennie Wypijam wiec mu powiedzialam ,ze jedna mleczna dziennie, tylko glowa kiwnal I powiedzial ,ze to dobrze I niech tak zostanie.;)